«Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω»

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας θέλει να συνεχίσει να είναι ωφέλιμος για την κοινωνία γι ́αυτό και διεκδικεί για δεύτερη θητεία μια θέση στη Βουλή ως Υποψήφιος του ΔΗ.ΣΥ Αμμοχώστου.

Τι κρατάτε από την πρώτη σας θητεία ως μέλος της Βουλής; Έναν μικρό απολογισμό.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια αποτέλεσαν μια μοναδική ευκαιρία στην πορεία μου στα κοινά, για να περάσω από τα λόγια στις πράξεις. Η θέση του Βουλευτή σίγουρα είναι ένα τιμητικό αξίωμα, αν θέλεις όμως να δικαιώσεις αυτούς που σε εμπιστεύθηκαν, θα πρέπει καθημερινά να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή. Πάντα πίστευα ότι αν είναι κάτι που πρέπει να μας διαπνέει είναι η αγωνία για το μέλλον του τόπου μας και όταν λέμε τόπο εννοούμε τους ανθρώπους που δημιουργούν, έτσι ώστε μέσα από την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, και χωρίς διακρίσεις, να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε να δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για συνεχή εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση. Ο κάθε Βουλευτής έχει ως όπλο του τη δυνατότητα διαμόρφωσης των νόμων, το οποίο λειτουργεί ως γεννήτρια ιδεών για συνεχή μεταρρύθμιση του κράτους έτσι που να δημιουργούμε καλύτερες μέρες για την κοινωνία μας. Στην αναζήτηση αυτών των πέντε χρονών φάνηκε ξεκάθαρα η ανάγκη ώστε το κράτος μας μέσα από τους νόμους του όχι μόνο να εκσυγχρονίζει και να μεταρρυθμίζει μηχανιστικά αλλά και ανθρωποκεντρικά και στα πλαίσια αυτά να καλύπτει και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των επαγγελματιών και των πολιτών γενικά. Είτε μιλάμε για εκπαίδευση, οι γνώμες των εκπαιδευτικών και των παιδιών, είτε μιλάμε για την Εθνική Φρουρά, οι απόψεις των στελεχών, είτε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι εμπειρίες των αιρετών και των πολιτών. Όλα αυτά συνθέτουν το πλέγμα των υποχρεώσεων μας. Στην κοινωνία βρίσκουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα για μεταρρύθμιση και οι εκλεγμένοι και οι πολίτες διαμορφώνουν το πλαίσιο του νέου ανθρωποκεντρικού κράτους που υποβάλλει η σύγχρονη εποχή. Με θέληση για συνεργασία και αλληλοκατανόηση, μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον του τόπου μας!

Διαφορετικές οι προεκλογικές εκστρατείες φέτος λόγω πανδημίας. Φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων;

Σίγουρα η πανδημία διαφοροποιεί το σκηνικό της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς είναι δύσκολη η προσωπική επαφή. Προσωπικά, όμως, δεν περίμενα αυτή την περίοδο για να βρεθώ δίπλα στους πολίτες. Η δύναμή μου και η πολιτική μου έμπνευση παραμένει η πλατιά μάζα των πολιτών τους οποίους είτε συναντώ είτε επικοινωνώ καθημερινά. Αυτοί καθορίζουν την πολιτική μου στάση και αυτοί αποτελούν τον αυστηρό κριτή της πολιτικής μου πορείας. Τα προεκλογικά μηνύματα είναι γνωστά, οι πολίτες, όμως, ειδικά στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, γεωργοί, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι χρειάζονται βάσιμη ελπίδα και συνεχή έμπρακτη στήριξη. Το μήνυμα αυτό οφείλουμε
να το διαχέουμε αποτελεσματικά. Όταν υπάρχει θέληση και παραγωγική αξιοποίηση της γνώσης και της πρωτογενούς πληροφορίας από τους πολίτες τότε με ειλικρίνεια, ο σκοπός μπορεί να αγιάζει τα μέσα! Αξία δεν έχει ο τρόπος αλλά η ιδέα και η αξιοπιστία μας ως προς τον δείκτη λόγων και της υλοποίησης της όποιας ιδέας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφοροποιείστε από τους ανθυποψήφιους σας;

Ο κάθε υποψήφιος είναι ισότιμος συμμέτοχος στην προσπάθεια για την αξιοποίηση της πρόκλησης για προσφορά και εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας. Δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύνατοι, αλλά όλοι οφείλουμε να έχουμε ως κοινή αξία τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών για την βελτίωση της κοινωνίας μας. Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι θεμιτός, μέσα από τα δυνατά και τα αδύνατά μας σημεία, το τι διαφοροποιεί όμως τον κάθε υποψήφιο από τον άλλο είναι η οπτική της κρίσης του κάθε πολίτη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βλέπουν οι ψηφοφόροι όταν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν;

Ο πολίτης σήμερα, και κρίση έχει και ενημέρωση χρειάζεται και απαιτεί η δημόσια ζωή να διαχέεται από διαφάνεια, από εντιμότητα και με ειλικρίνεια. Ο κάθε ψηφοφόρος, έχει υποχρέωση να αξιοποιεί το δικαίωμα της ψήφου ως μέλος της κοινωνίας για να είναι αυτόβουλα συμμέτοχος στη μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κράτους μας. Είναι σημαντικό να κρινόμαστε από το συσχετισμό λόγου και πράξεων. Η κοινωνία σήμερα κουράστηκε από υποσχέσεις και συνθήματα. Αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τον σύγχρονο πολιτικό πρέπει να είναι ο ορθολογισμός, το μέτρο, η λογική και η έμπρακτη αποτελεσματικότητα, χωρίς φλυαρίες και θεωρίες. Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται πράξεις, ειδικά σήμερα εν μέσω πανδημίας και αβεβαιότητας στο Κυπριακό, για τον κάθε πρόσφυγα, για τον κάθε πολίτη.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας στόχος σε περίπτωση επανεκλογής σας;

Ένα είναι το όραμά μου από τη μέρα που φύγαμε πρόσφυγες από τα σπίτια μας. Η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας μας! Όταν όλοι συλλογικά, ενωμένοι, πετύχουμε τον στόχο αυτό, τότε ναι, μπορούμε να ελπίζουμε δημιουργικά για το μέλλον των παιδιών μας σε μια επανενωμένη Κύπρο και Επαρχία Αμμοχώστου. Παράλληλα ως Βουλευτής, θέλω να συνεχίσω να είμαι ωφέλιμος για την κοινωνία, την πατρίδα και το κόμμα μου.

Με λίγα λόγια:

Ο Γιώργος Κάρουλλας εκλέγηκε Βουλευτής Αμμοχώστου τον Μάϊο του 2016. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1972 και κατάγεται από τις κατεχόμενες κοινότητες Στύλλοι και Γαϊδουρά. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Γεωγραφία στην Κύπρο, στην Ελλάδα (διδακτορικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και δίδασκε Διδακτική της Γεωγραφίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει εκπονήσει έρευνες και μελέτες και συμμετείχε σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εσωτερικών, Άμυνας και Παιδείας. Συνέβαλε στη θέσπιση σημαντικών εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών νομοθετημάτων που βελτιώνουν την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης, της Εθνικής Φρουράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στα πλαίσια της δράσης του συμβάλλει στην ανάδειξη και επιδιόρθωση μνημείων και εκκλησιών στα κατεχόμενα και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις γνωριμίας με την κατεχόμενη γη μας και εισηγείται προτάσεις για την ισότιμη κατανομή των βαρών για τους εκτοπισμένους. Σε συνεργασία με Υπουργεία, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς έχει συντονίσει την ετοιμασία κοινού οράματος για χρηματοδότηση έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και διαχειρίζεται τοπικά ζητήματα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προωθεί επίσης την υλοποίηση στεγαστικών προγραμμάτων για νεαρά ζευγάρια σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.