Από γενιά σε γενιά: Η τέχνη της Ταπετσαρίας
Η εταιρεία Νίκος M. Σωτηρίου Επιχειρήσεις ΛΤΔ περνά στην τρίτη γενιά. Ο Μόδεστος Σωτηρίου «κουβαλά» στις πλάτες του την παράδοση της ταπετσαρίας που ξεκίνησε από τον παππού του Μόδεστο και την εξέλιξε ο πατέρας του Νίκος. Τώρα ο ίδιος βάζει το δικό του λιθαράκι συνεχίζοντας την τέχνη που κυριαρχεί στην οικογενειακή επιχείρηση εδώ και χρόνια.
Ο Μόδεστος ξεκίνησε την πορεία του στην εταιρεία το 2019. Σταδιακά μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της δουλειάς και λαμβάνοντας την κατάλληλη κατάρτιση όσον αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι, ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα. Από το 2022 ανέλαβε ουσιαστικές ευθύνες στην εταιρεία οι οποίες περιλαμβάνουν το κομμάτι της επικοινωνίας με τους προμηθευτές και με τους πελάτες, κάτι το οποίο μέχρι πρωτίστως ήταν στις αρμοδιότητες του πατέρα του, αλλά πλέον το χειρίζεται ο ίδιος εξολοκλήρου.
Όντας ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα που το χαρακτηρίζουν η δεξιοτεχνία και τελειότητα ως προς τις κατασκευές, δεν είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε. Για τον Μόδεστο το να μάθει τον τρόπο λειτουργίας της δουλειάς, την τέχνη της ταπετσαρίας από την αρχή αλλά και το να δίνει την απαιτούμενη προσοχή για να βγει το σωστό αποτέλεσμα, ήταν μία πρόκληση στο ξεκίνημα του στον χώρο. Δεν άργησε όμως να προσαρμοστεί με τη φύση της δουλειάς και να μπει στην εταιρεία δυναμικά, καθώς από μικρό παιδί βρισκόταν πάντοτε στο χώρο του εργαστηρίου, πράγμα το οποίο τον βοήθησε καθώς ήξερε κάποιες βασικές γραμμές ως προς την διεκπεραίωση των εργασιών από πολύ νωρίς.
Όλα αυτά τα χρόνια η ροή της δουλειάς κυλάει ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και δυσκολίες να χρήζουν επίλυσης, εντός της εταιρείας και του εργαστηρίου. Ο μόνος τομέας με τον οποίο έπρεπε να εξοικειωθεί ο Μόδεστος, ήταν το κομμάτι της επικοινωνίας με τους πελάτες, που αυτό ήρθε σταδιακά. Όσον αφορά την καλή διεξαγωγή των εργασιών, έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό η πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία που έχουν πατέρας και γιός εντός της δουλειάς.

Το πάντρεμα παλιάς και νέας γενιάς είναι ύψιστης σημασίας, καθώς η παλιά γενιά με βάση την εμπειρία αλλά και με πολλή υπομονή, δίνει την τέχνη της στα νεότερα μέλη. Χωρίς τη βοήθεια των προκατόχων του, ο Μόδεστος δεν θα ήταν εδώ που βρίσκεται σήμερα και με τις γνώσεις που έχει αποκομίσει αλλά και με νέες ιδέες έχει όλα τα εφόδια για να προχωρήσει μπροστά.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές στην εταιρεία, ως προς την εκσυγχρόνιση της ακολουθώντας τα δεδομένα των καιρών. Τώρα η εταιρεία είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την προβολή και την προώθηση των εργασιών της. Επιπρόσθετα, η αντικατάσταση κάποιων παλιών μηχανημάτων με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, ήταν ακόμα ένα βήμα προς της εξέλιξη και βελτίωση των εργασιών.
Ο Μόδεστος πορεύεται με πολλά όνειρα για την εταιρεία που έχει αναλάβει. Πρωταρχικός του στόχος είναι να μεγαλώσει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας σε όλη την Κύπρο, κάνοντας το όνομα της εταιρείας ευρέως γνωστό. Στόχος του είναι επίσης να αποκτήσει ένα δικό του, ιδιωτικό χώρο προσθέτοντας και άλλα μηχανήματα, που θα τον βοηθήσουν περαιτέρω ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των εργασιών, πάντα με γνώμονα το άρτιο αποτέλεσμα.
Οδός: Αλβέρτου Αϊνστάιν 39, Δερύνεια
Τηλέφωνο: 99 454504, 97800812
Facebook: Nicos Soteriou Upholstery
Instagram: nicos_soteriou.upholstery