Από γενιά σε γενιά: Έμπειροι γνώστες στο ψάρι και τα θαλασσινά

Μία από τις μακροβιότερες επιχειρήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου, η οποία πέρασε στην επόμενη γενιά με επιτυχία, είναι η ψαραγορά Αγκίστρι. Ο Δημήτρης και ο Άγγελος Θωμά ακολουθούν τα χνάρια του πατέρα τους, εξελίσσοντας την οικογενειακή επιχείρηση με βάση τα δεδομένα του σήμερα.

Για τα δύο αδέλφια, η ενασχόληση τους στην οικογενειακή επιχείρηση ήταν μονόδρομος, καθώς και οι δύο έχουν μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα και το καλό ψάρι. Μεγάλωσαν κυριολεκτικά μέσα στην επιχείρηση και βοηθώντας τον πατέρα τους Κυριάκο, κατανόησαν καλύτερα τη φύση της δουλειάς τους. Ο Δημήτρης ξεκίνησε σταδιακά από την ηλικία των 13 χρονών, αλλά σοβαρές ευθύνες ανέλαβε στα 26. Σήμερα, ασχολείται εντατικά με τις προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες και την διανομή. Όπως και ο Δημήτρης, έτσι και ο Άγγελος ξεκίνησε την ενασχόληση του στην επιχείρηση από μικρός και στην ηλικία των 24 χρονών ανέλαβε σοβαρές ευθύνες κυρίως στο κομμάτι της λιανικής πώλησης στο φυσικό κατάστημα.

Το γεγονός ότι ασχολήθηκαν από πολύ νεαρή ηλικία με το επάγγελμα, τους είχε βοηθήσει στο να μην αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην αρχή της πορείας τους. Πρόκληση όμως για τον Δημήτρη και τον Άγγελο ήταν να κρατήσουν την πελατεία όλων αυτών των χρόνων, αλλά και να μεγαλώσουν το πελατολόγιο τους ακόμα περισσότερο.

Τα δύο αδέλφια, αναλαμβάνοντας διευθυντικές ευθύνες, έθεσαν ως μέλημα τους την εξέλιξη και τη βελτίωση στης εικόνας της ψαραγοράς αλλά και των μηχανημάτων που διέθεταν. Με την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων για τη διευκόλυνση της δουλειάς αλλά και με την ριζική ανακαίνιση του χώρου της ψαραγοράς, έχουν πετύχει το στόχο τους σε μέγιστο βαθμό. Παράλληλα εξακολουθούν χρόνο με τον χρόνο να εξελίσσουν την επιχείρηση μέσα από τις διάφορες ανάγκες που προκύπτουν ως προς την καλύτερη διεξαγωγή του τρόπου εργασίας.

Ο Δημήτρης και ο Άγγελος επιδιώκουν την συνεργασία με τον πατέρα τους, ο οποίος συνεχίζει να είναι παρόν στην επιχείρηση βοηθώντας τα παιδιά του στο έργο που τους έχει αναθέσει. Ανέκαθεν είχαν εποικοδομητική συνεργασία και πάντα μετρούσε η γνώμη του πατέρα τους για τους ίδιους. Η συνεργασία παλιάς και νέας γενιάς είναι πολύ σημαντική για την πορεία της ψαραγοράς μέσα στα χρόνια, καθώς χωρίς την καθοδήγηση και τις καλές βάσεις που έχουν λάβει από τον πατέρα τους και χωρίς τις νέες ιδέες από τους ιδίους η επιχείρηση δεν θα ήταν στο σημείο που είναι σήμερα.

Τα δύο αδέρφια είναι έμπειροι γνώστες σε ότι αφορά το ψάρι και τα θαλασσινά και προτείνουν καθημερινά τα καλύτερα ψάρια της ημέρας σε όλους τους πελάτες, θέτοντας ως προτεραιότητα τους την ευχαρίστηση και την εξυπηρέτηση όλων των πελατών που εισέρχονται στο χώρο του καταστήματος. Πρωταρχικός στόχος για τον Δημήτρη και τον Άγγελο είναι άλλωστε η διατήρηση της άριστης ποιότητα στο ψάρι. Επιπρόσθετα θέλουν να διατηρήσουν το καλό όνομα της ψαραγοράς, αλλά και να το επεκτείνουν, με απώτερο σκοπό την αύξηση του πελατολογίου μέσο χονδρικής και λιανικής πώλησης. Στα εξελικτικά πλάνα της επιχείρησης, υπάρχουν πολλές καινοτόμες ιδέες που θα τεθούν σύντομα προς υλοποίηση, αλλά παράλληλα και πολλά νέα προϊόντα, που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους πελάτες της ψαραγοράς.

Οδός: Λεωφόρος Πρωταρά 233, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23 820 828