«Με Όραμα, Γνώση και Εντιμότητα»

Ο Οικονομολόγος και Εγκεκριμένος – Ελεγκτής Λευτέρης Τρίαρος βλέποντας ότι σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στην πατρίδα μας κατεβαίνει Υποψήφιος Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου.

Πως πήρατε την απόφαση να κατεβείτε υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές φέτος;

Πήρα την απόφαση να κατέβω στις Βουλευτικές Εκλογές, αποδεχόμενος την Αριστίνδην υποψηφιότητα μου από τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο τον οποίο και ευχαριστώ για την τιμητική αυτή πρόταση, γιατί όπως όλοι βλέπουμε τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στην Πατρίδα μας. Αντί αυτού βλέπουμε παντού διαπλοκή, διαφθορά, σήψη και δυσωδία. Τα παιδιά όλων μας δεν μπορούν να έχουν μέλλον σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Συνεπώς και επειδή πιστεύω έχω τις γνώσεις, ικανότητες, εμπειρίες και τιμιότητα αλλά και μεγάλη εμπλοκή στα κοινά, αποφάσισα να ασχοληθώ και με την πολιτική για να αλλάξουμε μαζί με τη βοήθεια του κόσμου πράγματα και καταστάσεις προς το καλύτερο για όλους, για το κοινό καλό.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφοροποιείστε από τους ανθυποψηφίους σας;

Η εμπλοκή μου στα κοινά για το κοινό καλό και η έντονη κοινωνική δράση και προσφορά διαχρονικά με διαφοροποιεί από τους ανθυποψηφίους μου. Χωρίς να είμαι Βουλευτής… απλά ως ένας ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, πέτυχα την ολοκλήρωση σε τέσσερα σημαντικά έργα με απτά αποτελέσματα. 1. Για αρχή θα ήθελα να αναφερθώ στην αύξηση των Parking στην 1ης Απριλίου, τον εμπορικότερο δρόμο της Επαρχίας Αμμοχώστου. Με την στήριξη του ΕΒΕΑ και της ΤΕΒΕΑ και αφιερώνοντας στο συγκεκριμένο έργο 6 μήνες από τον προσωπικό μου χρόνο, κατάφερα το 2010 τα 150 parking να γίνουν 950. Αποτέλεσμα αντί να κλείνουν επιχειρήσεις, να ανοίγουν επιχειρήσεις προς όφελος όλης της Επαρχίας Αμμοχώστου. 2. Ακολούθως θα ήθελα να επισημάνω την κατάργηση φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας του 2013. Πρόκειται, για την πιο λανθασμένη φορολογία που έχει ποτέ ψηφιστεί στη χώρα μας με την οποία αρκετός κόσμος θα έχανε τις περιουσίες του και επιχειρήσεις θα έκλειναν. Με την ιδιότητά μου ως Προέδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εγκεκριμένων Λογιστών -Ελεγκτών Κύπρου παρουσιάστηκα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τον Δεκ. 2012 και στην συνεχεία με άρθρα μου στις Εφημερίδες το 2013, ανέπτυξα απλά, όλα τα αρνητικά της εν λόγω Νομοθεσίας. Εν συνεχεία με παραστάσεις, συναντήσεις και υπομνήματα σε Υπουργούς και Πολιτικούς αρχηγούς, πείστηκε η Κυβέρνηση και το 2016 η εν λόγω Νομοθεσία καταργήθηκε. 3. Επιπρόσθετα, θέλω να αναφέρω πως ως Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Παραλιμνίου (ΟΑΠ) ανακαινίσαμε/ ξανακτίσαμε το 2014-15 τα γήπεδα αντισφαίρισης του ΟΑΠ. Έτσι συνεχίζουν να έχουν την ευκαιρία εκατοντάδες παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με την αντισφαίριση και τον αθλητισμό γενικότερα. 4. Τέλος, να αναφέρω το έργο μου στον “Φάρο Ζωής”, τον Σύνδεσμο για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες της Επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά από 5-6 χρόνια έντονων προσπαθειών (2013-2019) ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ και υπεύθυνος για το project πέτυχα να εξασφαλιστεί για το Σύνδεσμο τεμάχιο κρατικής γης επ’ ονόματι του ‘ΦΑΡΟΥ ΖΩΗΣ’ για δημιουργία ενός μεγάλου Πολυδύναμου /Πολυθεματικού /Ειδικού Σχολείου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, για την στέγαση και φροντίδα 150-200 παιδιών με ειδικές ανάγκες της Επαρχίας Αμμοχώστου. Αυτό είναι ένα project της τάξης μερικών εκατομμυρίων και θα χρειαστεί ακόμη πολλή προσπάθεια για την υλοποίηση του. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Απομένει το δεύτερο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βλέπουν οι ψηφοφόροι όταν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν;

Οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέγουν με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια τους Βουλευτές τους. Δηλαδή ποιοι είναι οι πιο ικανοί (μόρφωση, γνώσεις, εμπειρίες) και τίμιοι. Επίσης επιπρόσθετα πρέπει να βλέπουν και ποιοι έχουν την διάθεση να δουλέψουν για το κοινό καλό! Οι Βουλευτές πρέπει να βοηθούν τον κόσμο σε αυτά που είναι δίκαια και σωστά και τα δικαιούνται και κυρίως εκεί που το κράτος ταλαιπωρεί τον κόσμο αδικαιολόγητα κάτι που συμβαίνει συχνά. Αν συνεχίσει όμως ο κόσμος να ψηφίζει αυτόν ή αυτήν που είναι κουμπάρος ή φίλος που θα τους κάνει το ‘ρουσφέτι’ (δηλαδή κάτι που δεν δικαιούνται), τότε τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Ποιες είναι οι πολιτικές σας προτεραιότητες ή /και ο μεγαλύτερος στόχος σε περίπτωση εκλογής σας;

Οι πολιτικές μου προτεραιότητες σε περίπτωση εκλογής μου είναι: Η θετική μου συμβολή σε ένα καλύτερο Νομοθετικό και Κοινοβουλευτικό έργο, η βελτίωση της οικονομίας της χώρας με πολιτικές παρεμβάσεις και εισηγήσεις, η προώθηση των απαραιτήτων έργων και υποδομών στην παραμελημένη Επαρχία Αμμοχώστου και τέλος η συνεργασία μου με τους φίλους Αμμοχωστιανούς, για να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις για να σώσουμε την Αμμόχωστο μας και να συμβάλουμε σε μια δίκαιη και ειρηνική λύση του Κυπριακού. Χάναμε την Αμμόχωστο μας και οι Κυβερνώντες ασχολούνταν με τα χρυσά διαβατήρια!

Τέλος, ένας προσωπικός στόχος;

Έχω θέσει και ένα προσωπικό στόχο που είναι η ολοκλήρωση ενός μεγάλου Πολυδύναμου/ Πολυθεματικού Ειδικού Σχολείου για 150-200 παιδιά με Ειδικές ανάγκες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, ξεχασμένα από το Κράτος και την Πολιτεία. (Μετά από έντονες προσπάθειες χρόνων αποκτήθηκε η κρατική γη από το ‘ΦΑΡΟ ΖΩΗΣ’ και έγινε προκαταρκτικός σχεδιασμός). Ελπίζω ο κόσμος να με τιμήσει με την ψήφο του για να μπορέσω να ολοκληρώσω και αυτό το Θεάρεστο έργο!

Με λίγα λόγια:

Ο Λευτέρης Τρίαρος σπούδασε Οικονομικά (Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (B.Sc.) και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του (Μ.Sc.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με Υποτροφία του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών στον Οργανισμό ΕΝΙ στο Μιλάνο. Ο κ. Τρίαρος είναι Διευθύνων Συνέταιρος του Ελεγκτικού Οίκου E TRIAROS & Co. Ασκεί το επάγγελμα του Εγκεκριμένου Λογιστή -Ελεγκτή και Συμβούλου Επιχειρήσεων από το 1990 μέχρι και σήμερα. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εγκεκριμένων Ελεγκτών-Λογιστών Κύπρου, καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος Οικονομικών της ΤΕΒΕΑ. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Αμμοχώστου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΚΕΒΕ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Παραλιμνίου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου (ΟΑΚ) της οποίας διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην περίοδο 2017-2020. Έχει έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στο συνάνθρωπο ενώ είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες «Φάρος Ζωής» της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι νυμφευμένος και έχει 3 παιδιά.