Από την μόρφωση …στη μεταμόρφωση

Oσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Σεπτέμβρης θα είναι πάντα ένα σχολικό απωθημένο, μια αναρχική μονάδα μέτρησης, η οποία σου λέει ότι η χρονιά ξεκινά τώρα. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις, όλα τα ορόσημα, οι νέες αρχές, συμβαίνουν τώρα. Τώρα που χτυπάει το σχολικό κουδούνι, που αρχίζουν οι εγγραφές σε σχολές, πΠανεπιστήμια, κολέγια και προγράμματα επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση γιορτάζει τον Σεπτέμβρη γι’ αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε έναν νέο κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου, περιμένοντας να τον κατακτήσεις.

«Ωδείο Κλασικών και Σύγχρονων Σπουδών Φλωρεντία Σάββα»

Οι ειδικοί έχουν πει πως ένα παιδί που μαθαίνει μουσική, αποκτά καλύτερο ψυχικό κόσμο. Γι αυτό και ξεκινάμε το αφιέρωμά μας, προτείνοντάς σας ένα από τα πιο καταξιωμένα ωδεία της περιοχής. Ο λόγος για το «Ωδείο Κλασικών και Σύγχρονων Σπουδών Φλωρεντία Σάββα», ένα από τα πρώτα ωδεία που έχουν ιδρυθεί στην επαρχία Αμμοχώστου, και πιο συγκεκριμένα το 1991. Στο Ωδείο διδάσκονται πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, drums, ακορντεόν, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ούτι, λαούτο, φωνητική, βυζαντινή μουσική, θεωρία, αρμονία, σολφέζ, αντίστιξη, φούγκα, θεωρία τζαζ, πιάνο τζαζ. Επισημαίνεται ότι στο Ωδείο διδάσκουν προσοντούχοι καθηγητές με πτυχία και διπλώματα. Τα πτυχία δίνονται από πενταμελή επιτροπή. Το «Ωδείο Κλασικών και Σύγχρονων Σπουδών Φλωρεντία Σάββα» συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Σωτήρας αλλά και της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου. Επίσης, τα νέα ταλέντα συμμετέχουν σε διάφορους διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία.

Τιπ: Είναι από τα πρώτα ωδεία που έχουν ιδρυθεί στην επαρχία Αμμοχώστου

1ης Απριλίου 13Α, Σωτήρα, T:23 827837 – 99 637004

Elina’s Music School

Το Elina’s Music School έχει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στις εξωτερικές εξετάσεις και σημαντικές διακρίσεις τόσο παγκύπρια όσο και πανελλήνια. Τα μαθήματα γίνονται από σπουδασμένους καθηγητές και οι εξετάσεις γίνονται μόνο σε αναγνωρισμένες σχολές του εξωτερικού. Με οδηγό την αγάπη για τη μουσική,
και κινητήριο δύναμη την καλύτερη ομάδα καθηγητών, το μουσικό τους ταξίδι και αυτή τη χρονιά στοχεύοντας ψηλότερα από ποτέ.

Η προώθηση των μαθητών στα μουσικά δρώμενα γίνεται σ’ ένα οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που βοηθούν την αποτελεσματικότερη μάθηση των νέων. Οι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις του Δήμου και όχι μόνο έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο Elina’s Music School γίνεται επίσης προετοιμασία μαθητών για πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Συγκεκριμένα αρκετοί απόφοιτοι του ωδείου ακολούθησαν τον δρόμο της μουσικής κάνοντας μας υπερήφανους. Οι υπεύθυνοι καθηγητές Παντελίνα και Δημητρης Πασχάλη επενδύουν στο μέλλον των παιδιών σας αλλά και την αγάπη τους για την μουσική. Στο ωδείο τους μιλούν με πράξεις και αριθμούς και όχι με λόγια!

Τιπ: Γίνονται επίσης προετοιμασίες μαθητών για πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού

Σωτήρας 18, Παραλίμνι, Τ: 99 957511

Ιδιωτικό Φροντιστήριο «κεφαλαίον»

Το Ιδιωτικό Φροντιστήριο «κεφαλαίον» στεγάζεται σε ένα νεοσύστατο κτίριο στην οδό Ακροπόλεως. Οι ιδιοκτήτριες Αναστασία και Ραφαέλα Κεφάλα είναι και οι ίδιες διδάσκουσες εκεί αφού όνειρό τους ήταν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν διασκεδάζοντας. Η φιλοσοφία είναι μαθητοκεντρική κι έχει ως γνώμονα την κατανόηση του θέματος της εκπαίδευσης δια μέσου βιωματικών διαδραστικών μεθόδων. Η σύγχρονη αυτή μαθησιακή διαδικασία αποστασιοποιείται από την απλή αποστήθιση και διεκπεραίωση των σχολικών εργασιών. Στο Ιδιωτικό Φροντιστήριο «κεφαλαίον» προσφέρονται μαθηματικά και αγγλικά όλων των επιπέδων όπως και καθημερινή/ ενισχυτική μελέτη σε μαθητές δημοτικού.

Τιπ: Προσφέρονται μαθηματικά και αγγλικά όλων των επιπέδων όπως και καθημερινή/ ενισχυτική μελέτη σε μαθητές δημοτικού.

Ακροπόλεως 46, Παραλίμνι, Τ: 99 162459

Μελετητήριο Μικαέλα Πασχάλη

Όπως είναι γνωστό η επιτυχία των μαθητών προϋποθέτει γερές
και σωστές βάσεις. Βάσεις των οποίων το χτίσιμο ξεκινά από πολύ νωρίς, από το Δημοτικό, και απαιτεί καθημερινό διάβασμα και προετοιμασία για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Έχοντας αυτό υπόψη η Μικαέλα Πασχάλη με πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Αξιολόγηση προσφέρει καθημερινή μελέτη μαθημάτων σε παιδιά Δημοτικού. Σε ολιγομελή τμήματα και ένα ευχάριστο περιβάλλον πλέον οι μικροί μαθητές δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την καθημερινή προσπάθεια.

Στο Μελετητήριο Μικαέλα Πασχάλη έχουν δίπλα τους κάποιον που τους προσέχει και τους λύνει τις απορίες να μην απογοητεύονται όταν δεν μπορούν να κατανοήσουν τη θεωρία τους ή όταν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους. Στόχος του Μελετητηρίου είναι να προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στους μαθητές του δημοτικού με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.

Τιπ: Προσφέρεται και κατ’ οίκον μελέτη.

1ης Απριλίου 79, Διαμ.2, 5282, Παραλίμνι – 99 393480

Μουσική ακαδημία Domisol

δρύθηκε στις Βρυσούλλες το 2009 από τον καθηγητή μουσικής Κώστα Φλουρέντζου, με ειδίκευση στη φωνητική, ο οποίος έθεσε από την αρχή υψηλούς στόχους για μια μουσική εκπαίδευση μέσα από σύγχρονο και εξελιγμένο τρόπο, για συνεχή αναζήτηση και βελτίωση. Μουσικοπαιδαγωγοί, μουσικολόγοι, διπλωματούχοι και μεταπτυχιακοί καθηγητές οργάνων και ανώτερων θεωρητικών προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των σπουδαστών τους στις τελικές εξετάσεις. Συνεργασία με κορυφαία Ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Αγγλίας αλλά και σεμινάρια, συναυλίες, εκδηλώσεις για τη μουσική, τον χορό, το θέατρο, έχουν κατατάξει το DOMISOL στις συνειδήσεις σας όχι μόνο ως έναν χώρο διακίνησης πρακτικών και ακαδημαϊκών γνώσεων, αλλά και σαν ένα χώρο που όσοι τον διαβούν αισθάνονται την ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή. Η σχολή στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της κοινότητας με κλιματισμό, αίθουσα αναμονής, γραμματεία, και τέσσερεις αίθουσες διδασκαλίας. Η εκπαίδευση ξεκινά από την προσχολική ηλικία και ολοκληρώνεται με την απόκτηση πτυχίου και διπλώματος.

Τιπ: Γίνονται επίσης μαθήματα για ενήλικες.

Αχυρώνος 9, Λιοπέτρι, Τ: 23 002003 – 99 067701

Άγία Νάπα Soccer School

Όλα ξεκινούν από τις μικρές ηλικίες, γι’ αυτό και στη Αγία Νάπα Soc- cer School δίνουν έμφαση στην σωστή εκμάθηση του αθλήματος, την φυσική κατάσταση και τις δεξιότητες. Ανεβαίνοντας σε μεγαλύτερες ηλικίες δουλεύουν εντατικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της σωστής ποδοσφαιρικής αντίληψης και τακτικής, κάτι που λείπει και που θεωρείται απαραίτητο για να μπορέσει να προχωρήσει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Για να είναι αποτελεσματικοί, τους προπονητές της Σχολής Ποδοσφαίρου πλαισιώνουν γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι αλλά και ειδικοί σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας. Θα πρέπει, επίσης, να πούμε ότι καθημερινά γίνονται οι προπονήσεις σε αναβαθμισμένο χώρο με σύγχρονα αποδυτήρια και χώρων συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών. Τέλος, χρησιμοποιούν σύγχρονες μεθόδους και μέσα αλλά και πρωτοποριακά εργαλεία προπόνησης. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Αγία Νάπα Soccer School συνεχίζει με γερές βάσεις και υψηλούς στόχους για το μέλλον.

Οι εγγραφές στην σχολή άρχισαν.

Τιπ: Οι προπονήσεις γίνονται σε αναβαθμισμένο χώρο με σύγχρονα αποδυτήρια

Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας, Τ: 97 699009

Vision Dance School

Η ίδρυση της Vision Dance School έγινε το 2018 από την διευθύντρια της σχολής Παναγιώτα Μιχαήλ, η οποία είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής House of performing Arts στην Αθήνα καθώς επίσης και κάτοχος των επαγγελματικών διπλωμάτων ρώσικου μπαλέτου και σύγχρονου A.D.S.A και επαγγελματικού διπλώματος IDTA στους Λάτιν χορούς. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σε Κύπρο, Σκοτία, Αθήνα και Ρόδο και έχει κάνει Εράσμους με πλήρη Υποτροφία στο πρόγραμμα Erasmus Dance training Event την Βόρεια Σουηδία. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε πολλές επαγγελματικές παραστάσεις στην Αθήνα και συμμετοχές σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές. Την πιο πανω εμπειρία αλλά και γνώσεις θα βρείτε στην σχολή Vision Dance School όπου διδάσκεται κλασσικό μπαλέτο, μουσικοκινητική από 3 ετών, σύγχρονος χορός, λάτιν χορός, commercial jazz, dance fitness για ενήλικες, progressive ballet tech- nique, ενδυνάμωση και ευλυγισία. Αυτό που χαρακτηρίζει την σχολή είναι ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν απλά βήματα αλλά μαθαίνουν να αγαπούν την τέχνη του χορού, να έχουν πειθαρχία, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ήθος και να δουλεύουν σκληρά και με πάθος για τα όνειρά τους.

Τιπ: Αυτό που χαρακτηρίζει την σχολή είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν την τέχνη του χορού.

1ης Απριλίου 3, Σωτήρα, T: 99 229321

Κεντρική Άκαδημία Πολεμικών τεχνών Ευαγόρας

Η σχολή ξεκίνησε στη Δερύνεια το 1996 και μία δεκαετία αργότερα, βρέθηκε να είναι Παγκύπρια Πρωταθλήτρια. Πήρε το όνομα της από το βασιλιά της Σαλαμίνας Ευαγόρα. Με την παρουσία του ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών Σάββας Κουμάστας κατάφερε να προσελκύσει πολλούς νέους στη σχολή του όπου τους μεταδίδει την τέχνη του Ju Jitzu, Okinawa Teκαι Παγκράτιον άθλημα. Πολλοί από αυτούς διακρίθηκαν σε Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά, Βαλκανικά και Παγκύπρια πρωταθλήματα. Ο κάθε αθλητής καταφέρνει μέσα από την ενασχόληση του με τις πολεμικές τέχνες να βελτιώσει την ψυχολογία του, να λειτουργεί με πειθαρχία και σεβασμό και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του. Οι πολεμικές τέχνες σου μαθαίνουν τι σημαίνει αυτοάμυνα, αυτοέλεγχος, ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Τιπ: Ο Σάββας Κουμάστας είναι ο άνθρωπος που έφερε το Ju Jitsu και το Παγκράτιο άθλημα στην Κύπρο.

Κιμώλου 3, Δερύνεια, Τ 99684544