Η ζωή στην επαρχία που μεγάλωσα – Παναγιώτης Σκάττου

Ο Διευθυντής του ΤΕΒΕ Αμμοχώστου Παναγιώτης Σκάττου φιλοξενείται στη στήλη “Η ζωή στην επαρχία που μεγάλωσα” και απαντά σε διάφορα ερωτήματα για την επαρχία και τη σχέση του μ’ αυτή.

Του Ζανέττου Λουκά

Τι σου αρέσει περισσότερο στην επαρχία Αμμοχώστου;

Η φυσική ομορφιά της. Η επαρχία μας είναι προικισμένη με απίστευτη φυσική ομορφιά, την οποία δε χορταίνεις και προσφέρει απίστευτη γαλήνη.

Τι θα έκανε την επαρχία Αμμοχώστου καλύτερη αν απουσίαζε;

Τα στρατεύματα κατοχής και τα συρματοπλέγματα.

Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανες αν ήσουν Δήμαρχος για μία ημέρα;

Αν και μία μέρα δεν είναι αρκετή, θα προσπαθούσα να δημιουργήσω περισσότερους χώρους όπως πλατείες και πεζόδρομους, εντός των Δήμων και Κοινοτήτων όπου θα απαγορεύεται η πρόσβαση οχημάτων, για να μπορεί ο κόσμος να κινείται ελεύθερα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χώροι στην Επαρχία μας, πέραν των παραλιακών πεζόδρομων.

Η πρώτη δουλειά που έκανες;

Σερβιτόρος σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα το 2000.

Το αγαπημένο σου μέρος;

Το ξωκλήσι των Αγίων Σαράντα στο Δάσος του Φανού.

Πού αλλού θα μπορούσες να ζήσεις στην Κύπρο;

Στην Λευκωσία και στη Πάφο.

Αγαπημένος σου περίπατος στην επαρχία;

Παραλιακός πεζόδρομος του Πρωταρά.

Η καλύτερη θέα στην επαρχία μας είναι;

Η θέα της ανατολής του ήλιου σε μία από τις παραλίες μας.

Αγαπημένη σου εκδήλωση στην επαρχία μας;

Mε διαφορά τα Χριστούγεννα. Έχω μεγαλώσει σε μία οικογένεια όπου τα Χριστούγεννα έχουν μία ξεχωριστή θέση και αποτελούν αναμφίβολα “the most wonderful time of the year”. Ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα του 2019, είχαμε γυρίσει όλες τις φωταγωγήσεις και εκδηλώσεις στην Επαρχία μας και ήταν όλα υπέροχα.

Που αλλού έχεις ζήσει; Ποιο το πλεονέκτημα σε σύγκριση με την Αμμόχωστο;

Έχω ζήσει και εργαστεί στη Λευκωσία για 4 χρόνια περίπου και έχω όμορφες εμπειρίες και στιγμές. Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα και το κέντρο των πλείστων αποφάσεων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πολλές περισσότερες ευκαιρίες για όλους όσους επιθυμούν να τις αρπάξουν, κάτι το οποίο στερείται η Επαρχία μας. Υπάρχουν και στην Επαρχία μας ευκαιρίες, όμως όχι σε όλους τους τομείς.

Αγαπημένη σου στιγμή στην επαρχία μας;

Μετά το γάμο μου με την αγαπημένη μου Ελευθερία και τη γέννηση της κόρης μας, έρχεται στο μυαλό μου το καλοκαίρι του 2004. Τελειόφοιτος Λυκείου, λίγο πριν την κατάταξη στον Στρατό, πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα παρέα με αδελφικούς φίλους. Αξέχαστες στιγμές!

Πως φαντάζεσαι την επαρχία μας σε 20 χρόνια;

Φαντάζομαι την επαρχία μας ελεύθερη και τη Μητρόπολη μας Αμμόχωστο να σφύζει από ζωή και ευκαιρίες για τα παιδιά μας. Μία επαρχία που δεν θα υστερεί σε τίποτα από οποιαδήποτε άλλη και θα αποτελεί και πάλι πρωτοπόρα σε όλα.

Τι σου λείπει από τα παιδικά σου χρόνια;

Η ηρεμία και η αθωότητα που είχαμε ως παιδιά. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ήταν ο χώρος που θα παίζαμε ποδόσφαιρο τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα.

Τι θα πρωτοέδειχνες στην επαρχία μας σε ένα ξένο καλεσμένο;

Θα του έδειχνα την φυσική ομορφιά της Επαρχίας μας και τη φιλοξενία των κατοίκων της.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news