Η ζωή μου με τον… Alter-ego!

Η Σκεύη Καρανίκκη μας συστήνει τον Alter-Ego, ένα African Grey παπαγάλο που ήρθε στη ζωή της και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου ο Alter Ego;

O Alter Εgo ήρθε στη ζωή μου την πιο κατάλληλη στιγμή. Εννοείτε ότι ήταν μια επιθυμία από τα παλία την οποία όλο και ανέβαλλα. Έπαιρνα πάντα κάτι πιο οικονομικό και πιο μικρό καθώς πριν τον Alter Εgo είχα άλλους παπαγάλους διαφόρων ειδών. Οπόταν μια μέρα βρέθηκα σε ένα κατάστημα ζώων όπου είχαν για ζώο συντροφιάς ένα θηλυκό African Grey. Μιλούσε και μου έκανε τρομερή εντύπωση όλο αυτό, μέχρι που δεν άντεξα και άρχισα να το ψάχνω. Ήτανε τότε Σεπτέμβρης του 2019 αν δεν κάνω λάθος. Εγώ απέκτησα τον Alter Εgo μου ένα μήνα μετά. Είναι μαζί μου περίπου 3 χρόνια και έχει προσδόκιμο ζωής μέχρι και τα 70 χρόνια. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ορίσω τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες όταν το φιλοξένησες;

Να πω αρχικά ότι μάτωσα πολλές φορές μέχρι να γίνουμε φιλαράκια. Θυμάμαι έντονα ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή που τον πήρα με δάγκωσε τόσο δυνατά που έκανα μέχρι και την σκέψη να τον πάω πίσω. Δεν χρειάστηκε όμως και πολύ γιατί μετά έγινε το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μου.


Πότε και πως συνδέθηκες μαζί του;
Είχα ενημερωθεί γενικά πως παίζει τεράστιο ρόλο το φύλο και η ηλικία που θα αποκτήσεις ένα τέτοιο παπαγάλο γι’αυτό το πήρα αρσενικό και σε πολύ μικρή ηλικία όπου το τάιζα κρέμα με σύριγγα για να μπορέσω να το ημερέψω. Όπου ήθελα να πάω τον έπερνα πάντα μαζί μου είτε ήταν επίσκεψη, καφετέρια ή καταστήματα. Παντού! Ακόμα και στη δουλειά μου τον έπερνα και κάπως έτσι θέλοντας και
μη συνδέθηκα και λίγο περισσότερο μαζί του. Αν σκεφτείς ότι θα ζήσει μαζί μου περισσότερο από μισό αιώνα, ε τότε είναι σίγουρα οικογένεια αυτός ο παπαγάλος.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;
Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς τον Alter
Εgo μου. Οπότε ναι, πιστεύω. Από την στιγμή που κάποιος είναι φιλόζωος και επιτρέπει να εισβάλει στη ζωή του και στην καθημερινότητα του ένας σκύλος, γάτος ή παπαγάλος η ενέργεια πλέον είναι γεγονός. Τον νοιάζομαι πολύ και τον αγαπώ τόσο που αστειευόμενες με την κόρη μου λέμε ότι είναι ο γιος που δεν απέκτησα.


Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ’ αυτόν;
Όσο και αν δεν το πιστεύεις έχει τρομερή αντίληψη. Οι ειδικοί έχουν να πουν ότι το μυαλό τους είναι ίδιο με ενός παιδιού 4-5 χρονών. Γι’αυτό και έχει την δυνατότητα να λέει ίσως και 250 λέξεις. Να μιμείται καταπληκτικά ομιλίες ανθρώπων, λέξεις και φράσεις στον ίδιο τόνο φωνής. Να τραγουδά. Να χορεύει. Να εκτελεί οδηγίες και να είναι ο τέλειος συνομιλητής. 9 στους 10 παπαγάλους αρχίζουν να μιλούν από πολύ μικρή ηλικία, περίπου στους 6-7 πρώτους μήνες ζωής. Εμένα βέβαια, είναι πολύ μοναδικός ο παπαγάλος μου. Δεν είπε ούτε και λέξη μέχρι τώρα. Είναι αστείο άμα σκεφτείς ότι εγώ που δεν σταματώ να μιλώ, δεν κατάφερα να του μάθω έστω και κάτι. Είναι στιγμές που ότι άκουσε ως τωρά στη ζωή του τα λέει με το δικό του μοναδικό τρόπο και έτσι τον αγαπώ λίγο παραπάνω για αυτό.


Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς τον Alter Ego;
Πλέον ούτε που θέλω να το φανταστώ!


Αγαπημένο του χόμπι;
Οι βόλτες και ο χορός.


Αγαπημένο του treat/φαγητό;
Ότι μπαίνει στο δικό μου πιάτο. Βέβαια, δεν δικαιούτε να τρώει τα πάντα. Χρειάζετε τρομερή προσοχή η διατροφή του. Είναι πολύ ευαίσθητος γενικά
γι’ αυτό φροντίζω καθημερινά να τρέφεται κυρίως με φρέσκα φρούτα και λαχανικά.