Η ζωή με το κατοικίδιο μου

Η Καλλιόπη Ζακχαίου μας συστήνει στη στήλη “Η ζωή με το κατοικίδιο μου” την Arya, ένα γαλλικό μπουλντόγκ που ήρθε στη ζωή της πριν δύο χρόνια και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Του Ζανέττου Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου η Arya;

Ήθελα να αποκτήσω ένα κατοικίδιο της συγκεκριμένης ράτσας, οπότε έψαξα σε διάφορα καταφύγια, έτσι ώστε να υιοθετήσω ένα, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα. Επίσης, εξαιτίας της πανδημίας, δεν υπήρχαν ούτε γέννες από γαλλικά μπουλντόγκ στην Κύπρο κι έτσι κατέληξα να ψάχνω σε petshops, όπου μετά δυσκολίας την βρήκαν. (Και κάπως έτσι λέω πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο τελικά).

Τι θυμάσαι από τις πρώτες ημέρες;

Την πόση χαρά και συγκίνηση μου έδινε η παρουσία της, η τρυφερότητα και η φατσούλα της. Όταν ήρθε σπίτι, ένιωθα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Αμέσως έγινε το μωράκι μου.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί της;

10/07/2020, ημέρα Παρασκευή. Η πρώτη μέρα που ήρθε σπίτι και εγώ ήμουν διακοπές. Για πρώτη φορά περίμενα πως και πως να τελειώσουν οι διακοπές μου, για να πάω σπίτι να την δω. Μόλις την έπιασα στο χέρι μου (τόσο μικρή ήταν) συνδεθήκαμε αμέσως.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;

Φυσικά! Πιστεύω πολύ στις ενέργειες μεταξύ ανθρώπων και ζώων, καθώς αρκετές φορές, αν όχι όλες, η σχέση που έχεις με ένα τετράποδο είναι πιο δυνατή, παρά με έναν άνθρωπο. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ ́αυτήν;

Τα πάντα. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο παράξενα. Από την ξάπλα και τον ύπνο μέχρι τις βόλτες με το αμάξι τρώγοντας παγωτό. Από το παιχνίδι στο σπίτι μέχρι το μπάνιο στην θάλασσα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι (που να είναι εφικτό και για την ίδια) χωρίς αυτήν.

Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς την Arya;

Εννοείται πως δεν θα ήταν η ίδια. Δεν μπορώ καν να το φανταστώ, και μόνο που το σκέφτομαι γεμίζουν με δάκρυα τα μάτια μου. Όταν έτυχε να αρρωστήσει και έπρεπε να μείνει κάποια βράδια στον κτηνίατρο, δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Το μωρό μου είναι μέλος της οικογένειας μου, της ζωής μου και του εαυτού μου. Χωρίς αυτήν δεν θα είμαι ολόκληρη.

Αγαπημένο της χόμπι;

Ο ύπνος! Όποια ώρα της μέρας, σε οποιοδήποτε σημείο, με οποιεσδήποτε συνθήκες ο ύπνος είναι πάνω από όλα!

Αγαπημένο της φαγητό;

Της αρέσουν τα πάντα. Καρπούζι, παγωτό για σκύλους, κοτόπουλο, μπιζέλι, κυριολεκτικά τα πάντα. Μία αδυναμία όμως στο boiled beef την έχουμε.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news