«Πάνω από όλα εσείς…»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου Πόλυς Ευαγγελίδης, του οποίου ο χαρακτήρας δεν συμβαδίζει με την απάθεια και την ανοχή, θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου.

Πως πήρατε την απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφιος στις βουλευτικές φέτος;

Η απόφαση μου αυτή δεν αποτελεί πράξη φιλοδοξίας αλλά δοκιμασίας. Αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες των εκλογών κατέρχομαι υποψήφιος με το ΕΛΑΜ, γιατί ο χαρακτήρας μου δεν συμβαδίζει με την απάθεια και την ανοχή. Το ΕΛΑΜ στην πρώτη του παρουσία στην βουλή πέτυχε πάρα πολλά. Είναι κόμμα που όχι μόνο δεν συνδέεται με την διαφθορά, αλλά οι σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις του δικαιώνονται συνεχώς. Σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές το ΕΛΑΜ πρέπει να εξαργυρώσει το πολύ καλό έργο των 2 βουλευτών, με ενίσχυση της παρουσίας του στο κοινοβούλιο και η απόφαση μου να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου αποσκοπεί στο να συμβάλει στη επίτευξη του στόχου αυτού. Η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του ΕΛΑΜ στη νέα βουλή αποτελεί το μεγαλύτερο κτύπημα και το πιο δυνατό μήνυμα σε αυτούς που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Διαφορετικές οι προεκλογικές εκστρατείες εν μέσω πανδημίας… Φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων;

Κάθε προεκλογική εκστρατεία είναι διαφορετική, η πανδημία προσδίδει μια επιπρόσθετη διαφορετικότητα και τα προβλήματα που έχει επιφέρει στους πολίτες έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση του ενδιαφέροντος. Από αυτή την άποψη υπάρχουν υποψήφιοι που βολεύτηκαν, γιατί η επικαιρότητα ασχολείται με την πανδημία αντί με τα σκάνδαλα, τις ελλείψεις και τις παραλήψεις τους ενώ κάποια κόμματα εκμεταλλευτήκαν τα προβλήματα αυτά βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους για να ξεχάσουν οι πολίτες την δική τους συμμετοχή στην διαφθορά και στα σκάνδαλα. Για το ΕΛΑΜ οι δυσκολίες της προεκλογικής εκστρατείας δεν έχουν να κάνουν μόνο με την πανδημία, αλλά με αποκλεισμούς από ΜΜΕ και την άρνηση κάποιων εθνικοφρόνων σωματείων να μας παραχωρούν χώρο για προεκλογικές συναντήσεις.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βλέπουν οι ψηφοφόροι όταν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν;

Το κύριο χαρακτηριστικό πέραν από τα αυτονόητα είναι ο βαθμός ταύτισης των θέσεων του υποψήφιου στα πολύ σημαντικά θέματα με τις αρχές, τις θέσεις αλλά και τα πεπραγμένα του κόμματος με το οποίο κατέρχεται. Για παράδειγμα δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει αντιομοσπονδιακός και να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ ή του ΔΗΚΟ. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η κατανόηση του ρόλου του βουλευτή, που δεν είναι άλλος από το να εκπροσωπεί τους πολίτες (και όχι τις τράπεζες ή άλλα συμφέροντα) διασφαλίζοντας ότι οι νομοθεσίες είναι ωφέλιμες για τον κόσμο και συνάδουν με την ηθική και τις παραδόσεις του τόπου. 

Εσείς όντας υποψήφιος κόμματος , μπορείτε να αντισταθείτε στη γραμμή του κόμματος για το ευρύτερο καλό;

Με δεδομένο ότι όλοι θεωρούν ότι η θέση τους για μια συγκεκριμένη γραμμή είναι για το ευρύτερο καλό είναι δύσκολο να είσαι απόλυτος για την ορθότητα της δικής σου άποψης. Οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά και οφείλουμε να σεβόμαστε την πλειοψηφία. Υπάρχουν όμως κάποια θέματα αρχών για τα οποία δεν θα μπορούσε να υπάρξει συμβιβασμός. Γι’ αυτά τα θέματα δεν είναι θέμα διαφοροποίησης από την γραμμή ενός κόμματος αλλά και θέμα παραμονής στο κόμμα. Δεν θα μπορούσα να ήμουν στέλεχος σε ένα κόμμα με μεγάλη συμμετοχή σε σκάνδαλα και ευθύνες για την διαφθορά, να μην αντιδρούσα καθόλου και ξαφνικά να αυτοπροβάλλομαι σαν το νέο πρόσωπο που θα φέρει την αλλαγή.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας στόχος σε περίπτωση εκλογής σας;

Ο μεγαλύτερος στόχος είναι η διατήρηση και ενίσχυση της Ελληνικής μας ταυτότητας καθώς και η επαναφορά των παραδοσιακών μας αξιών. Μόνο μέσα από αυτή την ανατροπή θα έλθουν και οι ριζικές αλλαγές σε όλα τα άλλα. Τα Εθνικά μας θέματα, η οικονομία, το μεταναστευτικό, η παιδεία, η διαφθορά και όλα όσα μας απασχολούν είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και άμεσα συνδεδεμένα με την απαξίωση των ηθικών μας αξιών και την διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας. Πρέπει να σταματήσουμε αυτούς που διαμόρφωσαν την σημερινή τραγική πραγματικότητα και όλους όσοι προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με επιφανειακές λύσεις και υποτιθέμενες αλλαγές. Γι’ αυτό απευθύνομαι σε όλους όσοι συμμερίζεστε αυτό τον στόχο και σας καλώ να ενώσουμε τις φωνές μας και μέσα από πράξεις και δράσεις να αφυπνιστούμε. Όποιος πονάει και ανησυχεί για όλα όσα συμβαίνουν, ας μας ακολουθήσει.

Με λίγα λόγια:

Ο Πόλυς Ευαγγελίδης είναι δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ στον Δήμο Αμμοχώστου από το 2016. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1964 με καταγωγή από την Περιστερωνοπηγή και την Γαλάτα. Έζησε τα πρώτα χρόνια μετά την Εισβολή στην Λεμεσό ενώ τώρα κατοικεί με την οικογένεια του στο Κίτι. Μετά την στρατιωτική του θητεία φοίτησε στο Philips College και ακολούθως στο University of Strathclyde στην Σκωτία. Είναι κάτοχος πτυχίου στην διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακού στο Marketing. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε για πέντε χρόνια στο Λονδίνο σε ελεγκτικό γραφείο και σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1994 και ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις υπηρεσίες στον τομέα της Πληροφορικής, όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Είχε την τιμή να υπηρετήσει την Ανόρθωση ως Πετοσφαιριστής την περίοδο 1981-1986 και ως γνήσιος Ανορθωσιάτης δεν γινόταν να μην επηρεαστεί από το πνεύμα, τις αξίες και τα Ελληνικά ιδεώδη, που πρεσβεύει το σωματείο της Αμμοχώστου. Δηλώνει στρατευμένος στις υπέρτατες ιδέες της Πίστης, της Πατρίδας και του Έθνους.