Από γενιά σε γενιά: Νέα δυναμική στο χώρο του κοσμήματος

Η νέα γενιά έχει πλέον ενταχθεί στο κοσμηματοπωλείο Goumenos Jewellery & Watches. Γεμάτη όρεξη και νέες ιδέες για το μέλλον της επιχείρησης, η Δέσποινα Γούμενου πορεύεται με τα σύγχρονα δεδομένα με τη ματιά στραμμένη στο αύριο.

Η Δέσποινα Γούμενου θυμάται από πάντα τον εαυτό της να είναι μέρος του κοσμηματοπωλείου Goumenos Jewellery & Watches. Δουλεύοντας σταδιακά τα καλοκαίρια στην επιχείρηση, παρατηρούσε τη φύση της δουλειάς παίρνοντας τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον. Σημαντικές ευθύνες απέκτησε
το 2020 μετά το τέλος των σπουδών της ως απόφοιτη Γυμναστικός των ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ και έκτοτε είναι ενεργό μέλος της επιχείρησης. η Δέσποινα έχει 2 αδέλφια τον Παναγιώτη που εργάζεται στη Λευκωσία ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και την Ελένη επίσης γυμναστικός όπου μετά τις σπουδές της θα είναι σε θέση να δραστηριοποιηθεί και αυτή στην οικογενειακή επιχείρηση!
Μεγάλη πρόκληση ήταν για την ίδια το να μάθει καλά το αντικείμενο της και όλες τις γνώσεις και πληροφορίες που αφορούν τα κοσμήματα. Έχοντας όλες τις αναγκαίες γνώσεις που αφορούν τα προϊόντα που διαθέτει το κατάστημα και γνωρίζοντας όλους τους τρόπους προσέγγισης των πελατών, τόσο πιο ουσιαστική γίνεται και η βοήθεια που παρέχεις στον πελάτη σου. Επιπρόσθετα, μέσα από την τριβή με τον κόσμο σε καθημερινή βάση, έγινε πιο κοινωνική και απέκτησε την υπομονή που χρειάζεται για να μπορεί να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον κόσμο που εισέρχεται στο κατάστημα για τις αγορές του.
Σε αυτό την είχε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό η μητέρα της, Νέλια Γούμενου, που με την πείρα των 36 χρόνων που έχει στο κοσμηματοπωλείο, την έχει διδάξει πως να χειρίζεται τη δουλειά ούτως ώστε να απελευθερωθεί ακόμα περισσότερο.
Οι δυσκολίες στη δουλειά εμφανίστηκαν από νωρίς για τη Δέσποινα καθώς η χρονιά 2020 ήταν καθοριστική για όλους. Τα δεδομένα για την επιχείρηση, όπως και για πολλές επιχειρήσεις άλλαξαν μετά την πανδημία του κορονοϊου, φέροντας αλλαγές
ως προς τη ροή της δουλειάς, τον τρόπο προσέγγισης του κόσμου, και το τι ζητά ο κόσμος, και αυτό ήταν κάτι στο οποίο η ίδια έπρεπε να προσαρμοστεί. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν επίσης ένα εργαλείο το οποίο η επιχείρηση κλήθηκε να εφαρμόσει ακόμη περισσότερο από πριν, ως προς την προβολή των προϊόντων της αλλά και την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, καθώς το διαδίκτυο ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης αλλά και αγοράς προϊόντων κατά την περίοδο της καραντίνας. Πλέον, ο κόσμος εξοικειώθηκε ακόμη περισσότερο με αυτό τον τρόπο αγοράς, έτσι που τα social media έγιναν αναγκαίο εργαλείο για όλες τις εκσυγχρονισμένες επιχειρήσεις σήμερα, καθώς ο κόσμος προτιμά πλέον να βλέπει, και να επιλέγει το προϊόν που θα αγοράσει με αυτό τον τρόπο.
Πλέον, οι νεότεροι έχουν άμεση επαφή με την τεχνολογία, και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχει συμβάλει η Δέσποινα σε μεγάλο βαθμό, ως προς την προώθηση και προβολή των προϊόντων. Παρατηρείται επίσης, πως στο πελατολόγιο του καταστήματος έχουν ενταχθεί νέοι πελάτες που αναζητούν την εξυπηρέτηση από τη Δέσποινα καθώς μπορούν να ταυτιστούν ηλικιακά μαζί της. Συνδυάζοντας την εμπειρία των γονιών μαζί με την υπομονή και την προσέγγιση των νέων στα νέα δεδομένα αγοράς, τα αποτελέσματα για μία επιχείρηση είναι αξιοσημείωτα. Έτσι θα λέγαμε πως η συμβολή παλιάς και νέας γενιάς είναι εξίσου σημαντική. Κατά τη διάρκεια δραστηριοποίησης της Δέσποινας στο κοσμηματοπωλείο Goumenos Jewellery & Watches, έχουν ενταχθεί μοντέρνα προϊόντα και εμπορεύματα τα οποία απευθύνονται στις απαιτήσεις της νεολαίας σήμερα.
Στόχος της Δέσποινας είναι να συνεχίσει και να εξελίξει το έργο των γονιών της. Το e-shop του καταστήματος είναι σχεδόν έτοιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση
των πελατών διευρύνοντας έτσι τις υπηρεσίες του κοσμηματοπωλείου σε Παγκύπρια εμβέλεια. Η γνώση και η διαχείριση του εργαστηρίου που παίρνει από
τον πατερά της Δημήτρη Γούμενο και η επέκταση του με την ένταξη νέων μηχανημάτων στον χώρο, είναι ακόμα ένας στόχος που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια. Επιπρόσθετα, θα ήθελε να συμπεριλάβει πιο πολλές εμπορικές επωνυμίες στο κατάστημα καθώς και οικονομικές λύσεις δώρων για όλους. Με την ελπίδα πως θα έρθουν καλύτερες εποχές, όπως τα χρόνια πριν την πανδημία, πορεύεται και εξελίσσεται μέσα από τα δρώμενα της εποχής γεμάτη όρεξη, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό στην επιχείρηση που έχει στα χέρια της.

Αγίου Γεωργίου 8, Παραλίμνι, T: 23 822860

Facebook: Goumenos Jewellery Watches Instagram: goumenos_jewellery_watches