Η ζωή μου με τους… Frosty και Latte!

Η Αδαμάντρη Αθανασίου μας συστήνει τα δύο σκυλιά της, τον Frosty, ένα σκύλο ράτσας Maltese και τη Latte, ράτσας Cross Terrier, όπου ήρθαν στη ζωή της και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθαν στη ζωή σου ο Frosty και η Latte;

Μετά από αρκετή σκέψη και συζήτηση για ευθύνες και καθήκοντα, που είχα με τους γιούς μου αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα σε ένα pet shop για να δούμε τα σκυλάκια και να πάρουμε μια πρώτη ιδέα για το τι θα μπορούσαμε να επιλέξουμε. Στον χώρο υπήρχαν 5 μικρά σκυλάκια, όλα τους χαριτωμένα και αξιαγάπητα. Ένα όμως ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και ομολογώ πως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Σηκώθηκε στα δύο του μικροσκοπικά τότε ποδαράκια και έκλαιγε για να το πάρουμε αγκαλιά. Αυτό ήταν! Δεν ρωτήσαμε καν τι ράτσα είναι, τι απαιτήσεις έχει ένα μικρό σκυλάκι, ξέραμε μόνο πως θα φεύγαμε με τον καινούργιο μας συγκάτοικο από το κατάστημα. Τα υπόλοιπα ακολούθησαν μετά. Ένα χνουδωτό, κλαψιάρικο άσπρο Maltese μας συνόδευσε στο σπίτι. Στην περίοδο της καραντίνας, τον Απρίλιο του 2020 που είμασταν όλη η οικογένεια μαζί, μας ξύπνησε η ανάγκη να μοιραστούμε αυτήν την αστείρευτη αγάπη που έχουμε για τα ζώα και να χαρίσουμε ένα σπίτι σε ένα σκυλάκι από το καταφύγιο, προσφέροντας παράλληλα και μια συντροφιά στον Frosty. Δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ αφού μετά από ένα post στο Instagram από το τοπικό καταφύγιο είδαμε τη Latte. Ένα τριχωτό άσπρο με καφετί αυτάκια Cross Terrier. Σύντομα ήρθε για επίσκεψη για να γνωριστούμε και από επισκέπτης έγινε μόνιμος κάτοικος.

Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες όταν τα φιλοξένησες;

Οι πρώτες ημέρες του Frosty ήταν πολύ ιδιαίτερες και ξεχωριστές μιας και έπρεπε να γνωριστούμε, να μάθουμε και να ανακαλύψουμε τις ανάγκες ο ένας του άλλου. Ήταν ο μικρός αγκαλίτσας όλων μας που μας ακολουθούσε συνεχώς από πίσω σαν κουρδιστό παιχνιδάκι. Τον είχαμε κακομάθει αρκετά. Όταν ήρθε η Latte στο σπίτι, ήταν πολύ δύσκολο για τον Frosty που είχε μάθει να έχει όλη τη προσοχή μας στραμμένη πάνω του. Η αλήθεια οι πρώτες ημέρες ήταν αρκετά ζόρικες, είχε αποσυντονιστεί, γαύγιζε συνέχεια και είχε πάθει στρες. Του πήρε αρκετές ημέρες για να συνηθίσει τη Latte. Από την άλλη, για τη Latte ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή της εξ’αρχής.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί τους;
Από τις πρώτες κιόλας στιγμές και αγκαλιές η σύνδεση ήταν αναπόφευκτη. Είναι και τα δύο τους τόσο αξιαγάπητα, χαδιάρικα αλλά και απαιτητικά που αναζητούν συνεχώς την προσοχή μου. Οι πιο όμορφες στιγμές είναι όταν χαλαρώνω και τους έχω παρέα μου.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;

Όπως ο κάθε άνθρωπος έτσι και το κάθε ζώο ξεχωριστά έχει την δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα. Όπως πιστεύω στις ενέργειες μεταξύ των ανθρώπων, έτσι πιστεύω και στις ενέργειες μεταξύ ανθρώπων και των κατοικίδιων τους. Ο κάθε ένας ξεχωριστά αντανακλά αυτό που έχει μέσα του και ο άλλος γίνεται αποδέκτης της καλής ή κακής διάθεσης του. Έχω παρατηρήσει ότι, όταν εγώ είμαι νευρική είναι και αυτά και όταν εγώ χαλαρώνω χαλαρώνουν και αυτά μαζί μου. Είναι σαν ένας καθρέφτης!

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ ́ αυτά;
Αυτό που αγαπώ σε αυτά είναι η ανιδιοτέλεια τους και τα συναισθήματα που μου προκαλούν. Που για αυτούς είμαι απαραίτητη και σημαντική και που θέλουν μόλις κάτσω στον καναπέ να τρέξουν και τα δύο να κάτσουν κοντά μου και που όταν τους θυμώνω μου κάνουν νάζια για να με καλοπιάσουν.
Πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς τα κατοικίδια σου; Όσες ευθύνες και απαιτήσεις έχει η ζωή με δύο σκυλιά στο σπίτι, άλλο τόσο δεν θα άλλαζα την απόφαση
μου να τα έχω. Χωρίς αυτά η ζωή μου θα ήταν άδεια, νιώθω πως μας έχουν συμπληρώσει σαν οικογένεια μιας και χαϊδευτικά λέω πως είναι τα μικρά μου δίδυμα.


Αγαπημένο τους χόμπι;
Αγαπούν ιδιαίτερα τις βόλτες έξω στα χωράφια και να κυνηγάνε τις γάτες της γειτονιάς που χρησιμοποιούν σαν διασταύρωση την αυλή μας.

Αγαπημένο τους treat/φαγητό;
Αγαπημένο τους φαγητό είναι το λουκάνικο και τρελαίνονται για λιχουδιές και κόκκαλα.