Από γενιά σε γενιά: Τεχνογνωσία μέσα από σύγχρονη προσέγγιση

Η σύγχρονη τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την αξιοπιστία είναι πλέον συνώνυμα με το συνεργείο αυτοκινήτων M Vrachimis & Son. Πατέρας και γιός ενώνουν δυνάμεις και προσφέρουν άριστες υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης για όλα τα αυτοκίνητα σε ένα υπερσύγχρονο συνεργείο.

Για τον Άννινο το συνεργείο αυτοκινήτων ήταν το δεύτερο του σπίτι. Μεγαλώνοντας σε αυτό το περιβάλλον και έχοντας σαν πρότυπο τον πατέρα του Μιχάλη Βραχίµη, παρακολουθούσε την κάθε του κίνηση και μάθαινε την τέχνη του μηχανικού από πρώτο χέρι. Θέλοντας να πάει το συνεργείο ένα βήμα παραπέρα, τελειώνοντας το σχολείο το 2010, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αγγλία στο Teesside University. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός, μέχρι που ολοκλήρωσε τις σπουδές του, στο Automotive Engineering. Το 2014 είχε επιστρέψει στην Κύπρο, όπου απόκτησε ακόμη ένα πτυχίο, στο Electrical Engineering. Μέχρι και σήμερα, χρόνο με τον χρόνο παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του, όσον αφορά το χειρισμό εξειδικευμένων μηχανημάτων.

Ο Άννινος δεν ήθελε να είναι απλά ένας μηχανικός αυτοκινήτων. Πάντα κυνηγούσε το κάτι παραπάνω, και σταδιακά έχει εντάξει τεχνολογίες στο συνεργείο που χρησιμοποιούνται ακόμα και από τις μεγάλες αντιπροσωπίες. Θέλοντας να προτείνει ένα νέο τρόπο προσέγγισης στις επιδιορθώσεις αυτοκινήτων, ξεκίνησε άμεσα δουλειά επιστρέφοντας από τις σπουδές του γεμάτος όρεξη και μεράκι, όμως το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο είχε να αντιμετωπίσει ήταν το να καθιερώσει στο συνεργείο τη αλλαγή στον τρόπο δουλειάς. Ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτεί ο κόσμος τις νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες που είχαν ενταχθεί στο συνεργείο όπως τα προγράμματα εγκεφάλων και το online service σε διάφορες επωνυμίες αυτοκίνητων όπως Mercedes, BMW, Vολw, Αudi, Porsche και Lamborghini. Αρκετοί πελάτες που ήταν συνηθισμένοι στον παραδοσιακό τρόπο δουλειάς ήταν δύσκολο να αντιληφθούν πως η παραδοσιακή τεχνική που είχε «κληρονομήσει» από τον πατέρα του μπορούσε να πάει στο επόμενο βήμα και να εξελιχθεί σε μια πιο σύγχρονη τεχνική, βασισμένη στα δεδομένα του σήμερα.

Η επιτυχία του συνεργείου αυτοκινήτων οφείλεται στην συνεργασία παλιάς και νέας γενιάς. Ο Άννινος πιστεύει πως για να προχωρήσει η νέα γενιά και να διαπρέψει χρειάζεται τις ρίζες και τις αρχές από την παλιά σχολή, γιατί όσες σύγχρονες τεχνολογίες κι αν ενταχθούν σε ένα συνεργείο, πάντα θα χρειάζεται και η πείρα και ο ανθρώπινος παράγοντας καθώς η μηχανή δεν παύει να είναι μηχανή. Ο ίδιος νιώθει τυχερός και ευγνώμον που έχει δίπλα του έναν από τους καλούς μηχανικούς της παλιάς σχολής που του έχει δώσει τις βάσεις για να προχωρήσει.  

Η αλλαγή που έπρεπε να γίνει μέσα στα χρόνια για να εκσυγχρονιστεί το συνεργείο και να φτάσει στα σημερινά δεδομένα ήταν πολύ σημαντική για τη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής της δουλειάς. Αρχικά, έπρεπε να γίνει η ένταξη διάφορων διαγνωστικών προγραμμάτων τα οποία είναι αναγκαία για μία διάγνωση. Πλέον το κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες που αν δεν υπάρχει η ανάλογη τεχνολογική κατάρτιση στο συνεργείο, δεν μπορούν να λυθούν απλά και εύκολα τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ακόμη και σε ένα απλό service.

Το συνεργείο λειτουργεί παράλληλα και ως επίσημος αντιπρόσωπος των επωνυμιών ΚΙΑ, ΙSUZU και HONDA. Χρόνο με τον χρόνο, έχει κατακτήσει την φήμη ενός εκ των πιο αξιόπιστων συνεργείων αυτοκινήτων στην ευρύτερη επαρχία Αμμοχώστου και μεγάλος στόχος είναι να εδραιωθεί στο υποσυνείδητο του κόσμου ως ένα συνεργείο επίλυσης προβλημάτων παντός τύπου, σε όλων των ειδών τα αυτοκίνητα όπως υβριδικά, ηλεκτρικά, ιαπωνικά και ευρωπαϊκά.    

Οδός: Φιλοθέης 44, Βιοτεχνική Ζώνη, Παραλίµνι

Τηλέφωνο: 23 822 620, 96 350 642

Facebook: Michalis Vrachimis & Yios Automotive Garage Ltd