Νοιάζονται πραγματικά για τα ζώα σας!

Ο Τάσος και η Μαρία Κεφάλα είναι δύο κτηνίατροι με μεγάλη εμπειρία και αγάπη για τη δουλειά τους. Στην κτηνιατρική κλινική Tasos Kefalas Veterinary Center αντιμετωπίζουν καθημερινά ζητήματα που αφορούν θέματα υγείας των αγαπημένων μας τετράποδων, ενώ παράλληλα ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες εμπεριστατωμένα για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους.

Η κτηνιατρική σας κλινική είναι μια πλήρως εξοπλισμένη κτηνιατρική κλινική που δεν επαναπαύεται ποτέ και ολοένα αναβαθμίζεται … Που οφείλεται αυτό;

Η κτηνιατρική είναι μια επιστήμη που εξελίσσεται πολύ γρήγορα οπότε και εμείς πρέπει να ακολουθούμε. Γενικά όμως, είμαστε άτομα που μας αρέσει να εξελισσόμαστε και να ενημερωνόμαστε για ό,τι καινούριο υπάρχει στον τομέα μας. Θέλουμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο σωστές και σίγουρες λύσεις για τους πελάτες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που φροντίζουμε το δυναμικό μας να απαρτίζεται και από νέους συναδέλφους, που κουβαλάνε μαζί τους νέες γνώσεις και τεχνικές. Η εμπειρία μετρά αλλά και το νέο αίμα είναι εξίσου σημαντικό.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις υπηρεσίες σας αλλά και τους κτηνίατρους που το απαρτίζουν…

Στην κτηνιατρική κλινική Tasos Kefalas Veterinary Clinic έχουμε 3 εξεταστήρια στα οποία βλέπουμε τα παθολογικά περιστατικά αλλά και τα επείγοντα. Στους χώρους εξέτασης γίνεται η διάγνωση και ανάλογα με το περιστατικό, τα ζώα παραπέμπονται για περαιτέρω εξέταση σε εξειδικευμένους χώρους όπως είναι ο υπέρηχος ή το νοσηλευτήριο για να ξεκινήσουν την αγωγή τους. Εδώ να τονίσουμε πως παράλληλα διαθέτουμε ένα πολύ καλά εξοπλισμένο εργαστήριο για αιματολογικές εξετάσεις. Τέλος, στην κλινική μας έχουμε ένα μικρό κατάστημα που εξυπηρετεί πρώτες ανάγκες των ζώων όπως είναι τα τρόφιμα. Όσον αφορά το προσωπικό στο ιατρείο είμαστε 4 κτηνίατροι και 2 νοσηλεύτριες. Σημαντικό επίσης είναι πως συνεργαζόμαστε και με άλλους συναδέλφους που μπορεί να κάνουν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και χειρουργεία.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε;

Θεωρούμε πως είμαστε αρκετά φιλικοί, ανθρώπινοι και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο οποιαδήποτε ώρα, ακόμη και σε ώρες μη εργάσιμες. Είμαστε αρκετά υπομονετικοί και σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας δημιουργείται ένα αποτέλεσμα που αγαπάει ο κόσμος. 

Τι περιστατικά αντιμετωπίζετε πιο συχνά στο κτηνιατρείο;

Στο κτηνιατρείο αναλαμβάνουμε μόνο σκύλους και γάτους. Πέραν από τα καθημερινά περιστατικά, όπως είναι οι εμβολιασμοί και οι στειρώσεις, έχουμε και τα παθολογικά περιστατικά όπως είναι γαστρεντερίτιδες κυρίως των νεαρών ζώων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης, έχουμε τα τραυματισμένα ζώα που έχουν κτυπηθεί από αυτοκίνητα αλλά και οι δηλητηριάσεις, οι οποίες ευτυχώς έχουν μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα πιο παλιά χρόνια.

Οι μειωμένες δηλητηριάσεις πιστεύετε είναι συνέπεια της ανόδου της «φιλοζωίας»;

Όντως πολύς κόσμος που δεν αγαπούσε τα ζώα έχει αλλάξει στάση αλλά και άλλοι πολλοί που δεν ήταν τόσο σωστοί προς τα ζώα τους έχουν γίνει σωστότεροι. Σίγουρα το να βλέπουμε τον δίπλα μας να προσέχει και να φροντίζει ένα ζώο είναι σημαντικό. Ο κόσμος ό,τι βλέπει το μαθαίνει και το μιμείται. Να αναφέρουμε πως πολύ σημαντικό στο θέμα της φιλοζωίας είναι η αύξηση των οργανωμένων εθελοντικών οργανισμών, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για την ευημερία των αδέσποτων ζώων, για την αλλαγή της κατάστασης στη χώρα μας και την εύρεση στέγης σε αυτά τα ζώα. Αυτά έχουν αποτέλεσμα της ανόδου της φιλοζωίας.

Διανύουμε μια περίεργη περίοδο, λόγω πανδημίας και lockdown. Πιστεύετε ότι αυτές οι συνθήκες δημιούργησαν σε κάποιους την ανάγκη να έχουν ένα κατοικίδιο στη ζωή τους; Πιστεύετε στην ψυχοθεραπευτική δύναμη των ζώων; 

Πιστεύουμε πως λόγω lockdown ο κόσμος ηρέμησε και βρήκε τον χρόνο για να βάλει ένα κατοικίδιο στη ζωή του. Ελπίζουμε όμως να παραμείνει και μετά την πανδημία αυτή η ανάγκη του κατοικίδιου. Θα είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε ζώα να εγκαταλείπονται λόγω έλλειψης χρόνου. Τα ζώα βοηθούν στην ψυχολογία των ανθρώπων και αυτό είναι αποδεδειγμένο από πολλές μελέτες.

Πως κερδίζετε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων και των κατοικίδιων τους;

Η αμεσότητα είναι πολύ σημαντική για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός ιδιοκτήτη ζώου. Προσπαθούμε πάντα να εξηγούμε εμπεριστατωμένα το κάθε πρόβλημα δίνοντας πάντοτε επιλογές για το πρόβλημα και τη λύση του. Υπάρχει ενσυναίσθηση, συμπάσχουμε με τον κάθε ιδιοκτήτη ζώου και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για σου εμπιστευθεί ένας ιδιοκτήτης το ζωάκι του.

1ης Απριλίου 133, Παραλίμνι, T: 23 741800