Η ζωή με το κατοικίδιο μου

Ο Ρένος Νικολάου μας συστήνει τον Loco και τη Maya, δύο French Bulldog που ήρθαν στη ζωή του πριν λίγα χρόνια και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθαν στη ζωή σου ο Loco και η Maya;

Από μικρός είχα πάντοτε επαφή με τα ζώα και κυρίως με τα σκυλιά, εξαιτίας βέβαια του πατέρα μου, ο οποίος είναι κυνηγός και είχε συνεχώς διάφορα κυνηγετικά σκυλιά. Μεγαλώνοντας ο ίδιος έψαχνα να πάρω ένα δικό μου σκυλί και προσπάθησα να βρω μία ράτσα η οποία να ταιριάζει με το δικό μου χαρακτήρα. Κατέληξα στα γαλλικά μπουλντόγκ, μια ιδιαίτερη ράτσα σκυλιών, τα οποία ξεχωρίζουν με την ιδιαίτερη έκφραση τους, είναι τεμπέλικα και ροχαλίζουν, ωστόσο, με τη χαρακτηριστική γοητεία τους, την αίσθηση του χιούμορ και τον αξιαγάπητο, ελαφρώς αδέξιο τρόπο, με τον οποίο κινούνται, τα γαλλικά Μπουλντόγκ κατακτούν τις καρδιές μας πολύ γρήγορα. Ουσιαστικά ήρθαν στη ζωή μου από δική μου επιλογή.

Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες, όταν το φιλοξένησες;

Οι πρώτες μέρες και θα έλεγα μέχρι τους έξι μήνες, είναι σαν να μεγαλώνεις ένα μικρό μωρό. Ξύπνημα στα μέσα της νύχτας λόγω των κλαμάτων, καθάρισμα, λούσιμο, περίπατο και αναγκαστικά θα πρέπει το σκυλί να ξεκινήσει να μαθαίνει κάποιους κανόνες της καθημερινότητάς, αλλά και τις βασικές εντολές.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί του;

Συνδέθηκα μαζί τους από τη πρώτη στιγμή. Άλλωστε, δεν σου αφήνουν επιλογή. Έχουν μία ξεχωριστή ικανότητα έκφρασης μέσω του προσώπου και του σώματος τους, την οποία οι ιδιοκτήτες τους λατρεύουν. Αυτό όμως με τους δικούς τους ανθρώπους γιατί απέναντι σε ξένους είναι επιφυλακτικά.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;

Φυσικά και πιστεύω καθώς η σχέση σκύλου και ανθρώπου είναι ιδιαίτερη και διαχρονική. Τα σκυλιά έχουν την τάση να δένονται με το αφεντικό τους και να του προσφέρουν πρώτα αγάπη.


Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ’ αυτήν;
Ο χαρακτήρας τους και η ανιδιοτελής αγάπη. Η αφοσίωση, το
χιούμορ και η τρυφερότητα τους είναι στοιχεία που τα κάνουν πολύ ευχάριστους συντρόφους.
Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς το κατοικίδιο σου;
∆εν μπορώ να φανταστώ, καθώς πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας μας. Όταν ξεκινήσεις να συνδέεσαι μαζί τους δεν μπορείς να ξεκολλήσεις. Περιμένουν την ώρα να επιστρέψω στο σπίτι για να με υποδεχθούν.

RemasterDirector_V0


Αγαπημένο του χόμπι;
Τους αρέσει να τεμπελιάζουν βλέποντας τηλεόραση αλλά ταυτόχρονα έχουν την αντοχή να με ακολουθούν σε μεγάλες βόλτες ενώ σπάνια θα αρνηθούν την πρόσκληση για παιχνίδι.
Αγαπημένο του treat/φαγητό;
Τρώνε τα πάντα καθώς η συγκεκριμένη ράτσα φημίζεται για τη λαιμαργία της! Κυρίως μετά από μεγάλες βόλτες και παιχνίδι καταβροχθίζουν τα πάντα.