Με ειλικρινή διάθεση για προσφορά

Ο Δρ. Ανδρέας Νικολάου, Καθηγητής Φυσιοπαθητικών Επιστημών Υγείας & PhD Φυσιοπαθητικής Ανοσολογίας με ειλικρινή διάθεση για προσφορά στην πατρίδα και τον πολίτη θα κατέλθει ως Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου με το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Πως πήρατε την απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφιος βουλευτής;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική για δύο λόγους. Πρώτον μου αρέσει να είμαι πρωτοπόρος σε οτιδήποτε με συναρπάζει. Όλοι ξέρουμε ότι στις μέρες μας παρατηρείται μια γενική απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Σχεδόν όλοι συζητούν για την πολιτική και λένε ότι όλοι είναι απατεώνες/κλέφτες, παίρνουν μίζες εις βάρος του δημοσίου, κάνουν ρουσφέτια, ξέπλυμά μαύρου χρήματος κλπ. Εγώ λοιπόν θέλω να τους αποδείξω ότι στην πολιτική υπάρχει και ποιότητα και αξιοπρέπεια και άνθρωποι με όραμα και όρεξη για να πράξουν έργο! Δεύτερον, διεκδικώ μια θέση στην Βουλή διότι πιστεύω ότι επίκειται μεγάλη αλλαγή και δεν θέλω να λείψω από αυτή την προσπάθεια. Θέλω να βοηθήσω να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Να αρθούν διαχρονικές αδικίες, αδικίες που έχουν να κάνουν με την επιστροφή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αλλά και αδικίες εις βάρος των χιλιάδων πολιτών που στερούνται την δωρεάν πρόσβαση στις φυσικές ιατρικές μεθόδους /εναλλακτικές φυσικές θεραπείες, που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές από εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες, ακόμα και στις πιο σοβαρές ασθένειες και που θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ζωές και να αποφευχθούν πολλές από τις παρενέργειες των ιατροφαρμακευτικών θεραπειών.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφοροποιείστε από τους ανθυποψήφιους σας;

Προσωπικά εμένα δε με ενδιαφέρει η επαγγελματική πολιτική, η οποία δεν έχει ούτε στόχους ούτε οράματα. Μπαίνω στη πολιτική για να δείξω ότι υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που μπορούν και έχουν την ειλικρινή διάθεση για προσφορά στην πατρίδα και τον πολίτη. Στην επαγγελματική μου πορεία ως Διδάκτωρ και Θεράπων στη Φυσιοπαθητική ιατρική και κοινωνική μου πορεία έμαθα να μη λέω πολλά λόγια. Έμαθα όμως να κάνω πολλά και μη ξεχνάτε ότι οι πολιτικοί κρίνονται από τα έργα τους και όχι από τα μεγάλα λόγια τους.

Ποια είναι η δική σας θέση ως καθηγητής Φυσιοπαθολογίας όσον αφορά την πανδημία.

Αυτό πού ζούμε είναι διωγμός κατά της ανθρωπότητας, κατά τής πίστεως από τούς δαιμονοκινήτους Νεοταξίτες άρχοντες της παγκοσμιοποίησης. Οι κυβερνήτες με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας και του καλού Σαμαρείτη δήθεν φροντίζοντας για τους κινδυνεύοντάς συνανθρώπους, ευπαθείς ομάδες και τον παππού και την γιαγιά μας κλείνουν φυλακή στα σπίτια μας, κλείνουν τις εκκλησίες, τα σχολεία και τις επιχειρήσεις. Ο κόσμος όμως έχει αγανακτήσει με τα παράλογα και καταστροφικά μέτρα αβέβαιας εκβάσεως ως προς το υγειονομικό σκέλος και τη βέβαια επικείμενη οικονομική καταστροφή, την κόπωση από τον εγκλεισμό και τα κατοχικά μέτρα περιορισμού της ελευθερίας. 

Επικρατεί μια γενικότερη απαξίωση στις ημέρες μας από τους πολίτες ως προς την πολιτική. Εσείς με ποιο τρόπο θα καταφέρετε να τους προσελκύσετε και κυρίως την νεολαία;

Με τον αλάνθαστο τρόπο: διαφάνεια, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, αγάπη προς στον συνάνθρωπο και στη πατρίδα και φυσικά θέληση για καλύτερο μέλλον, καλύτερη ποιότητα υγείας και ζωής με όλους τους τρόπους και με οποιοδήποτε κόστος! Μέριμνα για τους πτωχούς και νεόπτωχους, για τους μη προνομιούχους, τους ανυπεράσπιστους και τους εν γενεί αδύνατους.

Η κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου παρόλο που δεν κατοικήθηκε από τους Τούρκους παραμένει περιφραγμένη με συρματοπλέγματα και απαγορευτικές πινακίδες σχεδόν μισό αιώνα; Πως δικαιολογείται η υπάρχουσα αυτή κατάσταση των πραγμάτων;

Καμιά πολιτική κυβέρνηση ή πολιτικό κόμμα δικαιολογείται με αυτή την υπάρχουσα κατάσταση. Όλες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο δεν έπραξαν το αυτονόητο για εξυπηρέτηση συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων ή αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν το θέμα. Σοβαρά τα λάθη των πολιτικών μας κυβερνήσεων. Για σχεδόν 50 χρόνια οι κυβερνήσεις μας κοροϊδεύαν ότι θα πάμε πίσω στην Αμμόχωστο. Η Αμμόχωστος θα έπρεπε να ήταν πρόταξη. Δεν πάμε σε συνομιλίες εάν δεν επιστραφεί Αμμόχωστος. Αυτή θα ήταν η απαρχή της λύσης.

Ποιες είναι οι θέσεις σας για την προσφυγική πολιτική; Κάποια πολιτικά κόμματα θεωρούν ότι το περιουσιακό ζήτημα των προσφύγων λύθηκε.

Το πρόβλημα δεν λύθηκε, απλά ελήφθησαν πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα από όλα τα κυβερνώντα κόμματα. Μεγαλύτερη κοινωνική αδικία δεν υπήρξε ποτέ στην διαχείριση του περιουσιακού ζητήματος. Τόσο ο σφετερισμός και η εκμετάλλευση των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές όσο και οι παροχές του κυπριακού κράτους έγιναν με βάση το πελατειακό σύστημα, χωρίς κανένα ίχνος
εξ ορθολογισμού, ή αναλογικά με ότι περιουσίες άφησαν στις κατεχόμενες περιοχές.

Εάν εκλεγείτε ποια η προτεραιότητα σας;

Πρώτη προτεραιότητα η επίλυση του σοβαρού προβλήματος της Υγείας των πολιτών και δεύτερον η επίλυση του Κυπριακού και επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας. Μια από τις προτεραιότητες μου είναι η αληθινή Υγεία και όχι η τεχνική, με τα χημικά φάρμακα και τις πατερίτσες. Μέσα από την γνώση και τη
σωστή ενημέρωση θα επιδιώξω ως καθηγητής φυσιοπαθητικής Ιατρικής, με τιμητικές διακρίσεις από πανεπιστήμια και κυβερνήσεις κρατών, την απελευθέρωση του λαού μας από την πολιτική και οικονομική εξάρτηση που προκύπτει από τα μονοπώλια και πατέντες των φαρμακευτικών βιομηχανιών και των βιομηχανιών τροφών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αρρώστια και στο θάνατο.

Με λίγα λόγια:

Γεννήθηκε στο κατεχόμενο χωρίο Βαθύλακας επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά από την συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στις Δυνάμεις Καταδρομών διορίστηκε ως υπεύθυνος Τροχονομικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου. Το 1975, μετά την Τουρκική εισβολή μετανάστευσε στην Αυστραλία όπου διορίστηκε ως Διοικητικός Λειτουργός αρχικά στο Υπουργείο Τουρισμού και μετέπειτα στο Υπουργείο Εργασίας για μια περίοδο πέντε ετών. Στη συνέχεια σπούδασε Φυσιοπαθητική Ιατρική (Naturo- pathic Medicine N.D) και Παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου έζησε 14 χρόνια. Συνέχισε τις σπουδές του για ανώτερα διπλώματα στο College of Νaturo- pathic Medicine Αγγλίας και University of America California (USA). Είναι κάτοχος Professorial Degree and PhD Naturo- pathic & Complementary Medicine & PhD στη Φυσιοπαθητική Ανοσολογία. Tου έχουν απονεμηθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ) και την Δημαρχεία Καλιφόρνιας τιμητικές διακρίσεις σε αναγνώριση του ερευνητικού, διδακτικού και θεραπευτικού έργου του στην ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ.