Οι «ληστές» των μεξικάνικων γεύσεων!

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Μπαίνοντας μέσα στο χώρο, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα αυθεντικό παραδοσιακό εστιατόριο στο Μεξικό. Η ίδρυση του έγινε το 1993, με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός «πρωτότυπου» εστιατορίου στο νησί. Από πού είναι εμπνευσμένο το όνομα Los Bandidos άραγε; Το μεξικάνικο αυτό εστιατόριο, έχει εμπνευστεί από τα περίφημα έργα των Western και συγκεκριμένα η ονομασία Los Bandidos, αφορά συμμορία ληστών, οι οποίοι διέσχιζαν τα σύνορα Μεξικού και Αμερικής, ώστε να ληστέψουν τράπεζες.

Θέλοντας να ορίσει κανείς τον όρο «Μεξικάνικη κουζίνα», φυσικά και θα έλεγε την βασικότερη λέξη κλειδί «πικάντικη κουζίνα». Μια φημισμένη κουζίνα για τις ποίκιλες γεύσεις της, που προσφέρει διάφορα είδη φαγητών προερχόμενα από το Μεξικό. Τα βασικότερα της συστατικά, είναι το καλαμπόκι, τα φασόλια, το τυρί, οι τορτίγιες, πολλών ειδών πιπεριές, το αλάτι και φυσικά δεν μπορεί να απουσιάζει το τσίλι. Σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα τα συστατικά της, εμπλουτίζονται με διάφορα είδη κρεατικών και σάλτσες.

Τα φαγητά που προσφέρει το μεξικάνικο εστιατόριο Los Bandidos, όλα είναι εξίσου νόστιμα. Εστιάζοντας σε μερικές σπεσιαλιτέ του, από την κατηγορία των «Authentic Mexican Food» είναι τα Flautas, Quesadillas, Chimichangas, Burritos, Poblana Chicken, Pechugas και από την κατηγορία «On The Grill» είναι τα Camarones Calientes, Spare Ribs, T- Bone Steak και τα εξίσου διάσημα Fajitas. Αγαπημένο cocktail, φυσικά και δεν είναι άλλο από τη Strawberry Margarita. Μια συνταγή, η οποία δημιουργήθηκε μετά από αρκετές δοκιμασίες και χρόνο, θέλοντας να παραχθεί ένα «famous» cocktail το οποίο έγινε γνωστό σε όλο το νησί.

Το μεξικάνικο εστιατόριο είναι ένας ιδιαίτερος χώρος για να γιορτάσετε τις ιδιαίτερες στιγμές σας, είτε πρόκειται για ένα μικρό πάρτι γενεθλίων, είτε για ένα ξεχωριστό πάρτι με φίλους. Είναι διαθέσιμο όλον τον χρόνο, για τους λάτρεις της μεξικάνικής κουζίνας και πλέον μπορείς να έχεις το αγαπημένο σου φαγητό έξω από το κατώφλι σου, αρκεί να καλέσεις στο 23723258. Στην καρδιά της Αγίας Νάπας θα βρεις το εστιατόριο, και συγκεκριμένα στην διεύθυνση Άρη Βελουχιώτη 2, Αγία Νάπα.