Από γενιά σε γενιά: Η τέχνη της υγείας του σώματος

Η μαεστρία και η γνώση όσον αφορά την εξειδικευμένη θεραπεία του σώματος, πέρασε με επιτυχία στην επόμενη γενιά. Ο θεραπευτής Γιώργος Οικονόμου έμαθε να βοηθά και να γιατρεύει το ανθρώπινο σώμα ακολουθώντας τις συμβουλές και τη γνώση του παππού του, και εξέλεξε αυτή την γνώση οδηγώντας την ένα βήμα παραπέρα.

Από την πολύ νεαρή ηλικία των 12 χρονών ο Γιώργος ακολουθούσε πιστά τον παππού του καθώς έβρισκε συναρπαστική την τέχνη του. Ο χειροπράκτης παππούς του από την δική του πλευρά, δεν δίσταζε να μοιραστεί την γνώση του με τον εγγόνο του και να του μάθει όλα τα μυστικά του ανθρώπινου σώματος. Το 2018 ο Γιώργος αποφάσισε να ανοίξει το δικό του θεραπευτήριο και έκτοτε ασχολείται εντατικά με την θεραπεία του σώματος, ακολουθώντας πιστά εναλλακτικές μεθόδους όπως την κινέζικη ιατρική, βελονισμός, μασάζ και θεραπείες σε στυλ χειροπρακτικής.

Όπως κάθε νέος που συνεχίζει τον δρόμο που του χάραξε η παλαιότερη γενιά, έτσι και για τον Γιώργο η αρχή της πορείας του είχε τις δυσκολίες της. Έχοντας το βάρος της τέχνης και του ονόματος του παππού του στις πλάτες του, το δυσκολότερο ήταν να τον εμπιστευτεί ο κόσμος και να πείσει ότι ήταν άξιος συνεχιστής της τέχνης αυτής με βάση τα δεδομένα του σήμερα, πράγμα το οποίο γρήγορα άλλαξε και απέδειξε στο κοινό το τι μπορεί να κάνει.  

Στόχος του Γιώργου από την αρχή ήταν να προχωρήσει όλο και πιο βαθιά στον κόσμο της εναλλακτικής θεραπείας, εμπλουτίζοντας όλο και περισσότερο τις γνώσεις του όσον αφορά νέες μεθόδους και θεραπείες, Αυτό ήταν για τον ίδιο μεγάλη πρόκληση στην αρχή. Έπρεπε να βρει την σωστή «φόρμουλα» για την ανάμειξη των παλιών θεραπειών μαζί με τις νέες εξειδικευμένες θεραπείες που ήθελε να εντάξει στο θεραπευτήριο. Αυτή η διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα και πήρε αρκετά χρόνια για να καθιερωθεί και να κυλίσει ομαλά. Όμως άξιζε τον κόπο καθώς αναβάθμισε το θεραπευτήριο και το εμπλούτισε με νέες προτάσεις θεραπείας για όλους.

Η ανάμιξη των γνώσεων του παππού του μαζί με τις δικές του γνώσεις σε καινοτόμες μεθόδους ήταν πολύ σημαντική για να καθιερωθεί το θεραπευτήριο ως ένα αξιόπιστο και σύγχρονο μέρος θεραπείας. Σίγουρα, η εμπειρία της παλιάς γενιάς είναι πολύ σημαντική καθώς εκεί βρίσκονται οι γερές βάσεις για να προχωρήσεις και να δημιουργήσεις κάτι καινούριο. Η νέα γενιά όμως πρέπει να «χτίζει» συνεχώς πάνω σε αυτές τις βάσεις, να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και να μην επαναπαύεται, καθώς ο κόσμος ψάχνει συνεχώς κάτι καινούριο και πιο σύγχρονο.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο θεραπευτήριο ήταν ραγδαίες. Αρχικά η ένταξη του βελονισμού ως ένα σύγχρονο μέσο θεραπείας ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον Γιώργο. Παράλληλα, η διαμόρφωση του νέου, σύγχρονου χώρου του θεραπευτηρίου σε συνδυασμό με τις νέες εξειδικευμένες τεχνολογίες στα μηχανήματα, ήταν κάτι πολύ αναγκαίο για τον τρόπο διεξαγωγής των θεραπειών. Μια νέα προσθήκη στις υπηρεσίες του θεραπευτηρίου είναι επίσης η νέα διαδικτυακή σελίδα, μέσω της οποίας ο κόσμος θα ενημερώνεται για το είδος των θεραπειών που μπορεί να βρει στο θεραπευτήριο, αλλά επίσης να βρει και διαθέσιμα πακέτα θεραπείας για το σπίτι.    

Ο Γιώργος εξελίσσει διαρκώς το θεραπευτήριο του και θέτει συνεχώς νέους στόχους. Ένας από τους προσωπικούς του στόχους που έχει θέσει, είναι να διδάσκει διαδικτυακά τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που προσφέρει στο θεραπευτήριο, με μαθήματα στο κοινό εντός και εκτός Κύπρου. Ο ίδιος αναφέρει πως σκοπός του είναι να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά, βρίσκοντας πάντα τη δύναμη και την γνώση για να βοηθά αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Οδός: 28ης Οκτωβρίου, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 96 858291

Facebook: Economou Therapy

Instagram: economoutreatment