Αφιέρωμα από γενιά σε γενιά: Δημιουργικότητα στον τομέα της ξυλείας

Λίγες είναι οι επιχειρήσεις που αντέχουν διαχρονικά μέσα στα χρόνια, μία εκ των οποίων είναι και η εταιρεία εισαγωγών, εμπορίου ξυλείας και ξύλινων κατασκευών Α/ΦΟΙ Λιοτατή. Η τρίτη γενιά έχει λάβει δράση και με τα σχέδια και τις καινοτόμες ιδέες της, πάει ένα βήμα πιο πέρα το έργο που ξεκίνησαν οι παλαιότεροι.

Τα τρία αδέλφια Λιοτατή είχαν από πολύ νεαρή ηλικία, έντονη δράση στην επιχείρηση. Απασχολούνταν κυρίως τα καλοκαίρια στη δουλειά κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών. Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία το 2010 μετά το τέλος των σπουδών του στο τμήμα αποθήκης και ο ρόλος του ήταν η αποδοχή, ετοιμασία και παράδοση παραγγελιών. Έπειτα ανάλαβε θέση στο τμήμα λογιστηρίου και πωλήσεων. Ο Δημήτρης ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία το 2012 μετά το τέλος των σπουδών του ως Μηχανολόγος μηχανικός στο Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αθήνας. Όπως και ο Κωνσταντίνος έτσι και ο Δημήτρης ξεκίνησε από το τμήμα αποθήκης και έπειτα από το 2020 και το άνοιγμα του καταστήματος D.I.Y. είναι ο υπεύθυνος του καταστήματος. Ο Παναγιώτης ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία το 2019 μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου στο τμήμα αποθήκης όσον αφορά το συντονισμό εκτέλεσης παραγγελιών, διανομής και οργάνωση αποθήκης.

Κατά την διάρκεια ένταξης της νέας γενιάς στην εταιρεία υπήρχε αισιόδοξο και ευχάριστο κλίμα με τις δραστηριότητες και την πρόοδο της εταιρείας να καλπάζει. Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίσανε αρχικά ήταν ο έλεγχος του στοκ και οι τιμολογήσεις των προϊόντων.

Έπειτα και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο κλοιός έσφιξε και μέλημα όλων ήταν η επιβίωση της επιχείρησης με όποια μέσα ήταν διατεθειμένα. Κληθήκαν να πάρουνε δύσκολες και καθοριστικές αποφάσεις για την λειτουργία της εταιρείας όμως με την πείρα της προηγούμενης γενιάς και την δημιουργικότητα και τις φρέσκες ιδέες της νέας γενιάς, καθώς και ολόκληρου του προσωπικού της, η εταιρεία κατάφερε να βγει από αυτή την δύσκολη κατάσταση με πορεία προς την εξέλιξη και την σταθερότητα.

Επίσης, μια ακόμη δύσκολη περίοδος ήταν η περίοδος εξάπλωσης του ιού Covid-19, όπου έπρεπε με προσοχή και οργάνωση, η διοίκηση της εταιρείας να φροντίσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, σε συνδυασμό με την ασφάλεια αυτού αλλά και του προσωπικού της.

Στην εταιρεία υπάρχει μια καλή και αρμονική συνεργασία παλιάς και νέας γενεάς, όπου η παλιά γενεά δέχεται νέες απόψεις και η νέα δέχεται συμβουλές από τους πιο έμπειρους. Άλλωστε, ως εταιρεία τριών γενεών σήμερα, οι παλαιότεροι γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την μεταβατική περίοδο. Έχει αποδειχθεί, ότι μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που κατάφερε να περάσει η εταιρεία, η συνεργασία όλων είναι καθοριστική και αποτελεσματική.

Με την ένταξη της νέας γενιάς έγινε τεχνολογική αναβάθμιση της εταιρείας με την εγκατάσταση επαγγελματικού λογισμικού προγράμματος για την τήρηση και έλεγχο του στοκ, αγορών και πωλήσεων καθώς και λογιστικού προγράμματος. Επίσης, έγινε αναβάθμιση σε μηχανήματα τα οποία απλοποιούν και τελειοποιούν τις εργασίες στο τμήμα επεξεργασίας.

Έπειτα, το 2020, σε μια δύσκολη περίοδο όπου υπήρχε η πανδημία του Covid-19, έγινε το άνοιγμα του καταστήματος D.I.Y. που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, όπου διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία και υλικά. Με διεθνούς φήμης εταιρείες όπως Kreg Tools Αμερικής, Rubio Monocoat Βελγίου, Makita, Milwaukee κ.α. Η εταιρεία Α/ΦΟΙ Λιοτατή παρέχει σε  όλους τους πελάτες ποιοτικές λύσεις και καινοτόμα προϊόντα πλαισιώνοντας ακόμη περισσότερο την γκάμα που έχουν με επίκεντρο πάντα τον τομέα της ξυλουργικής και των ξύλινων κατασκευών.

Σκοπός των τριών αδελφών είναι η συνεχή αναβάθμιση της εταιρείας σε μηχανήματα και υπηρεσίες, η παρακολούθηση της αγοράς και των πρώτων υλών καθώς και οι καινοτόμες λύσεις, έτσι ώστε να παρέχουν στους πελάτες τους την καλύτερη εξυπηρέτηση και άριστα υλικά στηριζόμενοι πάντα στην πείρα και στη σχέση που έχουν με το ξύλο.

Αλβέρτου Αϊνστάιν 7, Δερύνεια

Τηλέφωνο: 23 822157

Facebook: Liotatis Bros Timber Merchants – Importers & DIY

Instagram: liotatistimber