Από γενιά σε γενιά: Σύγχρονη προσέγγιση στο επάγγελμα του τορναδόρου

Ο Παντελής Αντρέου είναι η νέα γενιά στο τεχνικό επάγγελμα του τορναδόρου. Ακολουθώντας πιστά την γνώση που του μεταλαμπάδευσε ο πατέρας του Πανίκκος Αντρέου, όσον αφορά το επάγγελμα του, θέτει ως στόχο την επαγγελματική του ανέλιξη ως σύγχρονος τεχνίτης.

Από μικρό παιδί ο Παντελής παρατήρησε ότι είχε κλήση προς τη χειρωνακτική δουλειά. Θυμάται τον εαυτό του να ακολουθεί τον πατέρα του στη δουλειά μετά το σχολείο και να προσπαθεί να αφομοιώσει όλο και περισσότερες γνώσεις από την τέχνη του τορναδόρου. Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας ανέλαβε τις πρώτες του ευθύνες στο μηχανουργείο μαζί με τον πατέρα του μαθαίνοντας από την εμπειρία του. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει εξολοκλήρου τη δουλειά, έχοντας πολλούς στόχους και όνειρα για την βελτίωση και εξέλιξη του μηχανουργείου.

Στην αρχή ο Παντελής, χωρίς να έχει την εμπειρία που έχει τώρα, δυσκολεύτηκε αρκετά. Ξεκινώντας σε ένα επάγγελμα δεν μπορείς να γνωρίζεις τα πάντα, αλλά με την κατάλληλη βοήθεια και τις συμβουλές του πατέρα του, κατάφερε να εξοικειωθεί με τη φύση της δουλειάς. Το να τον μάθει ο κόσμος, ήταν επίσης μια πρόκληση για τον ίδιο, αλλά με πολλή υπομονή έχει καταφέρει να τον ταυτίσει ο κόσμος με το επάγγελμα του Τορναδόρου.

Η βοήθεια του πατέρα του για τον ίδιο ήταν ύψιστης σημασίας για την μετέπειτα πορεία του ως τεχνίτης. Μόνος του δεν θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εύνοια του κόσμου. Σιγά σιγά, λαμβάνοντας την απαραίτητη εμπιστοσύνη κατάφερε να κτίσει το δικό του όνομα αποκτώντας δικούς του πελάτες, αλλά και να διατηρήσει το πελατολόγιο του πατέρα του. Η παλιά γενιά δίνει όλα τα εφόδια στους νέους για να προχωρήσουν, δείχνοντας τους όλα τα κόλπα της δουλείας. Είναι στο χέρι της νέας γενιάς, ως άξιοι συνεχιστές, να εξελίξουν τη δουλειά και να διατηρήσουν την καλή φήμη που έχουν αποκτήσει μέσα στα χρόνια.

Αναλαμβάνοντας ευθύνες ο Παντελής έθεσε ως στόχο την βελτίωση και την εκσυγχρόνιση σε όλους τους τομείς της δουλειάς. Αρχικά αντικατέστησε τον παλιό εξοπλισμό με νέα εξειδικευμένα μηχανήματα για την καλύτερη διεκπεραίωση των εργασιών. Επιπρόσθετα, δημιούργησε ένα σύγχρονο και πιο άνετο χώρο στην βιομηχανική περιοχή Δερύνειας, στον οποίο μπορεί να δουλεύει με την απαραίτητη ηρεμία μακριά από την βαβούρα και το θόρυβο της οικιστικής περιοχής. Στον νέο χώρο, πέρα από την άνεση για την καλύτερη διεξαγωγή των εργασιών μέσα από καλύτερες εργασιακές συνθήκες, υπάρχει επίσης και μεγάλο πάρκινγκ για την φύλαξη και προστασία των αυτοκινήτων των πελατών.

Γεμάτος αισιοδοξία και όνειρα για τη δουλειά που έχει αναλάβει, ο Παντελής βλέπει την προοπτική που υπάρχει για ανέλιξη μέσα από το επάγγελμα του. Στο νέο χώρο του μηχανουργείου υπάρχει αρκετός χώρος όπου μπορεί να αξιοποιηθεί για την προσθήκη νέων μηχανημάτων και εργαλείων που θα εξελίξουν ακόμα περισσότερο το επάγγελμα του. Κύριο μέλημα του είναι πάντα η σωστή δουλειά και οι ευχαριστημένοι πελάτες, διατηρώντας έτσι το καλό όνομα στον χώρο που έχει κτίσει ο πατέρας του και που κατάφερε να κρατήσει και να εξελίξει ο Παντελής μέχρι τώρα.

Οδός: Αλβέρτου Αϊνστάιν 36, Δερύνεια

Τηλέφωνο: 99547483