Αφιέρωμα ομορφιάς – Κάτια Μιχαηλίδου

Κερδίστε τη χαμένη λάμψη του δέρματός σας!

Η Δρ. Κάτια Μιχαηλίδου, γιατρός στον χώρο της δερματολογίας, αναλύει όλες τις προκλήσεις του ιατρικού επαγγέλματος και μας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις στον τομέα της Δερματολογίας.

Με λίγα λόγια: Για την Δρ. Κάτια Μιχαηλίδου η Δερματολογία ήταν μονόδρομος. Πάντα της άρεσε να ασχολείται με την υγεία του δέρματος έτσι όταν τελείωσε την ιατρική ακολούθησε ως ειδίκευση την Δερματολογία. Αυτό που την συναρπάζει στην Δερματολογία είναι το γεγονός ότι συνδυάζει την Ίατρική με τον κλάδο της ομορφιάς. «Συγκεκριμένα, ο κλάδος της Δερματολογίας σχετίζεται άμεσα με έναν αριθμό πολλών ιατρικών ειδικοτήτων όπως είναι η αισθητική δερματολογία, η χειρουργική, η παιδιατρική, η ιστολογία, η αλλεργιολογία και η ογκολογία», μας εξηγεί. Αφού τελείωσε την Ίατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Masaryk στο Μπρνό συνέχισε και τελείωσε την ειδίκευσή της στην Δερματολογία στο Πανεπιστήμιο Καρόλου στην Πράγα. Επειδή όμως η Δερματολογία είναι ένας κλάδος που απαιτεί συνεχή ενημέρωση και διά βίου εκπαίδευση σε νέες μεθόδους και τεχνικές, σε κάθε ευκαιρία συμμετέχει σε σεμινάρια δερματολογίας στο εξωτερικό ώστε να είναι πλήρως ενήμερη για όλες τις εξελίξεις. Διατηρεί το ιατρείο της στην κλινική Santa Marina.

Υπηρεσίες: Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο ιατρείο της χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις υπηρεσίες Κλινικής Δερματολογίας και τις υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας. Στην Κλινική Δερματολογία κατατάσσονται η διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, οι θεραπείες ακμής, ψωρίασης, τριχόπτωσης, λεύκης, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ερυθροδερμία και πολλά άλλα. Στην Αισθητική Δερματολογία κατατάσσονται το botox, τα ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ, λίφτινγκ με νήματα, μη επεμβατική ανύψωση βλεφάρων, χημική απολέπιση και η τεχνική της μεσοθεραπείας με ειδικά επιλεγμένες ουσίες.

Η πιο συχνή δερματοπάθεια: Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες και ο κύριος λόγος που τα περισσότερα άτομα επισκέπτονται για πρώτη φορά έναν δερματολόγο. Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Πριν από χρόνια έλεγαν στις έφηβες με ακμή να σταματήσουν να τρώνε σοκολάτες και να απλώνουν κάποια κρέμα. Σήμερα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα πράγματα για τους λόγους που αναπτύσσεται η ακμή με πιο αποτελεσματική θεραπεία την ισοτρετινοΐνη. Σημαντικό είναι να γνωρίζουν όλοι πως η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ενταγμένη στο ΓΕΣΥ.

Τρόποι αντιμετώπισης: Η ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπικές κρέμες και διαλύματα ή σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος ακμής με θεραπεία από το στόμα, με αντιβιοτικά ή ισοτρετινοΐνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται αυτή τη θεραπεία ειδικά οι γονείς. Όπως όμως μας λέει η Δρ. Κάτια Μιχαηλίδου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί με αυτή τη θεραπεία γίνονται μηνιαίες εξετάσεις αίματος ώστε να βεβαιωθεί πώς δεν επηρεάζει η θεραπεία τον ασθενή. «Σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών μπορούμε να ρυθμίσουμε τη δοσολογία ή ακόμη και να διακόψουμε την θεραπεία εγκαίρως. Η στοματική θεραπεία προσαρμόζεται στην ατομική κατάσταση του δέρματος και στην ηλικία του καθενός και συνήθως διαρκεί 6-9 μήνες.

Γιατί να κάνω botox; Το botox μεταξύ άλλων, αποτελεί την δημοφιλέστερη και την πιο γρήγορη θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας. Είναι μια χαλαρωτική θεραπεία ρυτίδων που έχει όμορφα και φυσικά αποτελέσματα εάν εφαρμοστεί σωστά. Διαρκεί 4-6 μήνες και αποτρέπει τις μελλοντικές βαθύτερες ρυτίδες. Κλείνοντας ένα ραντεβού με τη δερματολόγο Δρ. Κάτια Μιχαηλίδου έχετε την ευκαιρία να επαναδημιουργήσετε το νεανικό δέρμα που επιθυμείτε. Άμεσα αποτελέσματα μέσα σε μια εβδομάδα. Νέα κατηγορία ενέσιμων εφαρμογών: Το Restylane Skinboosters είναι μια αποτελεσματική ενέσιμη θεραπεία ομορφιάς που χρησιμοποιεί την ικανότητα του υαλουρονικού οξέος για να αποκαταστήσει τη φυσική σύνθεση του δέρματος, να ενισχύσει την ενυδάτωση και να βελτιώσει την ελαστικότητα στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια!

Τάκη Σοφοκλέους 5, Πολυκλινική Santa Marina, Δερύνεια, T: 23 811999 – 8000 3999