Από γενιά σε γενιά: Έντονη παρουσία στην αγορά κατασκευαστικών υλικών

Με στόχο την ποιότητα στα κατασκευαστικά υλικά, η εταιρεία Pittakis Building Materials διαπρέπει στον χώρο εδώ και 50 χρόνια. Ο Αβράμης Πιττάκης είναι η νεότερη γενιά στο δυναμικό της εταιρείας, όπου με αποφασιστικότητα και πολλά πλάνα για το αύριο, αναλαμβάνει την εξελικτική πορεία της εταιρείας.

Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και την επιστροφή του στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 2019, o Αβράμης ξεκίνησε να εργάζεται μόνιμα στην εταιρεία. Λόγω του ότι εργαζόταν στην εταιρεία όλα τα καλοκαίρια από πολύ νεαρή ηλικία, πρώτα ως μαθητής και μετά ως φοιτητής, γνώριζε τη δουλειά σε βαθμό που μέχρι το τέλος του 2019 μπορούσε ήδη αναλάβει αρκετά σημαντικά καθήκοντα.

Στην αρχή δεν είχε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο μερικές δυσκολίες, Πρώτον, ήταν η μετάβαση από τη φοιτητική στην επαγγελματική ζωή, όπου πλέον πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που αφορούν και άλλους εκτός από τον εαυτό σου και δεύτερον, ήταν το να συνηθίσει το ότι έπρεπε να εργάζεται στον ίδιο χώρο με την οικογένειά του. Ο Αβράμης επισημάνει πως μέσα από την συναναστροφή με την οικογένεια του στον χώρο εργασίας έμαθε πως για μια αρμονική καθημερινότητα χρειάζεται ισορροπία, αλληλοκατανόηση και σεβασμός. Μόνο έτσι δεν επηρεάζονται οι σχέσεις εντός ενός εργασιακού χώρου, είτε αυτές είναι προσωπικές, είτε είναι επαγγελματικές. Η προσαρμογή σε ένα καινούριο περιβάλλον είναι αρκετά χρονοβόρα, αλλά όταν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, όλα γίνονται.

Το πιο δύσκολο πράγμα, που είχε να αντιμετωπίσει στην αρχή της πορείας του ήταν το ότι ερχόμενος από Αμερική, που είναι μια πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη χώρα, παρατήρησε την έλλειψη της τεχνολογίας σε κάποια τμήματα, ειδικότερα σε τομείς όπως η ψηφιοποίηση διαδικασιών. Οι δυσκολίες εμφανίστηκαν τόσο στο να φέρει στην εταιρεία καινοτόμα προγράμματα και τρόπους εργασίας, όσο και να μάθει τα υπόλοιπα μέλη στην εταιρεία να τα χειρίζονται για την ευκολότερη διεκπεραίωση των εργασιών.

Το Άλφα και το Ωμέγα, κυρίως σε οικογενειακές επιχειρήσεις είναι η σύζευξη παλιάς και νέας γενιάς. Η παλιά γενιά έχει αποδεδειγμένους και δοκιμασμένους τρόπους στην αγορά. Σίγουρα όμως, οι νεότεροι προσπαθούν να βρούνε τον κατάλληλο τρόπο με τον οποίο να συνεχίσουν αρμονικά να διευθύνουν τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει, στο μέλλον. Η σωστή επικοινωνία, μαζί με εμπιστοσύνη και σεβασμό, και από τις δύο πλευρές, διασφαλίζουν ένα όμορφο πνεύμα συνεργασίας και συνεπώς την επιτυχία στον επαγγελματικό χώρο.

Οι πιο μεγάλες αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία Pittakis Building Materials εστιάζουν γύρω από την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Έχουν αλλάξει οι διαδικασίες – οperations της εταιρείας από την πλευρά προσέγγισης του πελάτη, μέχρι και την παράδοση του υλικού αλλά και την διατήρηση της σχέσης με τους αγοραστές. Η τεχνολογία επιτρέπει την ανάλυση δεδομένων που βελτιώνουν τα προϊόντα και ταυτόχρονα φέρνουν εξοικονομήσεις σε όλα τα τμήματα της εταιρείας. Ένα δεύτερο σημείο είναι η παρουσία της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο γενικότερα. Η αγορά έχει πλέον την ανάγκη να μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται, ανεξάρτητα από την τοποθεσία και την τεχνολογική συσκευή που χρησιμοποιεί ο αγοραστής.

Στα πλάνα της εταιρείας υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί που είτε τρέχουν είτε θα αρχίσουν να τρέχουν πολύ σύντομα. Μάλιστα, με ιδιαίτερη χαρά υποδέχονται σχεδιασμούς που δεν βελτιώνουν μόνο τις διαδικασίες της εταιρείας, αλλά έχουν παράλληλα και περιβαλλοντική δράση. Ως μια εταιρεία με όρεξη και στόχους για το μέλλον, με υπομονή και μεθοδικότητα θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση της ψηλά στην κυπριακή αγορά.

Οδός: Αντώνη Παπαδοπούλου 55, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23 823 577

Facebook: Pittakis Building Materials

Instagram: pittakis_building_materials

pittakis.com