Η ζωή μου με την… Emily Rose!

Η Χαρίκλεια Παρασκευά μας συστήνει τη γάτα της Emily Rose, όπου ήρθε στη ζωή της και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Απο τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου η Emily Rose;

Καθώς παιρνούσαμε με το αμάξι έξω από το σπίτι της μαμάς μου, παρατηρήσαμε ένα μικρό, πολύ λεπτό και φοβισμένο γατάκι σε ενα χωράφι. Όταν πήγαμε κοντά συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν γρατζουνισμένο και κοκκαλιάρικο, κι έτσι αποφασίσαμε να το πάμε στον κτηνίατρο, κι έπειτα μαζί μας στο σπίτι. Από τότε η Emily Rose είναι μέλος της οικογένειάς μας!

Τι θυμάσαι από τις πρώτες της ημέρες όταν τη φιλοξένησες;
Βλέποντας φωτογραφίες από τις πρώτες μέρες συνειδητοποιώ το πόσο μεγάλωσε! Όταν την βρήκαμε ήταν μικροσκοπική, μόλις 6 εβδομάδων, σε άσχημη κατάσταση και λίγο επιθετική. ∆εν της πήρε όμως πολλές μέρες να εξοικειωθεί με το περιβάλλον, αλλά και με εμάς.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί της;

Η σύνδεση ήρθε όταν κάναμε το «μεγάλο λάθος» να την αφήσουμε να κοιμηθεί μαζί μας. Υπάρχει κάτι τόσο όμορφο στο να ξυπνάς και δίπλα σου να βλέπεις ένα μικροσκοπικό χνουδωτό πλασματάκι, το οποίο περιμένει με ανυπομονησία να ξυπνήσεις.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;

Πιστεύω ότι πλέον οι άνθρωποι θεωρούν τα ζώα μέλος της οικογένειας τους, τα βλέπουν σαν παιδιά τους. Η ενέργεια στην οποία αναφερόμαστε είναι μια σύνδεση που με το πέρασμα των χρόνων μοιάζει με αυτή που έχει ένας γονιός με το παιδί του.

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ’ αυτήν;
Λατρεύω την ανεξαρτησία της. Επιλέγει πότε θέλει αγκαλιές, πότε θέλει παιχνίδι, πότε δεν θέλει να σου δίνει σημασία και δεν μπορεί να την πιέσει κανείς να κάνει το αντίθετο.

Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς το κατοικίδιο σου;
Λιγότερο διασκεδατική σίγουρα! Το κινητό μου είναι γεμάτο με φωτογραφίες της που κοιμάται σε περίεργες στάσεις, βίντεο στα οποία κυνηγάει έντομα βγάζοντας περίεργους ήχους και απόπειρες να μπει στο μπάνιο μαζί μου. Το να έχεις ένα γατάκι στο σπίτι σου, φέρνει μια ζωντάνια ακόμα και στις πιο μουντές μέρες.

Αγαπημένο του χόμπι;
Έχει μια ανεξήγητη μανία με τα φιλτράκια των τσιγάρων. ∆εν ξέρω αν έσεις το θεωρείτε χόμπι, άλλα για την Emily Rose είναι απόλυτα διασκεδαστικό να παίζει με αυτά.

Αγαπημένο του treat/φαγητό

Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγουμε να της δίνουμε κανονικό φαγητό, αλλά έχει μια αδυναμία στο σολομό. Κάθε φορά που τρώω σολομό πετάγεται, κυριολεκτικά, μέσα στο πιάτο μου.