Από γενιά σε γενιά: Σταθερή πορεία από το χθες στο σήμερα

Ο Παντελής Τζιοβάνης, το νεότερο μέλος της Jason M. Welders παρουσιάζει τα όνειρα που έχει για την εταιρεία που έχει στα χέρια του, κρατώντας γερά τις αξίες και τις βάσεις που δημιούργησαν την εταιρεία και την έφεραν στο σήμερα

Όπως για τον κάθε γιό, έτσι και για τον Παντελή Τζιοβάννη ο μπαμπάς του ήταν ο ήρωάς του όταν ήταν μικρός. Θυμάται τον εαυτό του να τον ακολουθεί τα καλοκαίρια στη δουλειά, μαθαίνοντας τις βάσεις, αλλά και όλα τα απαραίτητα σημεία και προμηθευτές. Όλα αυτά που μάθαινε από μικρός, έχουν κριθεί ως αναγκαία και απαραίτητα εργαλεία για τη δουλειά ακόμα και σήμερα. Η προστριβή του με το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας, τον βοήθησε στο να εξοικειωθεί με τη φύση της δουλειάς.

Το μεγάλο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει αρχικά, ήταν το ότι δεν ήταν συνηθισμένος στον φόρτο εργασίας και την τόσο βαριά δουλεία. Ήξερε τα βασικά αλλά υπήρχαν εξειδικευμένες δουλειές στις οποίες χρειαζόταν τη βοήθεια καταρτισμένων ατόμων από την ομάδα και τις συμβουλες του πατερα του, για να τα βγάλει εις πέρας. Πλέον παρατηρεί πως μέσα από τα λάθη και τη σκληρή δουλειά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Παράλληλα, έπρεπε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των μελών της ομάδας και όλων των συνεργατών του, δείχνοντας από την αρχή την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα με την οποία βλέπει την εταιρεία και τον ρόλο του μέσα σε αυτή. Η εμπιστοσύνη είναι ένα στοίχημα το οποίο έχει κερδίσει, καθώς χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς, υπερωρίες και προσωπική επαφή με το προσωπικό της εταιρείας για να το πετύχει αυτό και να κερδίσει το σεβασμό τους. Ο Παντελής θεωρεί πως αν το προσωπικό μιας εταιρείας νιώθει καλά μέσα στο εργασιακό περιβάλλον, αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ποιότητα των έργων που κατασκεύαζουν.

Ξεκινώντας στην εταιρεία, το 2013 επικρατούσε ο παραδοσιακός τρόπος προσέγγισης όσον αφορά τα έργα της εταιρείας. Η μεγάλη αλλαγή για τον ίδιο και τον πατέρα του, ήταν να στραφούν προς τις νέες τεχνοτροπίες και σε πιο μοντέρνα, εξειδικευμένα εργαλεία και μηχανήματα, για την διευκόλυνση της δουλειάς, πράγμα το οποίο κατάφεραν, ξεκινώντας δυναμικά να δουλεύουν με τα σύγχρονα δεδομένα με στόχο την πρόοδο.
Ο ίδιος στηρίζει ότι οι παλιές μεθοδολογίες κρατάνε τις γερές βάσεις του σήμερα. Κρατώντας την ιεραρχία μέσα στην εταιρεία, με επικεφαλής τον πατέρα του Μιχάλη Τζιοβάνη, οδεύουν σταδιακά προς τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας. Πιστεύει πως βάζοντας και ο ίδιος το λιθαράκι του, χρόνο με τον χρόνο και κρατώντας πάντα τις γερές βάσεις που έχει μάθει, έρχεται η εξέλιξη με στόχο τη βελτίωση της εταιρείας φέρνοντας την στα δεδομένα του σήμερα.
Οι νέες ιδέες και τα νέα εργαλεία σαφώς κάνουν τη δουλειά πιο εύκολη, αυτό που φέρει όμως ένα αέρα εξέλιξης στην εταιρεία, είναι το ομαδικό πνεύμα και όχι ο πατροπαράδοτος τρόπος δουλειάς.
Τα όνειρα και τα σχέδια του για το μέλλον είναι πολλά, όμως τα βήματα προς την επίτευξη τους είναι αργά και σταθερά. Κατά την άποψη του Παντελή, οι στόχοι πρέπει να είναι χειροπιαστοί και ρεαλιστικοί. Η δουλειά είναι ζόρικη αλλά πρέπει να είναι ευχαρίστηση και να δουλεύεις για να ζεις και όχι να ζεις για να δουλεύεις.

Βαρωσίων 69, Βρυσούλλες, Τ: 99191756