Από γενιά σε γενιά: Στόχος η συνεχής εξέλιξη

Η εταιρεία Decoplus μας παρουσιάζει τη νεότερη γενιά. Ο Μάριος Κυριάκου, κρατώντας γερά τις βάσεις που έχουν φέρει την εταιρεία στο σήμερα, μας εξηγεί ποιο είναι το όραμα του για την εξέλιξη και το μέλλον της εταιρείας.

Η πορεία του Μάριου Κυριάκου στην οικογενειακή επιχείρηση Decoplus ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από μικρή ηλικία εργαζόταν τα καλοκαίρια στα συνεργεία τεχνικών κατά την διάρκεια του λυκείου, λαμβάνοντας την απαραίτητη τεχνική εμπειρία. Στην πορεία, κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανάλαβε τη θέση στο κομμάτι του marketing και την ανέλιξη της εταιρείας. Ωστόσο, σημαντικές ευθύνες έχει αναλάβει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου μετά το πέρας των σπουδών και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσής του, έλαβε θέση σαν project manager της εταιρείας Decoplus.

Όπως για όλους τους νέους, η αρχή σε μία σημαντική θέση εργασίας, έτσι και για το Μάριο, η περίοδος μετά από τις σπουδές είναι δύσκολη. Μεταβαίνοντας από το θεωρητικό κομμάτι του business στο πρακτικό, είχε αρκετά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει. Η ρουτίνα, ο συντονισμός
και ο γρήγορος ρυθμός της δουλειάς ήταν οι αρχικές αλλαγές που έπρεπε να αφομοιώσει στην καθημερινότητα του. Στην αρχή, δεν υπήρχαν ουσιαστικά προβλήματα για να αντιμετωπιστούν, παρά μόνο κάποιες δυσκολίες λόγο της απειρίας του στον τομέα, όπου με την κατάλληλη καθοδήγηση από όλη την ομάδα της Decoplus τις είχε ξεπεράσει πολύ νωρίς.

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της δουλειάς στην εταιρεία, είναι η σωστή διαχείριση χρόνου, και αυτός ήταν ένας από τους τομείς που έχρηζε βελτίωσης. Αναλαμβάνοντας διάφορα έργα σε συνεργασία με άλλους υπεργολάβους, αποτέλεσε δύσκολο κομμάτι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος και ο συντονισμός στις οικοδομές. Η επίλυση αυτού του προβλήματος στο κομμάτι αυτό, ήταν η συνεχής επικοινωνία μεταξύ των συνεργατών της Decoplus και η προεργασία για την δομή του έργου με γνώση των καθηκόντων του κάθε συνεργάτη.
H συνεργασία μεταξύ των δυο γενεών είναι καθοριστική και απαραίτητη αφού όπως το χαρακτηρίζει και ο πατέρας του Μάριου, κ. Νίκος Κυριάκου «είναι το πάντρεμα της εμπειρίας με την θεωρία». Ο πατέρας του έχοντας την τεχνική εμπειρία του τομέα τα τελευταία 35 χρόνια, από την ίδρυσης της εταιρείας, στην ουσία αποτέλεσε ακόμα ένα πανεπιστήμιο για τον ίδιο, καθώς νιώθει τυχερός, έχοντας την πλήρη υποστήριξη και από τους δυο του γονείς για το ότι έχει να κάνει με την επιχείρηση και την ανάπτυξή της.
Η αλλαγή που έχει γίνει μέσα στα χρόνια με σκοπό την εξέλιξη, έχει να κάνει με το ότι τώρα υπάρχει ακόμα μια πηγή απόψεων στην ομάδα που προέρχεται
από διαφορετικό «φόντο». Εννοώντας ότι η υφιστάμενη προσέγγιση στην δουλειά καλείται να δεχτεί μια διαφορετική άποψη και ματιά στα δεδομένα της εταιρείας, μέσα από τις εμπειρίες και γνώσεις που έχει να προσφέρει ο Μάριος. Έχοντας τρομερό ζήλο για τη δουλειά, ολοκληρώνοντας αρκετό χρόνο στην Decoplus για να ζυμωθεί περισσότερο στον τομέα αυτό και σε συνδυασμό με τις γερές βάσεις που διαθέτει, η ανέλιξη της εταιρείας είναι αναπόφευκτη. Όραμα για τα επόμενα χρόνια στην Deco- plus είναι η εξέλιξη. Με τις γερές βάσεις που ήδη υπάρχουν στην εταιρία από τους γονείς, σε συνδυασμό με τις νέες ιδέες και τεχνογνωσία, η προσδοκία για εξέλιξή είναι αυτονόητη. Σημαντική είναι η επέκταση στο εύρος των εργασιών της εταιρείας παράλληλα με τις αυξανόμενες τεχνολογικές εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο. Στόχος η σωστή και τακτική ενημέρωση για νέες λύσεις στον τομέα και η κατάλληλη εκπαίδευση όσον αφορά τα πιστοποιημένα συστήματα κατασκευών.

1ης Απριλίου 112, Παραλίμνι, Τ: 23 812012

Instagram: decoplus_cy