Η ζωή μας με την… Ηρα!

O Λάζαρος και Μαρία μας συστήνουν το σκύλο τους Ήρα, όπου ήρθε στη ζωή της και μας περιγράφει πως είναι η σχέση τους από τότε.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Πως ήρθε στη ζωή σου η Ήρα;

H Ήρα ήρθε στη ζωή μας το 2015, όταν συγκατοικήσαμε στο πρώτο μας σπίτι. Σκεφτόμασταν το ενδεχόμενο να πάρουμε ένα σκύλο από κάποιο καταφύγιο, όμως τελικά
αυτό προέκυψε, όταν φιλικό μας πρόσωπο είχε σκυλάκια τα οποία ήθελε να τα δώσει για υιοθεσία. Έτσι αποκτήσαμε την Ήρα μας η οποία σήμερα είναι 8 χρονών.

Τι θυμάσαι από τις πρώτες του ημέρες όταν τη φιλοξένησες;
Τις πρώτες ημέρες τη θυμόμαστε να είναι κάπως διστακτική μέχρι να μας εμπιστευτεί. Δεν ένιωθε άνετα να είναι μέσα στο σπίτι και προτιμούσε να είναι έξω στην αυλή. Αυτό φυσικά κράτησε πολύ λίγες μέρες αφού πολύ σύντομα άρχισαν οι τρέλες! Εξελίχθηκε σε ένα σκανδαλιάρικο, υπερκινητικό κουτάβι. Κάποιες από τις ζαβολιές που θυμόμαστε είναι να αναποδογυρίζει τις γλάστρες με τα λουλούδια, να παίρνει τα ρούχα μας από το σπίτι και να τα κρύβει στην αυλή, να πηδάει το φράχτη του σπιτιού, να κυνηγάει γάτες στα γειτονικά σπίτια και πολλές άλλες ζαβολιές που πλέον τις αναπολούμε και γελάμε.

Πότε και πως συνδέθηκες μαζί της;

Συνδεθήκαμε από τη πρώτη στιγμή, είναι μια σκυλίτσα που της αρέσουν τα χάδια και η επαφή με τους ανθρώπους, οπόταν η σύνδεση έγινε από τις πρώτες μέρες με άπειρες αγκαλιές και αγάπη. Η Ήρα από μικρή ήταν πολύ συνεργάσιμη και μας έδινε να καταλάβουμε τι ήθελε κάθε στιγμή της

ημέρας, παράδειγμα πότε ήθελε να την βγάλουμε έξω, πότε ήθελε να πάμε τη βόλτα μας. Αυτό ήταν κάτι που μας βοήθησε να κατανοήσουμε σύντομα τις ανάγκες της και πιστεύουμε έπαιξε και αυτό ρόλο στη μεταξύ μας σύνδεση.

Πιστεύεις στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων;
Φυσικά και πιστεύουμε στις ενέργειες μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Αυτό το διαπιστώνουμε και εμείς στη καθημερινότητα μας με την Ήρα. Μπορεί να καταλάβει κάθε μας συναίσθημα. Για παράδειγμα αν ήμαστε αγχωμένοι ή στεναχωρημένοι πάντα έρχεται και βάζει το κεφάλι της επάνω μας, ενώ

αν νιώσει ότι ήμαστε βιαστικοί ή νευρικοί λόγω υποχρεώσεων της καθημερινότητας θα καθίσει καρτερικά στο κρεβατάκι της με ένα βαθύ βλέμμα, περιμένοντας υπομονετικά. Εμείς με τη σειρά μας μπορούμε να κατανοήσουμε τα πάντα γι ́ αυτήν μέσα από το βλέμμα και τις κινήσεις της. Χωρίς να έχει φωνή η Ήρα, εμείς «μιλάμε» μεταξύ μας.

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σ ́ αυτή;
Τα εκφραστικά της μάτια που σου μιλάνε και σε γεμίζουν αγάπη. Την ώρα που ερχόμαστε σπίτι και τρέχει να μας υποδεχτεί γεμάτη χαρά. Η ενέργεια που μας δίνει. Τα πάντα της!

Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς το κατοικίδιο σου;
Η ζωή μας χωρίς την Ήρα θα ήταν φτωχότερη. Μας έμαθε την ανιδιοτελή αγάπη και μας έκανε καλύτερους ανθρώπους.

Αγαπημένο της χόμπι;

Το καθημερινό μας περπάτημα, το παιχνίδι με
τη μπάλα της και ενθουσιάζεται να μπαίνει στο αυτοκίνητο γιατί ξέρει ότι θα πάει βόλτα στην εξοχή.

Αγαπημένο της treat/φαγητό
Σαν λαίμαργη που είναι εκτός από την τροφή της θέλει να τρώει τα πάντα! Από μπριζόλα μέχρι σολομό!