Από γενιά σε γενιά: Εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων

Η συνεχής πρόοδος και ανέλιξη της εργοληπτικής εταιρείας CHL Construction οφείλεται στην συνύπαρξη της τεχνογνωσίας της παλιάς γενιάς και στις καινοτόμες ιδέες της της νέας. Ο Πάμπος Σκαμπίλη, πολιτικός μηχανικός και το νεότερο μέλος στην διεύθυνση της εταιρείας, μας παρουσιάζει το όραμά του.    

Ξεκινώντας τα πρώτα του βήματα στην εταιρεία το 2012, αμέσως μετά τις σπουδές του στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής, από την πρώτη κιόλας μέρα ο Πάμπος, ρίχτηκε στα βαθιά αναλαμβάνοντας σημαντικές ευθύνες. Υπήρχε έντονα η ανάγκη ένταξης πολιτικού μηχανικού στην ομάδα, ο οποίος θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της εταιρείας. Φτάνοντας στο 2018, όντας πιο έμπειρος ανέλαβε την ευθύνη της διεύθυνσης της εταιρείας.

Στα πρώτα του βήματα στον χώρο, η κυριότερη δυσκολία που αντιμετώπισε ήταν η μετάβαση από τη θεωρία του πανεπιστημίου στην εφαρμογή της στο εργοτάξιο. Ευτυχώς, η πολύχρονη αλλά και πολύτιμη εμπειρία του πατέρα του και του θείου του, στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε στάδιο της μέχρι τώρα πορείας του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανέλαβε να επιλύσει η ομάδα της CHL Construction, είναι  ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπήρχε στην επαρχία Αμμοχώστου, λόγω της ύπαρξης πολλών  εργοληπτικών  εταιρειών  σε αντίθεση με  τα έργα που δεν είναι τόσα πολλά. Ο συνδυασμός καλής ποιότητας υλικών, υπηρεσιών και της γρήγορης εξυπηρέτησης ήταν αυτό που έκανε την κατασκευαστική εταιρεία να ξεχωρίσει στον χώρο και να καταφέρει να διατηρήσει ένα συνεχόμενο κύκλο εργασιών.

Ο ίδιος στηρίζει πως η παλιά και η νέα γενεά στην εταιρεία είναι αλληλένδετες και η συνύπαρξη και των δύο είναι εξίσου αναγκαία. Η παρουσία της παλιάς γενεάς σε συνάρτηση με την εμπειρία της είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας. Επιπλέον με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της παλιάς γενεάς, μπορείς να επιλύσεις άμεσα αρκετά προβλήματα στο εργοτάξιο, αφού με την πείρα των 45 χρόνων  που έχει ο πατέρας του Πάμπου, είναι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσει όποια δυσκολία προκύψει. Βεβαίως, η νέα γενεά έρχεται να συμπληρώσει, αλλά και να ωθήσει την παλιά γενεά προς την εξέλιξη μέσα από τις ακαδημαϊκές της γνώσεις και την καλή χρήση του διαδικτύου. Μέσα από την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο γενεών, μπορεί η ομάδα να πετύχει τον στόχο της πιο εύκολα,  γιατί δύο μυαλά όταν συνεργαστούν σκέφτονται καλύτερα από ένα, με γνώμονα πάντα το κοινό όφελος της εταιρείας.

Η εξέλιξη ήρθε μετά από τη συνεπή τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης ενός έργου μέσα από τον σεβασμό προς τον πελάτη και την επικοινωνία μαζί του για ικανοποίηση των απαιτήσεων του. Αρκετά σημαντικά είναι και τα διάφορα σεμινάρια για εκπαίδευση του προσωπικού για να ανταποκρίνονται πιο εύκολα στις απαιτήσεις της εταιρείας και στα σύγχρονα δεδομένα εργασίας. Επίσης, η χρήση νέων και πιο εξελιγμένων μεθόδων, αλλά και η ένταξη της τεχνολογίας έδωσαν μια νέα δυναμική στην εταιρεία. Το τρίπτυχο ΕΜΠΕΙΡΙΑ-ΓΝΩΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι οι έννοιες που πρέπει να διέπουν κάθε εταιρεία, η οποία φροντίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται δια μέσου των χρόνων.

Η συνεχής εξέλιξη της εταιρείας, ακολουθώντας τις νέες τάσεις στον κατασκευαστικό τομέα και την κατασκευή έργων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, βρίσκεται στα μελλοντικά πλάνα του Πάμπου. Παρακολουθώντας το πόσο ραγδαία εξελίσσεται ο οικοδομικός κλάδος σε άλλες χώρες, ελπίζει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ενταχθούν όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα και στην Κύπρο για το καλό του επαγγέλματος.

Οδός: Σολωμού Σολωμού 3

Τηλέφωνο: 99 948810