Μαγικό ξόρκι – Με τον Νικόλα Πέτρου

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Αρκετοί νεαροί στην ηλικία των 23 προσπαθούν να κατακτήσουν τις σκέψεις στο μυαλό τους και να καταλήξουν για το μέλλον τους. Ο Νικόλας Πέτρου κατέκτησε την Κύπρο και θα λέγαμε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Αρχικά μίλησε μας για το πως ξεκίνησε η επαφή σου με τον χώρο της τέχνης και συγκεκριμένα με την δημιουργία των βίντεο. Ποια ήταν τα κίνητρά σου;

Παρακολουθώντας διάφορα YouTube Videos και προσωπικότητες που ασχολούνται με αυτό το είδος τέχνης, επιθυμούσα να είμαι ανάμεσα τους και να αναδεικνύω τη δική μου δουλειά, το δικό μου ταλέντο. Τα πρώτα βήματα μου στον χώρο της τέχνης, άρχισαν μέσα από το μεγάλο μου ταξίδι στην Ασία. Η αρχή αυτού του ταξιδιού, ήταν και η αρχή της καριέρας μου. Από την πρώτη στιγμή που έφθασα στην χώρα, το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να τραβάω αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο, ώστε να κλειδώσω τις εμπειρίες που αποκτούσα. Αφορούσαν τις αναμνήσεις που θα είχα και θα θαύμαζα μετά από πέντε και δέκα χρόνια. Ήταν η αρχή της αναγνώρισης του ταλέντου το οποίο είχα αλλά δεν γνώριζα να το χρησιμοποιώ.

Οι γονείς σου σε στήριξαν σε αυτή σου την απόφαση;

Χωρίς δεύτερη σκέψη! Με είχαν στηρίξει εξ’ αρχής και θεωρώ το ό,τι είμαι τώρα, το χρωστώ στους γονείς μου. Η μητέρα μου λόγω αγγλικής καταγωγής, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας ώστε να βλέπω διάφορες καταστάσεις από άλλη σκοπιά. Είχα πάντοτε διαφορετικό τρόπο σκέψης σε αντίθεση με άλλα άτομα.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα; 

Αρχικά το έκανα ως χόμπι. Αρκετοί ήταν αυτοί που μου έλεγαν δεν μπορεί να είναι η εργασία σου, αφού δεν θα σου εξασφάλιζε ένα καλό μισθό. Με το πέρασμα του χρόνου, άρχισα να παρουσιάζω βελτίωση. Είχε εξελιχθεί η τεχνική μου και σιγά σιγά το βίντεο έγινε η εργασία μου. Αν και μου ήταν πολύ δύσκολο να το αποδείξω στην αρχή, στην πορεία έγινε το επάγγελμα που αγαπώ και θα το ακολουθώ μέχρι τέλους.

Πως θα περιέγραφες τον Νικόλα Πέτρου ως άτομο;

Ήσυχος, περίεργος και αστείος! Μου αρέσει να γνωρίζω νέους ανθρώπους και να ακούω τις δικές τους ιστορίες.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον; 

Αυτό που θα ήθελα πολύ είναι να έχω τη δική μου επιχείρηση και να ταξιδεύω συνεχώς. Να δημιουργώ διάφορες καμπάνιες επιχειρήσεων, αλλά παράλληλα να έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω.

Προτιμάς να βιντεοσκοπάς ανθρώπους, που πιθανόν να βελτιώσουν ή να «καταστρέψουν» ένα βίντεο, ή τοπία που έχουν την δική τους μοναδικότητα, και γιατί;

Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία να παρουσιάσει, απλώς μερικοί την παρουσιάζουν καλύτερα από κάποιους άλλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είμαι εγώ ο ίδιος. Δεν μπορώ να περιγράψω μια ιστορία ή έστω αυτά που νιώθω μέσα από λόγια, αλλά παρουσιάζοντας τα μέσα από βίντεο. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ανθρώπους και τοπία, θα έλεγα και τα δύο. Αν και τα τοπία είναι μοναδικά, δεν λένε ιστορίες.

Θα δημιουργούσες ένα βίντεο που θα είχε ως περιεχόμενο ένα θέμα αντίθετο με τις πεποιθήσεις σου;

Φυσικά! Για να φθάσω ως εδώ, δημιουργούσα βίντεο που δεν με ενδιέφεραν. Πιστεύω πως όλοι μας για να καταξιωθούμε, θα αντιμετωπίσουμε αρκετά εμπόδια.

Η δουλειά σου έχει αναγνωριστεί;

Στην Κύπρο η δουλειά μου έχει αναγνωριστεί σε μεγάλο βαθμό, αν και δεν το περίμενα λόγω του νεαρού της ηλικίας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι στο νησί μας, μπορεί κανείς να φθάσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, σε αντίθεση με το εξωτερικό.

Ποια ήταν τα συναισθήματα όταν είχες δημιουργήσει το πρώτο σου βίντεο και είχε επιτυχία;

Ένιωθα πολύ περήφανος για τον εαυτό μου! Πάντα προσπαθούσα να λαμβάνω διάφορες απόψεις και σχόλια είτε από άτομα που ασχολούνται με αυτό είτε όχι, ώστε να βοηθήσω τον εαυτό μου να γίνει καλύτερος.

Τι αντιπαθείς στην εργασία σου; Και αντίστροφα, τι αγαπάς περισσότερο;

Αυτό που αντιπαθώ κυρίως είναι τις μεγάλες αλλαγές που αλλάζουν την τελική μορφή ενός βίντεο, πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο ενώ στην τελική είναι χειρότερο. Σε αντίθεση, αυτό που αγαπώ είναι η ελευθερία που έχω, γνωρίζοντας διάφορους ανθρώπους και κουλτούρες. Μπορώ να παρουσιάσω το πως βλέπω εγώ τον κόσμο, μέσα από τα δικά μου μάτια!

Τι θεωρείς ξεχωριστό από τη δουλειά σου;

Αυτό που ξεχωρίζω από την δουλειά μου είναι η μουσική που υπάρχει πίσω από την κάθε σκηνή. Θεωρώ ότι είναι αυτή που κτίζει το κάθε βίντεο και όχι το περιεχόμενο. Ο ήχος είναι αρκετά σημαντικός, σε αντίθεση με το τι βλέπεις σε μια οθόνη.

Κάνοντας τόσα ταξίδια, γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς τι είναι αυτό που έχεις κρατήσει;

Τις διαφορές και τα κοινά του κάθε πολιτισμού. Η μεγάλη διάφορα που υπάρχει σε κάθε πολιτισμό πιστεύω είναι η θρησκεία και ο τρόπος ζωής. Η αγάπη, ο τρόπος σκέψης και τα όνειρα, είναι τα στοιχεία που μπορείς να εντοπίσεις σε κάθε πολιτισμό.

Υπάρχει κάποιο όραμα που έχεις και δεν έχεις καταφέρει να το υλοποιήσεις μέχρι τώρα;

Στόχος μου είναι να μπορώ να ταξιδεύω αλλά να δουλεύω παράλληλα για διάφορες επιχειρήσεις και να αναγνωριστώ στο εξωτερικό. Να μπορώ να ζήσω μια απλή ζωή αλλά να μπορώ να ασχολούμαι με εκείνο που αγαπώ, την εργασία μου!

Πώς αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου; 

Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι η εργασία μου, προσπαθώντας να γίνω καλύτερος.