Από γενιά σε γενιά: Δημιουργόντας ένα κράμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης

Τα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας Λοΐζου είναι η νέα γενιά στα Φαρμακεία Παναγιώτη Γ. Λοϊζου και αναβαθμίζουν συνεχώς την εταιρεία που έχουν αναλάβει. Η Δέσποινα Λοϊζου, μέσα από τη δική της οπτική γωνία, μας μιλά για το σημαντικό έργο που τους έχει αναθέσει η παλιά γενιά και για τους στόχους που θέτουν ως νέα γενιά για το μέλλον.

Η Δέσποινα, όπως και τα άλλα τρία της αδέλφια, ανέλαβε ευθύνες μερικά χρόνια μετά το τέλος των σπουδών της στην φαρμακευτική. Αφότου δούλεψε ως φαρμακοποιός σε φαρμακεία της περιοχής όπου διέμενε την τότε εποχή και λαμβάνοντας την κατάλληλη κατάρτιση, ήταν πλέον έτοιμη για να αναλάβει τη θέση για την οποία προοριζόταν. Έτσι, σημαντικές ευθύνες ανέλαβε το 2019, όταν έθεσαν σε εφαρμογή τη λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού φαρμακείου της εταιρείας, epharmadora.com .

Η οργάνωση και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας ήταν σίγουρα πρόκληση για την Δέσποινα, με την ένταξη της στην διοίκηση της εταιρείας. Παράλληλα, η αναβάθμιση και εκσυγχρόνιση των συστημάτων λογισμικού και πληροφορικής ήταν επίσης ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν αρχικά, όμως δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής η μετάβαση έγινε πολύ αρμονικά.

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που χρειάστηκε άμεση ανταπόκριση από την διοίκηση, ήταν η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στην διαχείριση των λογισμικών συστημάτων αλλά και η ομαλή μετάβαση της χειρόγραφης συνταγογράφησης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για την ανταπόκριση των αναγκών του Γενικού Συστήματος Υγείας – ΓΕΣΥ.

Η ίδια επισημάνει πως η συνεργασία νέας και παλιάς γενιάς δεν ήταν απλά καθοριστική, αλλά απαραίτητη καθώς αποτελεί το πολυτιμότερο πλεονέκτημα για την σωστή και ομαλή λειτουργία των φαρμακείων. Η εμπειρία της παλιάς γενιάς που έχει καλλιεργηθεί μέσα στα χρόνια, μαζί με τις νέες ιδέες και τον αέρα της νέας γενιάς, δημιουργούν ένα κράμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης για τα επόμενα βήματα νεότερων.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων έγιναν κάποιες ουσιαστικές αλλαγές, όπως η επίτευξη του διευρυμένου ωραρίου. Το διευρυμένο ωράριο το έχουν πετύχει μετά από χρονοβόρους δικαστικούς αγώνες οι οποίοι εξακολουθούν ακόμα να λαμβάνουν χώρα ακόμα και σήμερα. Η πιο πάνω επίτευξη αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία, αφού με αυτήν έχουν καταφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού πράγμα απαραίτητο στην μετά – ΓΕΣΥ εποχή.

Επιπρόσθετα, μεγάλο επίτευγμα ήταν η δημιουργία του 1ου ορόφου του φαρμακείου, ό οποίος όροφος περιλαμβάνει όλα τα είδη ανάγκης της μέλλουσας μαμάς. Στον χώρο καλύπτεται μία μεγάλη γκάμα προϊόντων και επώνυμων βρεφικών και παιδικών ειδών, εκ των οποίων κάποιες από αυτές υπάρχουν αποκλειστικά στο φαρμακείο. Τέλος, η δημιουργία του ηλεκτρονικού φαρμακείου είναι το μεγάλο βήμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής. Η δημιουργία του ηλεκτρονικού φαρμακείου έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει ένα ευρύτερο κοινό εκτός της επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και εκτός Κύπρου.

Τα επόμενα χρόνια η ομάδα του φαρμακείου Παναγιώτη Γ. Λοϊζου, θέτει ως στόχο την καλύτερη οργάνωση του χώρου του υφιστάμενου φαρμακείου αλλά και η προσθήκη περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο του φαρμακείου για την άμεση εξυπηρέτηση όλων των αναγκών του πελατολογίου.

Οδός: Γεωργίου Γουρουνιά 150, Παραλίμι

Τηλέφωνo: 23 821368

Facebook: P. G. Loizou pharmacies

                   epharmadora

Instagram: epharmadora

epharmadora.com