Ιορδανία

Ο Ανδρέας Κώστα ταξίδεψε στη Ιορδανία και μας περιγράφει τις εμπειρίες του.

Του Ζανέττου Λουκά

Προορισμός:

Θα έλεγα η Ιορδανία η χώρα της άμμου και της πέτρας. Σε καλεί να την ανακαλύψεις, να τη γευτείς, να γνωρίσεις τον πολιτισμό της, να ανακαλύψεις τις παραδόσεις της, την ιστορία της και να γευτείς τα άφθονα παραδοσιακά πιάτα της. Θα γνωρίσεις τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, με μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους καθώς οι φιλόξενοι άνθρωποί της σε παρασέρνουν σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι.

Πώς φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό;

Η εταιρεία Pluton Travel οργάνωσε πλήρως το ταξίδι στην Ιορδανία. Από αεροπορικά μέχρι ξενοδοχεία και μεταφορικά καθώς επίσης και δραστηριότητες. Όλα τα πιο πάνω συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου. Η Pluton Travel οργανώνει τις ταξιδιωτικές εξορμήσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάντα με ασφάλεια και προσεγμένη επιλογή τοποθεσιών και τόπων αναψυχής με κύριο μέλημα και στόχο το ταξίδι να παραμείνει στην μνήμη σου σαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα θέλεις να ζήσεις ξανά..

Τί διαφορετικό είχε ο συγκεκριμένος προορισμός από τους υπόλοιπους;

Μια επίσκεψη στην Ιορδανία είναι ένα ταξίδι στον χρόνο! Νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η κουλτούρα της χώρας και ο τρόπος ζωής των ανθρώπων κυρίως των ντόπιων όπου ήταν πάρα πολύ φιλόξενοι, εξυπηρετικοί αλλά και ευγενικοί. Η Ιορδανία με τον μοναδικό αραβικό χαρακτήρα της διαφέρει από τις άλλες αραβικές χώρες. Το Αμμάν ως απόλυτο κέντρο της χώρας αντανακλά την ιστορική ταυτότητα της.

Αξιοθέατα

Ένα από τα αξιοθέατα που συνιστώ ανεπιφύλακτα και που ανήκει στα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου είναι «Η πόλη της Πέτρας» η οποία προστατεύεται και ως παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Το φαράγγι σε συνδυασμό με τα ροδοκόκκινα πετρώματα δημιουργούν μια μαγική εικόνα που σου κόβουν την ανάσα. «Η πόλη της Πέτρας» ελέγχεται από τους Βεδουίνους. Αν επιθυμείς να αποθανατίσεις την ομορφιά της πέτρας βγάζοντας φωτογραφίες, θα σε οδηγήσουν σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία και πληρώνοντας ένα μικρό ποσό θα είναι οι οδηγοί σας για μια εξερεύνηση στην πόλη της Πέτρας. Υπάρχουν επίσης γαϊδουράκια, καμήλες και άλογα όπου πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο μπορούν να σας μεταφέρουν και να σας ξεναγήσουν προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο. Ένα άλλο αξιοθέατο που θα σύστηνα είναι το Ουάντι Ραμ. Πρόκειται για μία έρημο από ψαμμίτη και γρανίτη, γνωστή και ως «Κοιλάδα της Σελήνης» με κύριο χαρακτηριστικό τους αμμόλοφους και τα ψηλά βουνά της. Ακολουθήσαμε μια μοναδική εξόρμηση προς την έρημο, σε ένα ψηλό σημείο της έρημου με 4×4 αυτοκίνητα. Η θέα από το σημείο είναι μαγευτική. Το ηλιοβασίλεμα σου κόβει την ανάσα.

Φαγητό

Αφού αποθανατίσαμε στη μνήμη μας το πανέμορφο τοπίο, επόμενος προορισμός ήταν ο κατασκηνωτικός χώρος όπου διανυκτερεύσαμε και δειπνήσαμε δίπλα από την φωτιά, με ταβάνι τα αστέρια και με το πιάτο των Βεδουίνων να συμπληρώνει τη μαγεία της στιγμής. Ένα πιάτο με μαριναρισμένο αρνί και λαχανικά, που ψήνεται σε ένα λάκκο γεμάτο καυτά κάρβουνα, καλυμμένο με άμμο. Έζησα μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Σας προτείνω να επισκεφθείτε ακόμα ένα αξιοθέατο της Ιορδανίας, τη Νεκρά θάλασσα. Είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία αφού μπορείς να κολυμπήσεις και να επιπλεύσεις στην επιφάνεια του νερού χωρίς να κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αλατιού. Η επιφάνεια της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου και αυτό την κάνει να είναι το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στη γη.

Αν θα σύστηνα ένα προορισμό απαράμιλλης ομορφιάς, κουλτούρας, περιπέτειας αυτός σίγουρα θα ήταν η Ιορδανία. Ένα ταξίδι που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και όσα έχουμε συνηθίσει.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news