Από γενιά σε γενιά: Κατάρτιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρωτοστατεί στην επαρχία Αμμοχώστου και θέτει τις βάσεις για εξέλιξη και επαγγελματική κατάρτιση των νέων. Η νέα γενιά βρίσκεται στην διοίκηση του κολεγίου Atlantis, με στόχο την μόρφωση και την ανέλιξη όλων των σπουδαστών, μέσω των εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών που διαθέτει.

Γεμάτος με όρεξη και πρωτοποριακές ιδέες, ο αναπληρωτής διευθυντής του Atlantis College, Δημήτρης Αρέστη έχει υψηλούς στόχους για το μέλλον του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Από το 2017, μετά το τέλος των σπουδών του στην Αγγλία, ξεκίνησε τη δράση του ως καθηγητής αλλά παράλληλα ανέλαβε το κομμάτι διαφήμισης και προώθησης του Atlantis. Ένα χρόνο μετά, ανέλαβε τα καθήκοντα του ακαδημαϊκού διευθυντή, και από το 2019 μέχρι σήμερα εκτελεί καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή. Παράλληλα, η δράση της αδερφής του Μαρίας είναι εξίσου σημαντική στο κολέγιο, η οποία είναι υπεύθυνη από το 2017 στο γραφείο εγγραφών και αποφοίτων.     

Εκπαιδευμένος στο βρετανικό σύστημα που λειτουργούν όλα στην εντέλεια, η δυσκολία που αντιμετώπισε με την επιστροφή του στην Κύπρο ήταν το να προσαρμοστεί. Έπρεπε να συνηθίσει την διαφορετική νοοτροπία που υπάρχει στην Κύπρο, τον τρόπο που δουλεύει το σύστημα και τη γραφειοκρατία, αφού ακόμα και για την επίλυση απλών θεμάτων χρειαζόταν περισσότερος χρόνος. Με την απαραίτητη υπομονή και παρά τις δυσκολίες στο να προσαρμόσει τις νέες του ιδέες στα Κυπριακά δεδομένα, η εξέλιξη είναι εμφανής. Χρόνο με τον χρόνο, τα προγράμματα και το σύστημα λειτουργίας του Atlantis College αναβαθμίζονται συνεχώς.

Αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντική είναι η προβολή του κολεγίου, ο Δημήτρης ασχολείται θερμά με το διαφημιστικό κομμάτι του κολλεγίου, κυρίως μέσα από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κορονοϊός ήταν ακόμα μία δύσκολη κατάσταση η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα για να βρεθούν λύσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σαφώς, η λύση ήταν η προσαρμογή στη διαδικτυακή εκπαίδευση.

Ο Δημήτρης αναφέρει το πόσο σημαντική είναι η συμβολή της παλιάς γενιάς σε συνεργασία με την νέα όσον αφορά την εξέλιξη του Atlantis College μέσα στα χρόνια. Η συνύπαρξη της εμπειρίας, με τις καινοτόμες ιδέες έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα που συνεπάγεται με την πρόοδο και την ανέλιξη τόσο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων όσο και των σύγχρονων δομών του κολεγίου.

Όλα αυτά τα χρόνια το Atlantis College εξελίσσεται με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα νέα δεδομένα δημιουργώντας ένα μέλλον πολλά υποσχόμενο. Τα προγράμματα που προσφέρει το κολέγιο είναι το Πτυχίο στην Αισθητική, τριετές Ανώτερο Δίπλωμα στη Κομμωτική, διετές Δίπλωμα στο Επαγγελματικού Μακιγιάζ, διετές Δίπλωμα στο Hospitality & Tourism Management, τετραετές Πτυχίο στο Hospitality & Tourism Management, διετές Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το νέο διετές Δίπλωμα στη Διοίκηση Αερογραμμών και Αεροδρομίων. Έχουνε συνεργασία με την Swiss Port στο αεροδρόμιο Λάρνακας για εργοδότηση των φοιτητών καθώς επίσης συνεργασία με σχολή πιλότων, για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν παράλληλα με τις σπουδές τους επαγγελματική άδεια πιλότου.

Επιπρόσθετα, έχουνε το πρόγραμμα Erasmus+,  με το οποίο οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε διάφορες χώρες για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και διαλέξεις σε ακαδημαϊκά ιδρύματα/ σε επαγγελματίες στο χώρο/ και  σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού με όλα τα έξοδα καλυμμένα από το πρόγραμμα. Με αυτόν το τρόπο οι φοιτητές παίρνουν ιδέες και εμπειρίες  και μαθαίνουν να βλέπουν τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία.

Όλα τα προγράμματα που προσφέρονται το Atlantis College είναι αναγνωρισμένα από τον Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι φοιτητές/τριες σπουδάζουν  με χορηγίες από το κράτος  μέχρι και €3420 για τον κάθε φοιτητή ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του καθενός.

Η νέα γενιά του κολεγίου δεν εφησυχάζετέ ποτέ. Τους αρέσει η εξέλιξη και σκοπός τους είναι η εγγραφή νέων κλάδων στο κολέγιο που έχει ανάγκη η Επαρχία μας, οι συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού για εμπλουτισμό της τεχνογνωσίας, καθώς επίσης και η συνεχής αναβάθμιση του κολεγίου. Ο μεγαλύτερος στόχος του Atlantis College για τα επόμενα χρόνια είναι, σε συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα να μετεξελιχθεί σε πανεπιστήμιο. Με την σταθερή ανέλιξη που έχουνε τα τελευταία χρόνια, το κολέγιο βήμα βήμα έρχεται πιο κοντά στην υλοποίηση αυτού του στόχου.   

Λεωφόρος 1ης Απριλίου 40, Λιοπέτρι

Τηλέφωνο: 23819664

Facebook: Atlantis College

Instagram: atlantiscollege

atlantiscollege.com