Η αναγκαιότητα του μάρκετινγκ στις μέρες μας

Ένα γραφείο μάρκετινγκ παρέχει στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται καθοδήγηση σε θέματα μάρκετινγκ και ανάπτυξης πωλήσεων. Δηλαδή, στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δημιουργήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες, να τα τοποθετήσουν στην αγορά και να τα προωθήσουν με επιτυχία. Η Γεωργία Τσιερκέζου, ιδιοκτήτρια του διαφημιστικού γραφείου Windmills Design, με χρόνια εμπειρίας στο χώρο της διαφήμισης, του σχεδιασμού και των δημοσίων σχέσεων μας αναλύει τους τρόπους που μπορεί μία εταιρεία να επωφεληθεί από τον τομέα του Μάρκετινγκ.

Του Ζανέττου Λουκά

Πως πήρες την απόφαση να δημιουργήσεις τη δική σου εταιρεία; 

Παρέχοντας τις υπηρεσίες μου στο τομέα του μάρκετινγκ για αρκετά χρόνια σε έναν όμιλο εταιρειών, ένιωσα την ανάγκη να δημιουργήσω την δική μου διαφημιστική εταιρεία, συνειδητοποιώντας τις προοπτικές που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα. Δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση καθώς η συγκεκριμένη δουλειά προϋποθέτει να γνωρίζεις τους κανόνες διαφόρων επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα πως λειτουργεί μία ξενοδοχειακή μονάδα, ένα εστιατόριο αλλά και ένα εμπορικό κατάστημα. Δεύτερον, χρειάζεται να έχεις την εμπειρία της αγοράς που εργάζεσαι και να γνωρίζεις καλά το εταιρικό όνομα «brand name» κάθε εταιρείας που συνεργάζεσαι. Τέλος να αναφέρω ότι η εταιρεία Windmills Design δημιουργήθηκε σε μία δύσκολη περίοδο, εν καιρό πανδήμίας που ίσως ήταν η δυσκολότερη που έχει ζήσει ο πλανήτης τα τελευταία χρόνια, τόσο σε θέματα υγείας αλλά και επιχειρήσεων.

Υπήρχε η απαραίτητη εμπειρία ώστε να μπορέσεις να λειτουργήσεις και να αποδώσεις σωστά στους πελάτες;

Όπως προανέφερα είχα πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, γεγονός που μου έδωσε όλα τα εφόδια αλλά και την τεχνογνωσία να κατανοώ τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και να μπορώ να προσφέρω στους πελάτες μου τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Αντιλήφθηκα άμεσα ότι η εμπειρία μου ήταν ένα πλεονέκτημα που μπορούσα να ακουμπήσω καθώς δεν ένιωσα ποτέ το φόβο ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω με μία εταιρεία ή ένα οργανισμό.

Πόσο αναγκαίο για μία εταιρεία ένα γραφείο μάρκετινγκ;

Το μάρκετινγκ είναι πλέον απαραίτητο στις μέρες μας για όλες τις επιχειρήσεις. Η κάθε εταιρείας πρέπει να δημιουργεί το δικό της marketing plan για να μπορεί να βλέπει μακριά και μεταγενέστερα. Το marketing plan έχει αναμφίβολα ζωτική και πολύπλευρη σημασία για μια επιχείρηση. Βάση αυτού, μαθαίνεις τις ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς, προβάλλεσαι αποτελεσματικά στο κοινό σου, οργανώνεις κατάλληλα τις κινήσεις σου κι έτσι μπορείς να πορευθείς με σιγουριά και ασφάλεια στο πλαίσιο ενός γόνιμου ανταγωνισμού που έχει αναπτυχθεί στον χώρο. 

Τι είδους υπηρεσίες αναλυτικά προσφέρεις;

Η εταιρεία μας καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών όπως:

– Brand Strategy (short term, long term) – Brand Positioning
– Sales Process
– Pricing

– Marketing Strategy
– Design of Corporate Identity (logos, color – schemes, etc.) – Package Design
– Print Design (books, flyers, mailers)
– Web Design (promotional and e Commerce)
– Advertising (print, web)
– Editorial (print, web)

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που επωφελείται μία εταιρεία σε βάθος χρόνου με τις υπηρεσίες που του προσφέρεις;

Μία εταιρεία ξεκινώντας να λειτουργεί το πλάνο μάρκετινγκ αυτόματα θα παρατηρήσει ότι αναδεικνύει το προϊόν ή τις υπηρεσίες της ενώ παράλληλα αυξάνει και τις πωλήσεις της. Μία εταιρεία χωρίς πλάνο μάρκετινγκ είναι ακέφαλη. Πολύ σύντομα οι ιδιοκτήτες της θα καταλάβουν ότι κάτι απουσιάζει από το όλο οργανόγραμμα. Η προώθηση μίας εταιρείας ή ενός προϊόντος είναι το ήμισυ του παντός. Χωρίς μέτρα προώθησης είναι αδύνατο στις μέρες μας να εξελιχθεί σωστά. Σε βάθος χρόνου τα πλεονεκτήματα από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε θα φανούν τόσο στο οικονομικό αλλά και αναγνωριστικό κομμάτι της εταιρείας.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που γίνονται ένα νέο πελάτη;

Αρχικά γίνεται ανάλυση κατάστασης (situation analysis) είναι μια εκτενής διαδικασία αξιολόγησης των εσωτερικών και εξωτερικών συνθηκών που θα επηρεάσουν την επιχείρησή και την επιτυχία της. Ακολούθως βλέπουμε μαζί με τον πελάτη τις ανάγκες που χρειάζονται και ξεκινάμε μία προς μία να τις λύνουμε. Όπως γνωρίζετε κάποια πράγματα δεν μπορούν να φτιαχτούν ή να διορθωθούν μέσα σε μία ημέρα, όμως καθημερινά και βάση ενός προγράμματος προσπαθούμε να τα βελτιώνουμε.

Με τι είδους εταιρείες συνεργάζεστε;

Συνεργαζόμαστε με όλα τα είδη εταιρειών και επιχειρήσεων. Οι πελάτες μας προέρχονται από τον χώρο εστίασης όπως εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, τουριστικά όπως ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, καταστήματα χονδρικού και λιανικού εμπορίου αλλά και εταιρείες με παροχή υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μεγάλου Αλεξάνδρου 20, 5282, Παραλίμνι Τηλέφωνα επικοινωνίας:
23 100150
Email:

info@windmilldesign.com.cy Facebook:
WindmillDesign

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news