Από γενιά σε γενιά: Συλλογικό πνεύμα με στόχο το αύριο

Η εταιρεία Fame Kitchens αντέχει στον χρόνο και εξελίσσετε με τα δεδομένα των καιρών. Η νέα γενιά έχει πάρει τη σκυτάλη από την παλιά, συνεχίζοντας δυναμικά με νέες πρωτοποριακές ιδέες.

Η Fame Kitchens δραστηριοποιείται στον τομέα των ξυλουργικών εργασιών από το 1960. Από τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Μαρτή – Μήτσιο, η εταιρεία πέρασε στα χέρια της δεύτερης γενιάς, Μαρτή, Σταύρο και Γιαννή Μαρτή. Οι γερές βάσεις και η αγάπη για το επάγγελμα και ιδιαιτέρα η επιθυμία για εξέλιξη και ανάπτυξη, μεταδόθηκαν και στην τρίτη γενιά η οποία σταδιακά ανάλαβε σημαντικές θέσεις στην εταιρεία:

Δημήτρης Σ. Μαρτή: Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από το 2008 στο τμήμα Marketing καθώς επίσης και σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είναι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

Αντρέας Σ. Μαρτή: Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από το 2011 στο τμήμα ανάλυσης παραγγελιών. Από το 2016, μετά το άνοιγμα του εκθεσιακού χώρου της εταιρείας στο Παραλίμνι, είναι ο Υπεύθυνος Πωλήσεων της εταιρείας στην λιανική πώληση.

Μάριος Σ. Μαρτή: Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από το 2012 στο τμήμα παραγωγής. Σήμερα είναι Υπεύθυνος συντονισμού των συνεργείων τοποθέτησης. Δημήτρης Γ. Μαρτή: Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από το 2014 στο τμήμα παραγωγής. Πέρασε από όλα τα στάδια της παραγωγής και χειρισμού όλων των μηχανημάτων στην παραγωγή.
Ελένη Γ. Μαρτή: Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από το 2014 στο τμήμα λογιστηρίου. Είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του λογιστηρίου.
Παναγιώτης Γ. Μαρτή: Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία από το 2016. Από την αρχή της ένταξης του στην εταιρεία είναι στο τμήμα τοποθετήσεων και εξωτερικών συνεργείων.
Δυστυχώς η περασμένη δεκαετία ήταν πάρα πολύ δύσκολη για ολόκληρη την κυπριακή οικονομία και η Fame Kitchens δεν θα μπορούσε να ήταν η εξαίρεση. Καθ’ όλη την διαδικασία ένταξης της νέας γενιάς στην εταιρεία, οι οικονομικές δυσκολίες ήταν τεράστιες. Δεν υπήρχαν οι ιδανικές συνθήκες, καθαρό μυαλό για νέες ιδέες, ανάπτυξη και άλλου είδους επενδύσεις. Το μυαλό ήταν συγκεντρωμένο στην επιβίωση της εταιρείας. Παρόλα αυτά με την ομαδικότητα και την στήριξη όλων των μελών της εταιρείας, καταφέραμε όλοι να βοηθήσουμε την εταιρεία να φτάσει στο σήμερα και να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Μέσα από τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας, ήταν πάρα πολύ δύσκολη η διαχείριση της εταιρείας καθώς έπρεπε να παρθούν δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις. Ευτυχώς, ήρθε η δικαίωση για τις επιλογές που είχαν γίνει και η εταιρεία ακολουθεί τώρα τον δρόμο της ανάπτυξης και της εξέλιξης.

Η Fame Kitchens είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην οποία η παλιά γενιά «έσπρωξε» την νέα γενιά να αναλάβει γρήγορα τα ηνία της εταιρείας. Σε όλη την επιχειρηματική βιβλιογραφία το να επιβιώνει μια εταιρεία τριών γενεών και να ακολουθεί τον δρόμο της ανάπτυξης, είναι από μόνο του άξιο αναφοράς. Επίσης, η παλιά γενιά έχει δυσκολευτεί να παραδώσει σημαντικές θέσεις της εταιρείας στη νέα γενιά, κάτι το οποίο διαχειρίστηκαν πολύ καλά οι νεότεροι, χάρη στις αρχές με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί μεγαλώνοντας, και αυτό είναι κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων στους γονείς τους.
Οι σημαντικές αλλαγές στην εταιρεία ξεκίνησαν το 2016 με το άνοιγμα του εκθεσιακού χώρου στο Παραλίμνι. Ήταν μια εποχή δύσκολη που όλες οι εταιρείες προσπαθούσαν να βγουν από την οικονομική κρίση.
Ήταν μια τολμηρή απόφαση η οποία όμως έδωσε άλλη ώθηση, ενδυνάμωσε την παρουσία της Fame Kitchens στην τοπική αγορά και με την στήριξη των συνεργατών – πελατών τους έγινε σημείο αναφοράς για την αγορά κουζίνας και των υπόλοιπων ξυλουργικών εργασιών. Επίσης, με την ένταξη της νέας γενιάς, η εταιρεία αναβαθμίστηκε τεχνολογικά σε πολύ μεγάλο βαθμό με την χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων σχεδίασης και παραγωγής, καθώς και σε μηχανήματα τα οποία αυτοματοποιούν την παραγωγή.

Η σημαντικότερη επιτυχία για την εταιρεία είναι η πλαισίωση της νέας γενιάς, με νέα ταλαντούχα στελέχη τα οποία με τις γνώσεις και την όρεξη για δουλειά δίνουν την μεγαλύτερη αξία που μπορεί να έχει μια εταιρεία, τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από κάθε προϊόν και την όλη εμπειρία που έχει μέσα από την διαδικασία

της πώλησης, του σχεδιασμού, την παραγωγής και της παράδοσης των προϊόντων. Το καταρτισμένο προσωπικό και οι συνεργάτες της εταιρείας, ήταν ακόμα ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσει η εταιρεία, καθώς η συμβολή και η στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν καθοριστική.

Βασική και θεμελιώδης φιλοσοφία της εταιρείας είναι η τεχνολογική εξέλιξη τόσο σε λογισμικά όσο και σε μηχανήματα, αλλά και η άριστη γνώση των πρώτων υλών και η παρακολούθηση του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας κατευθύνσεις για την συλλογική ανάπτυξη της εταιρείας.

1ης Απριλίου 127, Παραλίμνι, Τ: 23 744334

Facebook: Fame Kitchens

Instagram: famekitchens

famefurnishings.com