Από γενιά σε γενιά: Στόχος η αύξηση του εύρους των ηλεκτρικών ειδών

H δεύτερη γενιά της εταιρείας ηλεκτρικών ειδών Jermino Imports και η υπεύθυνη στο τμήμα πωλήσεων, Αντωνία Ζαχαρίου έχει μπει για τα καλά στο χώρο με στόχο την πρόοδο της εταιρείας και την ανέλιξη της στην Κυπριακή αγορά.

Έχοντας προ υπάρχουσες γνώσεις της δουλειάς, λόγω της επαφής της με αυτή, κυρίως τα καλοκαίρια, η Αντωνία Ζαχαρίου ανέλαβε σχετικά νωρίς σημαντικές ευθύνες, τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στον τρόπο εργασίας. Ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση τον Μάιο του 2021, αμέσως μετά το τέλος των σπουδών της, και γύρω στα τέλη  Σεπτεμβρίου, ανέλαβε τη θέση της υπεύθυνης πωλήσεων στην εταιρεία.

Στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής της καριέρας δεν είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Όπως σε κάθε νέα αρχή, έτσι και στη δική της, υπήρχε το άγχος για το αν θα τα καταφέρει να μάθει τον τρόπο που γίνονται οι πωλήσεις, τις πληροφορίες των προϊόντων, αλλά και τη χρήση του συστήματός πωλήσεων. Με τη βοήθεια των συναδέλφων της αλλά και την τακτική παρακολούθηση σεμιναρίων, κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες νωρίς και να αρχίσει να δουλεύει με τον δικό της τρόπο.

Όπως σε κάθε επιχείρηση η οποία απαιτεί άμεση επαφή με τον πελάτη, έτσι και στη Jermino Imports, έπρεπε να εφοδιαστεί με υπομονή και πείσμα, έτσι ώστε να μπορεί να επιλύει διάφορα προβλήματα που είχαν προκύψει. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση του πελάτη και η ανάπτυξη διαχρονικής σχέσης μαζί του. Εννοείται, πως πολλές φορές υπάρχουν πελάτες οι οποίοι απαιτούν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και αυτό στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο και πρωτόγνωρο για την Αντωνία. Έχοντας όμως σύμβουλο και συνοδοιπόρο τον πατέρα της, έμαθε πάρα πολλά από αυτόν, έτσι ώστε να καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να διαχειρίζεται τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις.

Η σωστή συνεργασία παλιάς και νέας γενιάς σε μια εταιρεία μπορεί να είναι καθοριστική για το μέλλον ενός οργανισμού που λειτουργεί για πολλά χρόνια επισημάνει. Αναμφισβήτητα, οι παλιοί έχουν τεράστια εμπειρία και γνωρίζουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην επίλυση προβλημάτων. Είναι πιο εξοικειωμένοι και οι γνώσεις τους για τη δουλειά είναι πολλές. Όμως, κάθε επιχείρηση αναζητά την εξέλιξή της καθώς με το πέρας των χρόνων η τεχνολογία προχωρά και οι γνώσεις αναπτύσσονται. Έτσι, με την είσοδο της νέας γενιάς, η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να εκσυγχρονιστεί και με νέες και ευκολότερες τακτικές να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά. Όλα αυτά πάντοτε σε συνδυασμό και συνεργασία.

Η εταιρεία Jermino Imports κατάφερε να αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχοντας αποκτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην περιοχή της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Πραγματοποιώντας δωρεάν παραδόσεις σε ολόκληρη τη Κύπρο, η ομάδα της Jermino Imports έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομα της εταιρείας και στις υπόλοιπες επαρχίες με αποτέλεσμα να αυξηθεί το προσωπικό των πωλήσεων και της διανομής. Μια επιπλέον αλλαγή που έκαναν, ήταν η ίδρυση του τμήματος επιδιορθώσεων, καθώς λόγω της αύξησης των πωλήσεων, αυξήθηκαν και τα ελαττωματικά προϊόντα. Η Jermino Imports διαθέτει δύο συνεργία με καταρτισμένους τεχνικούς, οι οποίοι έχουν τα απαραίτητα μέσα και γνώσεις, ώστε να μπορούν να επιδιορθώνουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές ανεξαρτήτως αν η αγορά ενός προϊόντος έχει γίνει από το κατάστημά Jermino ή όχι. Όσον αφορά το συγκεκριμένο τμήμα, η ομάδα προσπαθεί να παρέχει στους πελάτες όσον το δυνατόν γρηγορότερη και άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα τους και όπου είναι δυνατόν να δανείζουν προϊόντα, όταν τα δικά τους απαιτείται να μεταφερθούν στο εργαστήριό της εταιρείας για επιδιόρθωση.

Ένα βασικό κομμάτι το οποίο λείπει από την εταιρεία, είναι η ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Στις μέρες μας είναι πολύ σπάνιο να βρεις κατάστημα που να πουλά προϊόντα ή και υπηρεσίες, το οποίο να μην υφίσταται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Αντωνία πιστεύει πως είναι πολύ βασικό βήμα για την πρόοδο της εταιρείας και γι’ αυτό το λόγο έχουν αρχίσει ήδη τις διαδικασίες διεκπεραίωσής του. Στόχος είναι η αύξηση του εύρους των προϊόντων πώλησης στο φυσικό κατάστημα, καθώς στοχεύουν στο ίδιο κοινό αλλά και σε νέους αγοραστές. Μέσω της υλοποίησης αυτού του στόχου, πιστεύει πως η Jermino Imports θα καταφέρει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις και χωριά της Κύπρου.

Οδος: Γρίβα Διγενή 163, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23811515

Facebook: Jermino Electrical Appliances Paralimni

Instagram: jermino_paralimni