Ο πολεμιστής της σκιάς

Ο δάσκαλος (Sensei) του Ninjutsu Ηλίας Χαραλάμπους όταν γνώρισε τις πολεμικές τέχνες αντιλήφθηκε ότι μπορούσαν να του προσφέρουν πολλά περισσότερα πράγματα από τον αθλητισμό.

Όπως μας αναφέρει ο Ηλίας το Ninjutsu είναι η πολεμική τέχνη των ninja και samurai που χρησιμοποιούσαν για περισσότερο από 1500 χρόνια στην Ιαπωνία σε περιόδους πολέμου και ειρήνης με σκοπό την επιβίωσή τους. Δεν είναι άθλημα γι’ αυτό μπορεί ο οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως σωματότυπου και ηλικίας να
το κάνει. Nin σημαίνει υπομονή και jutsu σημαίνει τέχνη. Άρα το ninjutsu είναι η τέχνη της υπομονής.

Το NINJUTSU αποτελεί την αρχαιότερη σωζόμενη πολεμική και πνευματική παράδοση της Ιαπωνίας. Οι παραδόσεις των samurai και ninja περιλαμβάνουν ένα σύνολο μυστικών και εμπειρικών πρακτικών, που διασώζονται από πρόσωπο σε πρόσωπο και από γενιά σε γενιά.

Ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες το 1996 με την πυγμαχία και το καράτε και το 2001 γνώρισε το Nijutsu το οποίο τον κέρδισε αμέσως και έκτοτε ξεκίνησε ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη για να μαζέψει όση περισσότερη γνώση μπορούσε. Από το 2008 ταξιδεύει σχεδόν κάθε χρόνο στην Ιαπωνία από όπου προέρχεται η τέχνη για να μαθαίνει απευθείας από την πηγή από τον Grand Master Masaaki Hatsumi και τους προσωπικούς Ιάπωνες μαθητές του. Ασχολήθηκε και με το τζούντο και το Krav Maga (ισραηλινή πολεμική τέχνη) όπου και έφτασε στο επίπεδο του εκπαιδευτή. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην σωματοφυλακή και την φύλαξη υψηλών προσώπων όπου και έχει δουλέψει κατά καιρούς.

Ο Ηλίας διδάσκει την τέχνη καθαρά παραδοσιακά και όχι με αθλητική μορφή, με έμφαση στην σωματική και πνευματική εκπαίδευση. H εκμάθηση αφορά στις τέχνες, κουλτούρα, και παραδόσεις των Shinobi & Samurai και περιλαμβάνει άοπλη μάχη, δίνοντας βάση στην φυσική κίνηση του ανθρώπου και τον ρεαλισμό, και επίσης ένοπλη μάχη με παραδοσιακά όπλα, όπως σπαθί, δόρυ, μαχαίρι, αλυσίδες, σχοινιά, και όχι μόνο. Επίσης περιλαμβάνει στρατηγικές και τακτικές μάχης και πάρα πολλά ακόμα που την καθιστούν την πιο πλήρη πολεμική τέχνη. Χρησιμοποιεί και μαθαίνει στον ασκούμενο την σωστή τοποθέτηση, χρονισμό και απόσταση, πάρα στο να βασίζεται στο μέγεθος τη δύναμη και την ταχύτητα.

Το Ninjutsu περιλαμβάνει χτυπήματα, στρεβλώματα, ρίψεις, πολλαπλούς αντιπάλους, γνώση, αδύνατα σημεία και χειρισμό όπλων. Είναι ζωντανή τέχνη που συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στο περιβάλλον που ζεις. Σε βοηθά να βρεις την φυσικότητα σου στην κίνηση κάτι που οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν σιγά σιγά ξεχάσει. Αξίζει να το δοκιμάσετε! 

Ιπποκράτους 23, Παραλίμνι, Τ: 99 569 507