Ξαναβρίσκοντας το νόημα για ζωή

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Ο Μάριος Μιχαήλ γεννήθηκε στο κατεχόμενο από τους Τούρκους χωριό, Κυρά της επαρχίας Μόρφου. Είναι 49 ετών και διαμένει στην ελέυθερη επαρχία Αμμοχώστου στο χωριό Αυγόρου. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του, αγωνίστηκε για το μέλλον του, το μέλλον της οικογένειας του και των συνανθρώπων του.

Είναι Στρατιωτικός στο επάγγελμα, ενεργό τακτικό μέλος του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) και έχει φοιτήσει σε διάφορα εξειδικευμένα στρατιωτικά σχολεία και προγράμματα, υπηρετώντας το στρατιωτικό του καθήκον από πολλές θέσεις ευθύνης αποκτώντας πλούσια και πολύτιμη πείρα.

Έχοντας στο μυαλό του τη ρήση «γηράσκω αεί διδασκόμενος», αποφάσισε να συνεχίσει τη μάθηση, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, εκείνo όπου χρειάζεται. Έχει φοιτήσει με επιτυχία στο εξ’ αποστάσεως επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) “Life Coaching” και επιπλέον στο “N.L.P” μέσω του Soleas Training Solutions. Μεταξύ άλλων, είναι πιστοποιημένος από το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου, ως υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Κατά το έτος 2008, ξεκίνησε ο δικός του Γολγοθάς. Παρουσιάστηκαν στη ζωή του διάφορες αυτοάνοσες παθήσεις. Πότε δεν είχε ακούσει την φράση «Αυτοάνοσες Παθήσεις», μας αναφέρει. Πρόκειται για παθήσεις που δημιουργούνται από τον ίδιο τον οργανισμό. Ασθένειες που είναι αρκετά δύσκολο να ανακαλυφθούν, αλλά και να αποδειχθούν. Αυτό αποτέλεσε για τον ίδιο, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, όσον αφορά την εξέλιξη αυτών των παθήσεων.

Τέλη του 2015, είχε σταματήσει να ονειρεύεται, χάνοντας κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Αρχές του 2016, είχε αλλάξει συνειδητά, ξεκίνησε το ταξίδι για την αναζήτηση του πραγματικού νοήματος της ζωή, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και επιλέγοντας να αγωνιστεί για τη ζωή. Το πραγματικό νόημα της ζωής, είναι η αγάπη με ανιδιοτέλεια προς τους συνανθρώπους μας, η οποία οδηγεί την ευτυχία, την ευημερία και την προσφορά, στη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου. Έχει θέσει ως στόχο, να ζει ευτυχισμένος μαζί με την οικογένεια του και να βοηθάει τους γύρω του να ζουν και αυτοί εξίσου ευτυχισμένοι. Τα προβλήματα δεν έπαψαν να υπάρχουν και ούτε θα σταματήσουν ποτέ. Ο άνθρωπος, είναι αναγκαίο να αποκτήσει πίστη στον εαυτό του και με τη δύναμη της θέλησής του μπορεί να κάνει θαύματα. Δεν υπάρχουν όρια. Τα όρια βρίσκονται στο μυαλό μας. Φθάνοντας στην ηλικία των 48 ετών, «υποχρεώθηκε» από το ίδιο του το σώμα, να δημιουργήσει μια απογραφή της μέχρι τώρα ζωής του. Επιθυμία του να προσφέρει με ανιδιοτελή αγάπη στους συνανθρώπους του και να μοιραστεί τα όσα έχει αποκομίσει από τις εμπειρίες των βιωμάτων του, ωθώντας τον να συγγράψει το βιβλίο «Η Ανάσταση Μέσα Από Τον Γολγοθά Των Σπάνιων Παθήσεων» . Το βιβλίο αυτό, περιέχει την αληθινή καταγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στην ζωή του τα τελευταία χρόνια.

Είχε ανακαλύψει ότι μεγάλωσε με αρκετές δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, πιστεύοντας ότι ζούσε ως “κομπάρσος” στα όνειρα των άλλων ανθρώπων. «Δεν ζούσα τα δικά μου όνειρα, με άμεσο αποτέλεσμα όλες τις συνέπειες που συνεπάγονται με αυτό.» Ποτέ δεν είναι αργά για την όποια αλλαγή. Ο Μάριος, πλέον μπορεί να ονειρεύεται ξανά, να απολαμβάνει με ευγνωμοσύνη τα πάντα και να ζει το παρόν. «Ζήσε τα όνειρα σου, όχι τα όνειρα των άλλων!» Ευελπιστεί ότι με τη δική του αυθεντική ιστορία θα συμβάλει στο μέλλον των συνανθρώπων του. Ο κάθε ένας από εμάς, μπορεί να λάβει τις σωστές αποφάσεις. Όταν τοποθετήσεις στη ζωή σου την ευγνωμοσύνη, τη συγχώρεση, την αισιοδοξία και την ανιδιοτελή αγάπη, θα μπορέσεις να προχωρήσεις πιο εύκολα μπροστά, να φτιάξεις το μέλλον που ονειρεύεσαι. Το παρελθόν μπορείς να το αφήσεις πίσω. Αυτό δεν αλλάζει.

Μπορείς να ζεις συνειδητά το παρόν, διαμορφώνοντας το μέλλον. Ποτέ δεν είναι αργά για να το πράξεις. Οι περισσότεροι του στόχοι, είχαν επιτευχθεί μέσα από τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε, με πρώτο και καλύτερο αυτό της υγείας. Ένας πολύ όμορφος δρόμος στη ζωή ανοίχτηκε μπροστά του Μάριου και μια αισιόδοξη πλευρά, που δεν μπορούσε να φανταστεί. Είχε σταματήσει να μετρά τις ζημιές και άρχισε πλέον να αναζητεί τα οφέλη από όλα αυτά που συνέβησαν στην ζωή του. Ο Μάριος τα κατάφερε, εσύ γιατί όχι;