Από γενιά σε γενιά: Τα μυστικά της ακαταμάχητης ζύμης!

Εδώ και 28 χρόνια η American Pizza έχει εδραιωθεί και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη όλων, με την άριστη ποιότητα και η μοναδικές γεύσεις που προσφέρει στον κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου. Ο Αντώνης Ζαφείρης, είναι η δεύτερη γενιά και έχει ενταχθεί σταδιακό στο δυναμικό της τοπικής επιχείρησης εδώ και μερικά χρόνια με σκοπό την εξέλιξη της επιχείρησης που έχει αναλάβει από τους γονείς του.

Οι αναμνήσεις που έχει από την πιτσαρία είναι έντονες καθώς από πολύ νεαρή ηλικία ακολουθούσε τον πατέρα του στην κουζίνα και προσπαθούσε να μάθει την τέχνη από πρώτο χέρι. Στα 18 του χρόνια ανάλαβε σταδιακά τον τομέα του delivery και στα 21 του χρόνια μπήκε στο κατασκευαστικό κομμάτι, μαθαίνοντας να φτιάχνει ζύμες και κατ’ επέκταση πίτσες. Το τεχνικό κομμάτι ήταν μια από τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει στην αρχή καθώς φτιάχνοντας μια πίτσα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Έπρεπε η γεύση, οι σωστές δοσολογίες των υλικών και η τεχνική να ανταποκρίνονται στην αυθεντική γεύση που έχει μάθει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια. Για να αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνική και να φτάσει στο σημείο να κατασκευάζει την τέλεια ζύμη στο 100%, χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες και αμέτρητες ώρες δοκιμών. Παράλληλα, τα πρώτα χρόνια, έπρεπε να διαχειριστεί το κομμάτι της επικοινωνίας με τους πελάτες της πιτσαρίας. Ο ίδιος έμαθε πως έχοντας την απαραίτητη υπομονή και ηρεμία ώστε να χειρίζεσαι τυχών προβλήματα που χρήζουν άμεσης ανταπόκρισης και λύσης, διατηρείς τις σχέσεις με τον πελάτη σε άριστη κατάσταση και κρατάς τον πελάτη σου ευχαριστημένο.

Κομμάτι στο οποίο έχει αφιερώσει την απαραίτητη προσοχή ήταν η οργάνωση στον τρόπο εργασίας. Στην οργάνωση και διαχείριση του χρόνου μέσα στον χώρο εργασίας, καθοριστικό για τον Αντώνη ήταν η αγορά ενός επιπλέον ειδικού φούρνου πίτσας, όπου με αυτόν τον τρόπο η εξυπηρέτηση έγινε πιο άμεση. Χρόνο με τον χρόνο, ο ίδιος συμβάλλει με μικρές αλλαγές στην διόρθωση τυχών λαθών που μπορεί να προκύψουν στο χώρο της εργασίας, πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο Αντώνης επισημάνει πως συνυπάρχοντας στο χώρο εργασίας η παλιά με τη νέα γενιά έχει αρκετές προκλήσεις. Διαφωνίες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της δουλειάς πάντα θα υπάρχουν, για το καλό της επιχείρησης. Πρέπει όμως η νέα γενιά να δείχνει την απαιτούμενη υπομονή και να συνεχίζει το έργο των γονιών, καθώς οι μεγαλύτεροι μπαίνουν σε κάποια ηλικία που δεν μπορούν να αναλάβουν τον όγκο δουλειάς που μπορούσαν να διαχειριστούν παλαιότερα. Μας λέει πως οι δουλειές στο χώρο της ταχείας εστίασης είναι αρκετά δύσκολες, καθώς απαιτούν πολλές ώρες δουλειάς ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, αλλά παρόλα αυτά πρέπει να σου αρέσει και να αγαπάς τη δουλειά σου για να μπορείς να εξελιχθείς και να προχωρήσεις στο χώρο. 

Ο Αντώνης έχει σκοπό να πάρει ένα βήμα παραπέρα την οικογενειακή επιχείρηση που έχει αναλάβει. Μελλοντικά θα ήθελε να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο χώρο για να στεγάσει την πιτσαρία και να δημιουργήσει ακόμα μερικά προϊόντα που να συνοδεύονται με τις λαχταριστές πίτσες, εμπλουτίζοντας έτσι το μενού. Προϋπόθεση είναι πάντα η μοναδική γεύση, η εξαιρετική ποιότητα και τα άφθονα υλικά, Όπως μας λέει και ο ίδιος, με βάση τη γνωστή ρήση, «πρώτα πρέπει να χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι».

Οδός: 1ης Απριλίου 166, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23828200

Facebook: American PIZZA Paralimni

Instagram: americanpizzaparalimni