Ο αρχηγός έγινε προπονητής και δείχνει το δρόμο για τις επιτυχίες

Το καλοκαίρι που πέρασε ο καλαθοσφαιριστής και πρώην αρχηγός Ζάκης Παπαδόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, ως προπονητής πλέον της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Παρά την έλλειψη εμπειρίας στο συγκεκριμένο καθήκον που ο ίδιος έχει αναλάβει, δείχνοντας αποφασισμένος και με πολλή αφοσίωση έτοιμος να συνεχίσει το δύσκολο έργο της ομάδας.

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Πως πήρατε την απόφαση να αναλάβετε την ομάδα της ΕΝΠ ως προπονητής;

Η αλήθεια είναι ότι, σε κάθε μου μπασκετικό όνειρο ή φιλοδοξία, συμπεριλαμβανόταν πάντα η Ένωση. Δεν ήταν κάτι που περίμενα να γίνει τόσο σύντομα, όμως στο άκουσμα της επίσημης πρότασης από τη διοίκηση, απάντησα αμέσως θετικά, χωρίς κανένα δισταγμό. Ήταν μία απόφαση που δε δυσκολεύτηκα να πάρω. Η Ένωση είναι η ομάδα που μέσα από αυτή μεγάλωσα και ωρίμασα μπασκετικά.

Ήταν δύσκολη απόφαση;

Η ομάδα αποφάσισε να μου δείξει εμπιστοσύνη σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς προερχόμασταν από δύο επιτυχημένες σεζόν, ενώ μπήκαμε ξανά σε μία περιόδο αναδιοργάνωσης και δημιουργίας. Αυτό δεν επηρέασε καθόλου την απόφαση μου, καθώς είμαι γενικά ένα άτομο που του αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις.

Δεν σας εμπόδισε η απουσία της εμπειρίας του προπονητή;

Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη, άλλα γενικά στη ζωή έμαθα ότι δεν πρέπει να νιώθουμε ενδοιασμούς σε ότι και να κάνουμε, γιατί με τη σκληρή δουλειά και μόνο, μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Το ότι όμως η ομάδα μου είχε παρουσιάσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, με βοήθησε να νιώσω ότι θα υπάρξει υπομονή και στήριξη μέχρι να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τι έχει αλλάξει φέτος;

Δε μου αρέσει να συγκρίνω διαφορετικές περιόδους. Θεωρώ ότι τα προηγούμενα χρόνια, έγινε εξαιρετική δουλειά από τους προηγούμενους προπονητές και στόχος μας ήταν, σαν ομάδα να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε την προηγούμενη χρονιά. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, η οποία να μεταφράζεται σε αποτελέσματα στα παιχνίδια.

Η ομάδα ξεκίνησε με νίκες και κυρίως με μεγάλες ομάδες. Πως το πετύχατε;

Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα η οποία αποτελείται από νεαρούς καλαθοσφαιριστές που έχουν όρεξη και διάθεση για διάκριση. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και όλοι αποδέχονται το ρόλο τους στο έπακρο. Θεωρώ ότι αυτό μας έχει βοηθήσει στο να έχουμε θετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Ξέρουμε όλοι, ότι ο κάθε αγώνας έχει και τις δυσκολίες του, κάποιες φορές μικρότερες και κάποιες μεγαλύτερες. Ως ομάδα προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε όσο πιο προετοιμασμένοι γίνεται για να έχουμε πιθανότητες να διεκδικούμε τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Τι θα θέλατε να αλλάξει στην καλαθοσφαιρική ΕΝΠ;

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει κάτι. Γίνονται μικρά, αλλά και σταθερά βήματα για την εξέλιξη της ομάδας. Κάτι που για εμένα, είναι και το πιο σωστό.

Υπάρχει στήριξη από τον κόσμο; Είναι ικανοποιητική η προέλευση και η στήριξη από τους Παραλιμνίτες;

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα τα τελευταία χρόνια και το δείχνει έμπρακτος όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Η όλη προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Η προσέλευση του κόσμου γίνεται ολοένα μεγαλύτερη και νομίζω ότι ήρθε η ώρα, να αυξήσουμε τη χωρητικότητα του γηπέδου. Στα τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας, αρκετός κόσμος έμεινε αναγκαστικά εκτός γηπέδου, γιατί είχε ήδη γεμίσει, ασφυκτικά.

Ποια είναι τα πλάνα σας ως προπονητής πλέον;

Δεν μου αρέσει να βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Όπως έχω προαναφέρει, ως ομάδα παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι σε κάθε αγώνα. Η μοναδική υπόσχεση που μπορώ να δώσω στον κόσμο της ΕΝΠ, είναι ότι μαζί με τους συνεργάτες μου, τον Στράτο Βαρδαξή και τον Παναγιώτη Τρισόκκα, αλλά και με τη συνεχή στήριξη της διοίκησης, θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε την ομάδα καλύτερη.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news