Από γενιά σε γενιά: «Ότι έχουμε καταφέρει το οφείλουμε στον πατέρα μας»

Το συνεργείο αυτοκινήτων Π. Θωμά & Υιοι Auto Services, χαρακτηρίζεται από τις άρτιες υπηρεσίες στο μηχανοκίνητο, αλλά και από την εμπιστοσύνη που εμπνέει στο πιστό πελατολόγιο του. Άξιοι συνεχιστές της πορείας που έχει χαράξει στον χώρο της μηχανικής, ο Παναγιώτης Θωμά, είναι οι δύο γιοι του Θεόδωρος και Αντρέας Θωμά.

Τα δύο αδέλφια, από πολύ νεαρή ηλικία ανακάλυψαν την κλήση που έχουν στον κλάδο της μηχανικής, χάρη στον πατέρα τους. Η διαρκής απασχόληση τους στο συνεργείο ήταν καθοριστική, για την πορεία τους στον χώρο έτσι αποφάσισαν να φοιτήσουν στη τεχνική σχολή για να λάβουν την απαραίτητη γνώση. Ο Θεόδωρος ξεκίνησε να δουλεύει σταδιακά στο συνεργείο από το 2011, μετά το τέλος των σπουδών του με κατάρτιση στον κλάδο Automotive στην Αμερική. Αντίστοιχα, ο Αντρέας, ολοκληρώνοντας τον τετραετές κύκλο σπουδών του στην μηχανική αυτοκινήτων και με επιπλέον κατάρτιση, μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων, ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα το 2009. Πλέον έχουν πλήρως την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εργασιών στο συνεργείο.

Ως νέοι στον χώρο της μηχανικής, ο Θεόδωρος και ο Αντρέας ήρθαν αντιμέτωποι με κάποιες μικρές δυσκολίες. Πρόκληση για τους ίδιους στο ξεκίνημά τους, ήταν η σωστή γνώση των καινούργιων μηχανημάτων και των διαγνωστικών προγραμμάτων. Σαφώς, χρόνο με τον χρόνο όλα γίνονται πιο εύκολα μέσω της συχνής και διαρκής λειτουργίας τους. Ο Θεόδωρος αναφέρει ότι προνόμιο ως προς την ομαλή διεξαγωγή της δουλειάς είναι επίσης η σωστή χρήση της Αγγλικής γλώσσας, πράγμα στο οποίο βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό οι σπουδές του στην Αμερική, καθώς όλες οι ορολογίες είναι στα Αγγλικά.

Δυσκολία στην αρχή, ήταν επίσης και ο τρόπος επικοινωνίας τους με νέους αλλά και υφιστάμενους πελάτες. Βέβαια, η σωστή επεξήγηση που αφορούσε τυχών προβλήματα αυτοκινήτων, ήρθε σταδιακά και για τους δύο, μέσω της εμπειρίας που αποκτούσαν χρόνο με τον χρόνο.          

Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα τους, ο Θεόδωρος και ο Αντρέας επισημάνουν πως η συνεργασία και των τριών είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του συνεργείου. Η παλιά γενιά δεν μπορεί να μπει στην τεχνολογία και στα νέα διαγνωστικά προγράμματα, όμως η βάση και ο σχεδιασμός παραμένουν αλώβητα μέσα στα χρόνια. Με την πάροδο των χρόνων, πατέρας και γιοι εξακολουθούν να παίρνουν την συμβουλή ο ένας του άλλου. Η νέα γενιά μέσω της τεχνολογικής κατάρτισης και της γνώσης, συμβάλλει στο συνεργείο ακολουθώντας «διαταγές» των λογισμικών προγραμμάτων, με στόχο την επισκευή ή τον προγραμματισμό για την επίλυση προβλημάτων.

Στο συνεργείο πραγματοποιούνται service και επισκευές σε όλων των ειδών αυτοκίνητα, εφαρμογές ελαστικών, μέτρημα και εφαρμογή αερίου. Νέες προσθήκες όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει το συνεργείο, είναι ο προγραμματισμός για κάμερες ραντάρ μέσω ειδικών λογισμικών τελευταίας τεχνολογίας. Ο προγραμματισμός αυτός είναι μια νέα υπηρεσία που διαθέτει σε αποκλειστικότητα το συνεργείο, τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς επίσης και η διεξαγωγή της διάγνωσης αυτοκινήτων με το μηχάνημα τελευταίου τύπου τεχνολογίας, tuning programming για αύξηση της ιπποδύναμης και επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Επιπρόσθετα, το συνεργείο τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αυξήσει τους ανυψωτήρες αυτοκινήτων (κρίκους) που διαθέτει και από 4 τώρα έχει στο δυναμικό του 9. Σημαντική αλλαγή που έγινε στο συνεργείο είναι οι αντιπροσωπίες που έχουν αναλάβει, όπως για παράδειγμα την αντιπροσωπία της εταιρείας Hyundai.  

Ο Θεόδωρος και ο Αντρέας έχουν πολλά όνειρα και στόχους για την πορεία τους στον χώρο και για το συνεργείο που έχουν στα χέρια τους. Αρχικά θα ήθελαν να επεκτείνουν τον χώρο του συνεργείου και μαζί με νέες προσθήκες και αναβάθμιση του εξοπλισμού να εξελίξουν τον τρόπο διεξαγωγής των εργασιών. Επιπλέον, στοχεύουν στην περαιτέρω εκπαίδευση τους όσον αφορά το μέλλον της αυτοκίνησης, στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και την διατήρηση της αντιπροσωπίας της εταιρείας Hyundai, επ αόριστον. Τα δύο αδέλφια τονίζουν πως ότι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής στην πορεία τους στον χώρο της μηχανικής, το οφείλουν στον πατέρα τους και είναι ευγνώμον που τον έχουν συνοδοιπόρο σε κάθε τους βήμα.

Αλεξάνδρου Γκραχαμ Μπελ 3, Βιομηχανική Ζώνη Δερύνειας

Τηλέφωνα: 23 821398, 99 750582, 99 637743, 99 804034

Facebook: Panikkos Thoma & Sons Auto Service