Η ζωή στην επαρχία που μεγάλωσα – Νίλια Φυτιρή

Η Νίλια Φυτιρή φιλοξενείται στη στήλη “Η ζωή στην επαρχία που μεγάλωσα” και απαντά σε διάφορα ερωτήματα για την επαρχία Αμμοχώστου και τη σχέση της με αυτή.

Τι σου αρέσει περισσότερο στην Επαρχία Αμμοχώστου:

Ο συνδυασμός της ζωής σε μια μικρή πόλη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα ενός τουριστικού θερέτρου. Μου αρέσει η απλότητα και η οικειότητα μεταξύ των ανθρώπων. Ο κόσμος εδώ είναι φιλόξενος… στις χαρές και στις λύπες ο ένας είναι δίπλα στον άλλο. 

Τι θα έκανε καλύτερη την Επαρχία Αμμοχώστου αν απουσίαζε;

Το συρματόπλεγμα που μας χωρίζει από την αγαπημένη μας πόλη Αμμόχωστο.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανες αν ήσουν Δήμαρχος για μια μέρα: 

Είναι πολλά τα θέματα που χρήζουν βελτίωσης, όμως θα έδινα ιδιαίτερη βαρύτητα στην βελτίωση και ανάδειξη της Λίμνης Παραλιμνίου, ένα έργο που θα έδινε διαφορετικό χαρακτήρα όχι μόνο στο Παραλίμνι, αλλά και σε όλη την Επαρχία.

Η πρώτη δουλειά που έκανες:

Receptionist σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Το αγαπημένο σου μέρος:

Τι να πρωτοδιαλέξω! Ένα μέρος το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα και έχω όμορφες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία είναι η παραλία του Sunrise.

Πού αλλού θα μπορούσες να ζήσεις στην Κύπρο:

Είμαι τόπακας και λατρεύω την Επαρχία μου. Παρόλο που η Κύπρος είναι ένας πανέμορφος και ευλογημένος τόπος, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να ζήσω κάπου αλλού εκτός από το Παραλίμνι.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος να απομονώνεσαι στην Επαρχία μας:

Δεν μου αρέσει να απομονώνομαι. Είμαι ο τύπος του ανθρώπου που αγαπά να επικοινωνεί, να ανταλλάζει σκέψεις και συναισθήματα, να συμμετέχει στα κοινά.

Αγαπημένος σου περίπατος στην επαρχία μας:

Η διαδρομή από το σπίτι μου στο Παραλίμνι προς την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται εντός της Νεκρής Ζώνης.

Η καλύτερη θέα στην Επαρχία μας είναι:

Οποιοδήποτε σημείο μπορώ να δω τις δαντελωτές παραλίες και το απέραντο γαλάζιο του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας. 

Αγαπημένη σου εκδήλωση στην Επαρχία μας:

Έχουμε πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις και στις πλείστες από αυτές λαμβάνω μέρος. Ξεχωριστή θέση για μένα έχει το MOONWALK στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά, γιατί ήμουν ανάμεσα στους πρωτεργάτες της Νεολαίας Παραλιμνίου, που δημιουργήσαμε την εν λόγω εκδήλωση.

Που αλλού έχετε ζήσει; Ποιο το πλεονέκτημα σε σύγκριση με την Αμμόχωστο:

Έζησα στα φοιτητικά μου χρόνια στην Λάρισα και το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει σαν πόλη, είναι οι μεγάλες και όμορφες πλατείες της, που λόγω της διαρρύθμισής τους είναι απαλλαγμένες από την ηχορύπανση του δρόμου, και έτσι ο κόσμος απολαμβάνει ήσυχα την βόλτα του.

Πως φαντάζεσαι την επαρχία μας σε 20 χρόνια: 

Φαντάζομαι την Επαρχία μας να παίρνει μια νέα πνοή, μέσω της υλοποίησης των ιδεών και ονείρων της νέας γενιάς, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη και αναβάθμιση του τουριστικού και γεωργικού μας τομέα.

Τι σου λείπει από τα παιδικά σας χρόνια:

Μου λείπει η ανεμελιά που είχαμε σαν παιδιά, που παίζαμε στις αλάνες και στις γειτονιές χωρίς το αίσθημα του φόβου, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συναντάμε εύκολα σήμερα.

Τι θα πρωτοέδειχνες στην επαρχία μας σε ένα ξένο καλεσμένο:

Πρώτα θα τον πήγαινα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου για να δει και να μάθει για την Κατεχόμενη γη μας. Ακολούθως, μια βόλτα στις πανέμορφες παραλίες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, σε άλλα φυσικά τοπία, στα αμέτρητα εξωκκλήσια, καθώς και σε διάφορα ιστορικά μνημεία όπως ο Αχυρώνας Λιοπετριού και το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας.