Η ζωή με τον… σκύλο μου Sugar!

Η Μαρία Κουμή μας συστήνει τον Sugar, ένα York – shire mini terrier που ήρθε στη ζωή της και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου ο Sugar;

Απο μικρή είχα ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλάκια και συγκεκριμένα σε αυτή τη ράτσα, μάλιστα αγόραζα βιβλία και συνεχώς μάθαινα πληροφορίες για αυτά, δεν είχα όμως την ευκαιρία να πάρω απο μικρή! Μεγαλώνοντας έψαχνα να βρω την ιδανική φατσούλα. Όταν έγινα 18 χρονών και ένιωσα ότι μπορώ να γίνω “μαμά” αποφάσισα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, μετά απο λίγους μήνες βρήκα αυτό που έψαχνα! Μιλούσα ασταμάτητα με τον εκτροφέα και περίμενα πως και πως να γίνει 2 μηνών για να το πάρω στα χέρια μου. Ήταν Δεκέμβρης του 2019 και μετά απο μια δύσκολη μέρα στη δουλειά περίμενα τον φίλο μου να έρθει για να πάμε να το πάρουμε μαζί. Τελικά, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο το είδα μπροστά μου να με κοιτάζει!

Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες όταν το φιλοξένησες;

Οι πρώτες μέρες αλλά και μήνες μέχρι να μεγαλώσει o Sugar ήταν δύσκολες, γιατί το να μεγαλώνεις ένα σκυλάκι είναι λες και μεγαλώνεις ένα μικρό μωρό! Θυμάμαι πολύ έντονα τις αλλαγές πάνας, τα “νιαουρίσματα” μέσα στη νύχτα αλλά και την απέραντη αγάπη που μου πρόσφερε όταν τον κρατούσα στην αγκαλιά μου.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί του;

Από την πρώτη στιγμή που τον είδα συνδέθηκα μαζί του, γιατί μέσα απο τα όμορφα ματάκια του είδα κάτι ξεχωριστό!
Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;
Ναι φυσικά και πιστεύω πως είναι ο μόνος φίλος στον κόσμο που δεν θα σε πληγώσει ποτέ και πάντα θα είναι κοντά σου και στις χαρές αλλά και στις λύπες,

αυτό το διαπιστώνω κάθε μέρα! Άλλωστε, έχουν να πουν ότι η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη απο λέξεις για να εκφραστεί γιατί είναι γραμμένη στα μάτια αυτών των μικρών πλασμάτων.
Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ ́ αυτόν;

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στον Sugar είναι η αγάπη και η τρυφερότητα που έχει μέσα στη καρδούλα του αλλά και η αγνότητα που έχει μέσα στη ψυχή του.
Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς το κατοικίδιο σου;
Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Sugar είναι για μένα ότι πολυτιμότερο έχω! Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι η αλήθεια. Κάποιοι μπορεί να μη καταλαμβαίνουν την αδυναμία που του έχω και να με πειράζουν γι’ αυτό, μάλλον γιατί πιθανότατα δεν είχαν ποτέ κατοικίδιο οι ίδιοι ή γιατί ποτέ δεν άνοιξαν πραγματικά την καρδιά τους σε ένα σκυλάκι.
Αγαπημένο του χόμπι;
Το αγαπημένο χόμπι του είναι τα παιχνίδια και συγκεκριμένα το αξιαγάπητο του Bear, ένα μικροσκοπικό αρκουδάκι που δεν μπορεί να το χάσει απο τα μάτια του.
Αγαπημένο του treat/φαγητο;
Αγαπάει πολύ τις έτοιμες λιχουδιές για εκπαίδευση και ότι τρώει ο μπαμπάς και η μαμά.