Η ζωή με το κατοικίδιο μου

Η Μαριάννα Παπέττα μας συστήνει την Mamba, ένα english cocker spaniel που ήρθε στη ζωή της πριν δύο χρόνια και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Του Ζανέττου Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου η Mamba;

Η Mamba ήρθε στη ζωή μας εν καιρώ πανδημίας, πριν δυόμιση χρόνια. Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα δουλεύω απ’ το σπίτι, θεώρησα πως η καλύτερη παρέα θα ήταν ένα κουτάβι, κάτι που πάντα ήθελα στη ζωή μου.

Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες, όταν το φιλοξένησες;

Ήταν τόσο μικροσκοπική, μικρότερη και από μπάλα του τένις. Θυμάμαι πόσο χαρούμενη ήμουν και πως ήθελα συνέχεια να την κρατώ στην αγκαλιά μου. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που της έβαλα το φαγητό της πόσο ενθουσιασμένη ήταν και πως κουνούσε την ουρίτσα της. Ένιωσε αμέσως οικεία μαζί μας και αγάπησε το νέο της σπίτι στα πρώτα κιόλας λεπτά. Θυμάμαι επίσης το πρώτο βράδυ που έκλαιγε, όταν δεν την βάλαμε να κοιμηθεί στο δωμάτιο μας. Δυστυχώς, υποκύψαμε στο κλάμα της και τώρα κοιμάται δίπλα από το κρεβάτι μας. Κάποτε και πάνω στο κρεβάτι (γέλια).

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί του;

Από την πρώτη ημέρα που την είδα, μαζί με τα άλλα μικρά κουταβάκια, αμέσως την ξεχώρισα. Ήθελα να την πάρω σπίτι εκείνη τη στιγμή. Όμως δεν γινόταν. Έπρεπε να κλείσει δύο μήνες ζωής για να μπορέσει να αποχωριστεί τη μαμά της.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;

Φυσικά και πιστεύω. H Mamba είναι η καλύτερη και πιο πιστή μου φίλη. Όπως μου λέει και η γιαγιά μου, οι σκύλοι ποτέ δεν θα σε προδώσουν. Επίσης, μπορεί να μη μπορούν να μιλήσουν, αλλά καταλαβαίνουν τα συναισθήματα των ανθρώπων. Είναι απίστευτο.

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ’ αυτήν;

Αγαπώ τον τρόπο που μας υποδέχεται, όταν θα ανοίξουμε την πόρτα και θα μπούμε στο σπίτι. Αγαπώ το ποσό έξυπνη είναι. Ξέρει την ώρα του φαγητού της και, καμία φορά, αν ξεχαστώ, θα έρθει να με σκουντήσει με το πατουσάκι της, για να με θυμίσει ότι είναι η ώρα του φαγητού της. Καταλαβαίνει πάρα πολλές λέξεις. Όταν θα της πούμε «βόλτα», θα πάει στο λουρί της και θα περιμένει να της το βάλουμε. Επίσης, μέσω της Mamba, έκανα πολλές γνωριμίες και φιλίες με ιδιοκτήτες άλλων σκύλων. Δημιουργήσαμε και ομάδα, την «Cockeromanoules» και μιλάμε καθημερινά με τις φίλες μου, οι οποίες έχουν και αυτές Cocker Spaniel. Μοιραζόμαστε τις καθημερινές σκανδαλιές τους, καθώς και φωτογραφίες από τα αγαπημένα μας τετράποδα. Κανονίζουμε και συχνές συναντήσεις για να παίξουν και πάντα έχω να πω ότι περνάω καταπληκτικά.

Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς το κατοικίδιο σου;

Θα είχα περισσότερο χρόνο σίγουρα, γιατί όταν έχεις ένα κατοικίδιο πρέπει να αφιερώνεις κάποιες ώρες την ημέρα σ’αυτό. Όμως, μπροστά στην αγάπη που σου προσφέρουν, πιστέψτε με, αυτό είναι μηδαμινό. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το σκύλο μου.

Αγαπημένο του χόμπι;

Λατρεύει τη θάλασσα. Αν την αφήσουμε μπορεί να κολυμπάει για ώρες. Επίσης το αγαπημένο της παιχνίδι είναι να της κρύβουμε «treats» στο σπίτι και να τα βρίσκει, ακολουθώντας την όσφρηση της. Αγαπά πολύ την μπάλα της και τον αγαπημένο της αρκούδο, τον Wooffie. Άλλο πράγμα που λατρεύει, είναι να βγάζει το κεφαλάκι της έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου, όταν οδηγούμε, και να χαζεύει. Και φυσικά, αγαπημένο της χόμπι είναι να μασουλά τις Havaianas μου.

Αγαπημένο του treat/φαγητό;
Λατρεύει τα Dental bones, το αγαπημένο της φαγητό είναι το κοτόπουλο, ενώ τρελαίνεται για παγωτό και καρπούζι.

Μπορείτε να την βρείτε στο Instagram, στο @mamba_thecocker

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news