Από γενιά σε γενιά: Συνεχής ανέλιξη στον επιχειρηματικό τομέα

Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες το βιβλιοπωλείο – τυπογραφείο P.& A. Loizou Prints διαπρέπει στον χώρο των επιχειρήσεων. Τα τρία παιδιά της οικογένειας, Χριστίνα, Αντώνης και Ιωάννα Λοΐζου βρίσκονται στη διοίκηση της εταιρείας και δίνουν μια νέα πνοή στην οικογενειακή επιχείρηση.

Το περιβάλλον του βιβλιοπωλείου ανέκαθεν ήταν πολύ γνώριμο για τα τρία αδέλφια. Μεγάλωσαν κυριολεκτικά μέσα στο βιβλιοπωλείο, από τότε που η εταιρεία άρχισε τη δραστηριότητα της το 1985. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ο καθένας με την επιστροφή του στην Κύπρο βρήκε τον χώρο του, στην εταιρεία, οι ευθύνες όμως ήρθαν αργότερα. Σιγά σιγά και με αυτόν τον τρόπο, η θέση του καθενός τους αφομοιώθηκε στην εταιρεία σταδιακά.

Στην αρχή της πορείας τους, αναφέρουν πως δεν συνάντησαν ουσιαστικά προβλήματα. Η πρόκληση όμως, ήταν να μάθουνε τους κώδικες και τους ρυθμούς της αγοράς. Αργότερα, μπαίνοντας στο «πετσί» της επιχείρησης ξεκίνησε να είναι για αυτούς μέλημα η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν στο κοινό. Η συνεχής ενημέρωση για τη νέα τεχνολογία σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η επιχείρησή, ήταν επίσης μία πρόκληση. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ανησυχία και τη διαρκή προσπάθειά τους στο να μπορέσουν να διαχειριστούν την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και να φτιάξουν μια δεμένη ομάδα.

Το κυριότερο πρόβλημα, κατά τη δική τους γνώμη, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις της επαρχίας Αμμοχώστου, είναι η μη υποστήριξη από τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες απευθύνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις στις πόλεις και δεν υποστηρίζουν τις μικρομεσαίες της επαρχίας μας. Πέραν αυτού, η διαχείριση του χρόνου για την ολοκλήρωση των εργασιών αποτελεί ένα στοίχημα και για τους τρείς, εφόσον η εταιρεία αυξάνει τον κύκλο εργασιών της. Στόχος τους είναι να καταφέρουν να λειτουργούν όσο πιο αποδοτικά και οργανωμένα γίνεται και να μεγαλώσουνε την ομάδα της P.& A. Loizou Prints, την οποία θεωρούν πολύ σημαντική. Άλλωστε το προσωπικό της κάθε εταιρείας είναι και η δύναμή της.

Ο συνδυασμός της εμπειρίας χρόνων της παλιάς γενιάς αλλά και της γνώσης του σήμερα είναι σχεδόν πάντα καθοριστικός όχι μόνο σε εταιρικό και επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά παντού στη ζωή μας. Βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πάντα θα υπάρχει η σύγκρουση των ιδεών και των απόψεων μεταξύ των γενεών αυτό όμως είναι και η συνταγή της επιτυχίας. Εντός της διοίκησης της επιχείρησης επιδιώκεται η ισορροπία, σεβόμενοι την πείρα του πατέρα τους, καθώς τα 40 χρόνια στον χώρο του δίνουν γνώση και σοφία στον τρόπο που χειρίζεται κάθε θέμα. Παράλληλα, οι νέες ιδέες και απόψεις των νεότερων μπαίνουν πάντα στο τραπέζι, με γνώμονα τη σωστή επιλογή για την κάθε περίπτωση.

Η Χριστίνα, ο Αντώνης και η Ιωάννα, με το πέρασμα των χρόνων εξακολουθούν να ψάχνουν λύσεις και να προτείνουν τρόπους για βελτίωση και εξέλιξη του τρόπου διεξαγωγής της δουλειάς αλλά και των υπηρεσιών. Η νέα τεχνολογία, η προσθήκη υπηρεσιών, τα social media και η συμβουλευτική, ήταν το μέσο που τους βοήθησε να κάνουν αλλαγές που καθιστούν το κατάστημα πιο λειτουργικό και αποδοτικό, αλλά και να καθιερώσουν το όνομα της εταιρείας, μέσω της καλύτερης προβολής προς το κοινό.

Η συνεχής ανέλιξη είναι μόνιμα στα πλάνα της διοίκησης της επιχείρησης. Μας επισημαίνουν, πως για να μπορεί κανείς να εξελιχθεί στον δικό τους τομέα, απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου αλλά και της ενημέρωσης, και να μην σταματά ποτέ να εκπαιδεύεται με βάση τα νέα δεδομένα.

Οδός: 120 1ης Απριλίου, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23 730760 

Facebook: P. & A. Loizou Ltd

Instagram: loizouprints