Η ζωή μου με τον… Diego!

O Λοίζος Λουκά μας συστήνει τον Diego, ένα σκύλο ράτσας Husky που ήρθε στη ζωή της και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου ο Diego;

Από μικρός πάντα ήθελα να αποκτήσω ένα σκύλο, ράτσας husky. Σε ένα πάρτι γενεθλίων μου πριν μερικά χρόνια, οι φίλοι μου, μου έφεραν για δώρο τον Diego. Ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να είχα φανταστεί.
Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες όταν τον φιλοξένησες;

Οι πρώτες μέρες, μέχρι να με συνηθίσει και λόγο της αλλαγής της καθημερινότητας του, ήταν λίγο δύσκολες αφού έπρεπε να μάθει να ζει πλέον μαζί μου. Προσπαθούσα με διάφορους τρόπους να τον κάνω να νιώσει ασφάλεια και να με αγαπήσει, όπως για παράδειγμα του έδινα δικά μου ρούχα όταν τον έβαζα για ύπνο ούτως ώστε να τα μυρίζεται και να με νιώθει κοντά του.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί του;

Η σύνδεση που είχα μαζί του ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας στιγμή που μου τον έδωσαν στην αγκαλιά μου την ημέρα των γενεθλίων μου. Πριν από 4 χρόνια περάσαμε μια πολύ δύσκολη φάση γιατί ήρθαμε αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη μάχη που έπρεπε να δώσει ο Diego, αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο αλλά βγήκε νικητής. Μέσα από την εμπειρία αυτή, η σύνδεση που είχαμε είχε γίνει ακόμα πιο δυνατή και με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνει όλο και περισσότερο.
Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;
Εννοείτε! Οι άνθρωποι έχουν να μάθουν πολλά από τους σκύλους. Οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι και οι πιο πιστοί φίλοι που μπορεί να έχει ένας άνθρωπός, αρκεί να τους δείξεις και εσύ την κατάλληλη αγάπη.


Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ ́αυτόν;
Αυτό που αγαπώ περισσότερο σ ́ αυτόν, είναι η απέραντη αγάπη που μου δείχνει καθημερινά. Μετά από μια δύσκολη ή πιεστική μέρα που μπορεί να έχω, αυτός έχει τον τρόπο να με κάνει να τα ξεχνώ όλα και να νιώθω καλύτερα. Επίσης, αγαπώ την

επικοινωνία που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας αφού μόνο με ένα βλέμμα, μια λέξη ή ακόμη και την ενδυμασία μου καταλαβαίνει τι θέλει να του πω.
Πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς το κατοικίδιο σου;
Όπως έχω προαναφέρει πιο πάνω, την περίοδο που κόντεψα να τον χάσω κατάλαβα πως αν δεν τον είχα στην ζωή μου θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά. Όλα πλέον κενά, χωρίς τον καλύτερο μου φίλο και συμπαραστάτη.

Αγαπημένο του χόμπι;

Του αρέσει πολύ να πηγαίνουμε βόλτες και ιδιαίτερα όταν πάμε στο Κάβο Γκρέκο. Εκεί τον αφήνω ελεύθερο να τρέχει και η χαρά του είναι απερίγραπτη. Όσες φορές και να πηγαίνει βόλτα δεν θα βαρεθεί ποτέ την μαγική ερώτηση «Diego, πάμε περίπατο;».
Αγαπημένο του treat/φαγητό
Στο θέμα του φαγητού είναι αρκετά επιλεκτικός αφού του αρέσει να τρώει κοτόπουλο, χοιρινό ή τόνο. Αγαπημένο του treat είναι το παγωτό αλλά όσο και αν τον αγαπώ, προσπαθούμε να το αποφεύγουμε λόγο της ζάχαρης.