Η ζωή με τον… σκύλο μου Maximus!

Η Βιολέτα Αρέστη μας συστήνει τον Maximus, ένα Jack Russell Cross Beagle που ήρθε στη ζωή της και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου ο Maximus;

Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση που λέει τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτή την ζωή. Ο Μαξ ήρθε στην ζωή μου πολύ ξαφνικά κυριολεκτικά από το πουθενά. Περνούσα την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου και τότε ήταν που έμαθα ότι μια οικογένεια στην Λεμεσό χαρίζει το σκυλάκι της άμεσα, αλλιώς θα το παρατούσαν ή θα προχωρούσαν σε ευθανασία. Τότε ήταν που αμέσως πήγα και το έφερα σπίτι. Οι συνθήκες οι οποίες το αντίκρισα εκεί ήταν απερίγραπτες. Ζέστη, χωρίς νερό και δεμένο μόνο του σε ένα δέντρο. Τραγικό!

Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες όταν το φιλοξένησες;

Οι πρώτες μέρες του Μαξ στο σπίτι ήταν πολύ δύσκολες, όπως και το περίμενα για να είμαι ειλικρινής, γιατί φαινόταν αρκετά τρομαγμένο και φοβισμένο. Από τις αντιδράσεις του κατάλαβα ότι ήταν κακοποιημένο. Είχε ύφος πολύ αυστηρό, απόμακρο και ήταν φανερά τρομοκρατημένο. Με πολλή αγάπη κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του σε χρόνο ρεκόρ θα έλεγα. Αυτό που σίγουρα θυμάμαι ξεκάθαρα είναι ότι το σπίτι μου ξαφνικά «γέμισε». Η αγάπη τελικά που μπορούν να μοιράσουν τα σκυλάκια είναι άπειρη.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί του;

Όταν λέω ότι συνδέθηκα μαζί του πριν καν τον δω δεν με πιστεύουν. Και όμως! Ξέρω ότι όσοι έχουν κατοικίδια και όσοι τα αγαπάνε τα ζωάκια θα με νιώσουν. Θα το λέω για πάντα, δεν τον βρήκα εγώ αυτός με βρήκε για κάποιο λόγο, και για αυτό θα είμαι για πάντα ευγνώμων και ευχαριστώ τον Θεό καθημερινά.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;

Όχι απλά πιστεύω, το ζώ. Εγώ μιλάω με τον Μαξ, συζητήσεις ολόκληρες με τις ώρες. Τον νιώθω με νιώθει, ξέρει ποτέ είμαι καλά και πότε δεν είμαι. Τα ζώα με τον δικό τους τρόπο μας κάνουν πάντα να νιώθουμε χαρά, γεμίζουν την ψυχή μας αγάπη και αθωότητα. Για εμένα ειδικά τα σκυλάκια και τα γατάκια είναι «healers». Αν το δούμε από ιατρικής απόψεως, το να έχεις και να φροντίζεις ένα κατοικίδιο είναι πάντα μια από τις συμβουλές των γιατρών. Σε τόσες ξένες χώρες υπάρχει ειδικός χώρος για σκυλάκια μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία.


Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ ́ αυτόν;


Αγαπώ πολύ τον χαρακτήρα του, τη φατσούλα του και τα νάζια του. Είναι το πιο σκανδαλιάρικο, τρυφερό, τεμπέλικο αλλά συνάμα καθόλου υπάκουο σκυλάκι του κόσμου. Περισσότερο από όλα όμως αγαπώ το ποια έγινα δίπλα του, το πως έμαθα να φροντίζω και να δίνω τόση αγάπη, το ότι κάθε στιγμή μαζί του με περιμένει και μια έκπληξη. Με έκανε να χαμογελάσω ξανά, για αυτό όχι απλά το αγαπώ αλλά του είμαι ευγνώμων.

Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς το κατοικίδιο σου;

Εδώ δεν έχω να πω πολλά. Η ζωή μου πριν τον Μαξ ήταν άδεια και ανούσια. Σαν άνοστο φαγητό.

Αγαπημένο του χόμπι;
Το κύριο χόμπι του είναι να με βασανίζει με τον πιο γλυκό τρόπο. Να με τρέχει από πίσω όλη μέρα με το λουράκι του για να πάει βόλτα. Είναι μισό Jack Russell οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν έχει απλά ένα χόμπι μόνο. Τρέχει πολύ, δεν θα τον βρεις ποτέ σε ένα σημείο και συνέχεια βρίσκει τρόπους να ψυχαγωγείται, είτε με τα παιχνίδια του είτε με χίλια άλλα δύο. Ένα συνήθειο που έχει είναι να κρύβει φαγητό παντού, νομίζοντας λογικά ότι «θα πέσει πείνα» κάποια στιγμή και θέλει να είναι έτοιμο.

Αγαπημένο του treat/φαγητό

Είναι πολύ ιδιότροπος και επιλεκτικός. Αγαπάει τα σουβλάκια (εννοείται) και ότι έχει να κάνει με delicatessen. Με πολύ μέτρο όμως και συνήθως ως επιβράβευση. Το αγαπημένο του σνακ είναι από Zoobox τα οποία προμηθευόμαστε από Αθήνα. Εδώ να πω ότι όσοι είστε Αθήνα ή θα ταξιδέψετε εκεί και δείτε τους αυτόματους πωλητές να πάρετε κάτι γιατί είναι για καλό σκοπό!