Για µια Κύπρο σύγχρονη, Ευρωπαϊκή και δηµοκρατική

Η Θεοδώρα Σεργίου εισέρχεται για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή του τόπου µας ως Υποψήφια Βουλευτής του Κινήµατος Αλληλεγγύη και µε όρεξη, ενθουσιασµό και αφοσίωση έχει πρόθεση να προσφέρει όλες της τις δυνάµεις στην υπηρεσία των συµπατριωτών και της πατρίδας µας.

Της Βέρας Κοσμά

Πως πήρατε την απόφαση να κατέλθετε υποψήφια στις βουλευτικές φέτος;

Πήρα την απόφαση γιατί ως νέοι άνθρωποι πρέπει να αγωνιζόµαστε από την πρώτη γραµµή για όλα όσα θέλουµε να αλλάξουν. Τώρα είναι ώρα να επέλθει η αλλαγή και εµείς οι νέοι που έχουµε φρέσκιες ιδέες και έχουµε τον τρόπο να διεκδικήσουµε κάτι καλύτερο. Ήρθε η ώρα να πάρουµε την τύχη µας στα δικά µας χέρια. Θέλουµε να διεκδικήσουµε το µέλλον που µας αξίζει και µας ανήκει.  Αυτό θα το πετύχουµε µε το να πείσουµε τους νέους της γενιάς µας να δώσουν φωνή στη σκέψη τους και χωρίς συµβιβασµούς να επιλέξουν νέους και άφθαρτους ανθρώπους που κοσµούν το ψηφοδέλτιο του Κινήµατος Αλληλεγγύη.

∆ιαφορετικές οι προεκλογικές εκστρατείες φέτος µέσω πανδηµίας…  Φέτος είναι ακόµα πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων;

∆ιαφορετικές οι προεκλογικές εκστρατείες αλλά οι υποψήφιοι καταθέτουν τις θέσεις και προτάσεις τους µέσω άλλων τρόπων ενηµέρωσης. Εµείς ως Κίνηµα Αλληλεγγύη έχουµε δηµοσιοποιήσει τις θέσεις µας και µέσω της ιστοσελίδας µας αλλά και µε καθηµερινές ανακοινώσεις µας σε θέµατα επικαιρότητας. Οι ψηφοφόροι το µόνο που έχουν να κάνουν είναι να ενηµερωθούν για τις θέσεις των κοµµάτων και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι που είναι εξοικειωµένοι  µε την τεχνολογία και έχουν χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις και πύρινους λόγους οφείλουν να επιλέξουν µε γνώµονα τη καθαρότητα την γνώση και την όρεξη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφοροποιείστε από τους ανθυποψήφιους σας; 

Αυτό που πιστεύω ότι µε διαφοροποιεί σε σύγκριση µε άλλους υποψηφίους είναι το γεγονός ότι εισέρχοµαι για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή µε όρεξη, ενθουσιασµό και αφοσίωση έχω πρόθεση να προσφέρω όλες µου τις δυνάµεις στην υπηρεσία των συµπατριωτών µας και της Πατρίδας µας. Μακριά από παλαιοκοµµατικές συµπεριφορές θέλω να είµαι κοντά στους ψηφοφόρους, να τους ακούω να κατανοώ τα προβλήµατα και τις ανησυχίες τους και να τους γνωρίσω και να µε γνωρίσουν. ∆υστυχώς λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουµε οι συνθήκες δεν µας επιτρέπουν να έχουµε τη προσωπική επαφή που προσωπικά επιθυµώ αλλά προσπαθώ µέσω άλλου τρόπου επικοινωνίας να γνωστοποιήσω τις θέσεις και απόψεις µου σε ψηφοφόρους της επαρχίας Αµµοχώστου για να µπορώ να αφουγκραστώ τα προβλήµατα και τις ανησυχίες τους έτσι ώστε να µπορώ να συνδράµω στον βαθµό που µπορώ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βλέπουν οι ψηφοφόροι όταν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν;  

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λαµβάνουν υπόψην οι ψηφοφόροι είναι η προσήλωση του υποψηφίου να εργαστεί για το συνολικό καλό της κοινωνίας, η όρεξη για δουλεία αλλά και η τιµιότητα. Επίσης αυτή τη φορά ας επιλέξουν νέους ανθρώπους και κινήµατα που εκπροσωπούν τη προσφορά στο συνάνθρωπο µακριά από διαπλοκή και διαφθορά. Με καθαρές θέσεις στο Κυπριακό που αποτελεί προµετωπίδα του Κινήµατος Αλληλεγγύη. ∆ιερχόµαστε κρίσιµες στιγµές και οφείλουµε στους προγόνους µας αλλά και στα παιδιά µας την διασφάλιση του Κυπριακού Ελληνισµού στο νησί µας.

∆ιαχρονικά η Κύπρος, αλλά και η επαρχία µας πάσχει από κοµµατισµό. Αυτή η νοοτροπία τις περισσότερες φορές λειτούργησε εις βάρος της Κύπρου; Εσείς όντας υποψήφιος κόµµατος πως θα λειτουργήσετε, µπορείτε να αντισταθείτε στη γραµµή του κόµµατος για το ευρύτερο καλό; 

Έχουµε δει ότι ο δικοµµατισµός και παλαιοκοµµατισµός έχουν φέρει την Κύπρο µας σε τραγικά αδιέξοδα τόσο στο Κυπριακό όσο και στα θέµατα εσωτερικής διακυβέρνησης. Και παρακολουθούµε και στο κοινοβούλιο ότι τα παραδοσιακά κόµµατα ακολουθούν κοµµατικές γραµµές. Το Κίνηµα Αλληλεγγύη και η Πρόεδρος του ∆ρ Ελένη Θεοχάρους δεν αρέσκεται και δεν χρησιµοποιεί ετσιθελικές προσεγγίσεις αλλά λειτουργεί  εντός δηµοκρατικών πλαισίων της συλλογικότητας. 

Ποιος είναι ο µεγαλύτερος σας στόχος σε περίπτωση εκλογής σας; 

Ο κυριότερος στόχος µου είναι να συνδράµω µε όλες µου τις δυνάµεις  στις προσπάθειες του κοινοβουλίου της Κύπρου για παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου που θα οδηγήσει σε εύρυθµη λειτουργία της πολιτείας. Να προσφέρω µε τις απόψεις µου σε πλαίσιο συλλογικότητας έτσι ώστε η  Κύπρος να αποτελεί παράδειγµα ευνοούµενης πολιτείας. Μιας πολιτείας που δεν θα χωρεί η διαπλοκή και η διαφθορά και όλοι θα είναι ίσοι έναντι του νόµου, για µια Κύπρο σύγχρονη, Ευρωπαϊκή και δηµοκρατική.

Με λίγα λόγια:

Η Θεοδώρα Σεργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 20 Ιουλίου του 1991 και µεγάλωσε στη Λάρνακα. Τα τελευταία τρία χρόνια κατοικεί στην ελεύθερη επαρχία Αµµοχώστου, καθώς ο σύζυγος της, Ιράκλι Μαϊσουραντζε, πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, τώρα είναι ποδοσφαιριστής στην Ένωση Νέων Παραλιµνίου. Γονείς της ο ∆ρ. Σέργιος Σεργίου µε καταγωγή από τον Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας και την Αµµόχωστο, που υπηρέτησε ακούραστα και αφιλοκερδώς ως γιατρός την Ανόρθωση Αµµοχώστου και η Κλέλια Αβρααµίδου -Σεργίου µε καταγωγή από τη Λευκωσία. Σπούδασε στη Σχολή Φυσιοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου, αποφοίτησε το 2013 και από τότε εργάζεται ως φυσιοθεραπεύτρια. Ούσα αθλήτρια στο παρελθόν εξειδικεύεται κυρίως στις αθλητικές και ορθοπεδικές κακώσεις. ∆ιετέλεσε φυσικοθεραπεύτρια της Γυναικείας Πετοσφαιρικής Οµάδας της Α.Ε.Κ Λάρνακας. Επίσης διετέλεσε φυσιοθεραπεύτρια σε παγκόσµια τουρνουά Beach volley. Υπήρξε για πολλά χρόνια αθλήτρια του αθλήµατος κανό – καγιάκ στον Ναυτικό Όµιλο Λάρνακας και έλαβε µέρος σε διοργανώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό µε αρκετές διακρίσεις. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος και ασχολείται, εκτός από τη Φυσιοθεραπεία µε το τραγούδι, παίζει πιάνο και κιθάρα και είναι µέλος του Παγκύπριου Οργανισµού Όπερας, λαµβάνοντας µέρος σε αρκετές παραστάσεις και εκδηλώσεις.