Δώρισα τα μαλλιά μου για τον συνάνθρωπο μου

Η Αντωνία Κύπαη, πήρε την απόφαση που χρόνια ήθελε και μετά από τριάντα χρόνια, έκοψε τα μαλλιά της, για τη στήριξη του έργου του Κέντρου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Και δεν το μετάνιωσε ποτέ…

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Η απόφαση μετά από τριάντα χρόνια…

Μετά από τριάντα περίπου χρόνια, αποφάσισα να κόψω τα μαλλιά μου έχοντας νιώσει πως ήρθε επιτέλους ο καιρός. Πιστεύω πλέον, ο άνθρωπος εάν θελήσει να κάνει κάποια πράγματα και να υλοποιήσει κάποιους στόχους, πρέπει να το κάνει και να μην το αναβάλει. Εγώ, διατηρούσα όλα αυτά τα χρόνια τα μαλλιά μου μακριά, κυρίως λόγο εργασίας και πίεσης από το καθημερινό πρόγραμμα, βρίσκοντας βολικό να τα μαζεύω πίσω κοτσίδα και να μην τρέχω στα κομμωτήρια.

Το κίνητρό μου

Μετά από τη δράση του συγχωριανού και φίλου Αντώνη Λοΐζου πέρυσι και το ξύρισμα της γενειάδας του για να διατεθούν τα έσοδα της εκδήλωσης για την στήριξη του Κέντρου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου, σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει κάτι ανάλογο. Μιλώντας με την φίλη μου Μαρία Καρούσου και αναφέροντας της την σκέψη μου, να κόψω και εγώ τα μαλλιά μου, συμφώνησε και άρχισε να επεξεργάζεται την ιδέα. Ως φίλη και μέλος του Κέντρου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου, το εξέλιξε σε μια όμορφη εκδήλωση και το οργάνωσε με πολλή αγάπη. Έτσι και έγινε. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με αρχικό σκοπό να ακουστεί το Κέντρου Στήριξης και να μάθει ο κόσμος για το έργο και την δράση που γίνεται στην περιοχή μας. Μετέπειτα, σκοπός ήταν να μαζευτούν λεφτά για τη στήριξη του Κέντρου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου, αλλά παράλληλα για να ενισχυθεί το ταμείο για το Smile Project. Το Smile Project, αφορά ένα νέο χώρο ημερήσιας φιλοξενίας και φροντίδας παιδιών με αυτισμό, τα οποία αποφοιτούν από άλλα σχολεία για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Ο στόχος μου

Ο δικός μου στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού. Μπορεί να μην έχουν κάποιοι άνθρωποι πολλά να δώσουν από την τσέπη τους, αλλά μπορεί να βρεθούν πολλαπλάσια αν είναι από την καρδιά τους. Προσωπικά πιστεύω πως όλοι βρισκόμαστε ή θα βρεθούμε σε κάποια φάση στη ζωή μας σε μια δύσκολη θέση. Κάποιοι πιο δύσκολα από κάποιους άλλους. Είναι πολύ μεγάλη δύναμη να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου.

Η αντιμετώπιση του κόσμου

Τα σχόλια του κόσμου και πριν και μετά την εκδήλωση ήταν και είναι θετικά. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μια γυναίκα με τα σημερινά δεδομένα να τολμήσει μια τέτοια αλλαγή, ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Ήταν για μένα μια πολύ συνειδητοποιημένη απόφαση. Μέσα από την δική μου διαδρομή και προσωπικές εμπειρίες το ένιωσα σε κάποια φάση σαν ένα προσωπικό τάμα ή αλλιώς, μια δική μου λαμπάδα, σαν ευχαριστώ για την καλή υγεία της οικογενείας μου και των ανθρώπων που αγαπώ. Ήταν πραγματικά κάτι που βγήκε μέσα από την καρδιά μου. Ήμουν πολύ χαρούμενη από τη πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα. Μου αρέσει να γίνομαι η αιτία να χαμογελούν οι άνθρωποι δίπλα μου. Με αυτή τη δράση, το έχω εισπράξει στο μέγιστο βαθμό. Την ημέρα της εκδήλωσης η πρόεδρος του συνδέσμου και μητέρα κυρία Χρύσω Προδρόμου, έκλαψε από χαρά και αυτή η εικόνα έχει μείνει τυπωμένη μέσα μου. Πραγματικά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη κυρία Μαρία Καρούσου που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση. Στον Υπουργό μας, κύριο Γιάννη Καρούσο που έπαιξε τον ρόλο του Δημοπράτη με άψογο ταλέντο και κατάφερε να εισπράξει από τους παρόντες το τεράστιο ποσό της εκδήλωσης. Στο Δήμαρχο Αγίας Νάπας, κύριο Χρίστο Ζαννέττου που έπαιξε και τον ρόλο του κουρέα σε κάποια φάση, προσφέροντας και οικονομικά για τον σκοπό της εκδήλωσης. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρευρέθηκαν και χάρισαν μέσα από την καρδιά τους όχι μόνο λεφτά για την ενίσχυση του ταμείου, αλλά και χαμόγελα στις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά με αυτισμό.

Όλη η ανθρωπότητα διανύει μια πολύ δύσκολη φάση. Η Αντωνία, αναφέρει πως πρέπει μέσα από τη ζωή να καταφέρουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Η υγεία είναι πολύ μεγάλο αγαθό και δεν το έχουν όλοι. Να προσφέρουμε τη στήριξη μας σε όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Μια κουβέντα ή μια πράξη μπορεί να γίνει για κάποιους ακόμα και αν δεν μας το αναφέρουν, η δύναμη τους. Όλα στη ζωή επιστρέφουν σε εμάς. Έτσι, είναι αναγκαίο να αγαπάμε όσο το περισσότερο και να χαρίζουμε με την καρδιά μας.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news