Ανακαλύπτωντας μία νέα ζωή

Ο Κώστας Καρνάκης ήρθε στην Κύπρο για ένα τριήμερο και στο τέλος κατέληξε να ζει μόνιμα εδώ. Ο Αlpha Κύπρου έγινε η νέα “επαγγελματική του στέγη” και ο ίδιος γνώρισε μια νέα ζωή, αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη.

Του Ζανέττου Λουκά

Κώστα βρίσκεσαι στην Κύπρο απ’ το 2016. Τελικά η Κύπρος έγινε το σπίτι σου.

Όντως, ενώ είμαι μισός Κύπριος δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω μόνιμα στην Κύπρο. Είχα έρθει για μια συνέντευξη στον Alpha αρχές Απριλίου του 2016 ως υπάλληλος αρχείου και την ώρα της πρόσληψης σκέφτηκα ότι θα μείνω για δύο χρόνια και μετά θα γυρίσω πίσω. Τα δύο έγιναν τρία, τα τρία… έξι και ζω το πιο συναρπαστικό επαγγελματικό ταξίδι. Από υπάλληλος αρχείου και χειριστής autocue για το δελτίο ειδήσεων, βρέθηκα να αρθρογραφώ ως δημοσιογράφος (εκμεταλλευόμενος το μεταπτυχιακό μου, στην δημοσιογραφία), να βρίσκομαι μπροστά από την κάμερα στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» και πίσω από το μικρόφωνο στα fm του Klik radio. Αν δεν ήταν ο Ανδρέας Κημήτρης και η Χριστιάνα Αριστοτέλους, όλα θα ήταν αλλιώς. Ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι με πίστεψαν διαδικτυακά και τηλεοπτικά-ραδιοφωνικά, αντιστοίχως. Όλα τόσο ξαφνικά, τόσο γρήγορα και κλείνοντας μόλις 5 χρόνια στο χώρο, νιώθω ευλογημένος για όλα αυτά που έχω ζήσει και για όσους ανθρώπους που έβγαλα ασπροπρόσωπους. 

Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην Κύπρο;

Δεν ήταν ακριβώς απόφαση. Περισσότερο αποτέλεσμα συγκυριών θα το χαρακτήριζα. Έφυγα για ένα τριήμερο να «ξεφύγω» από τη ρουτίνα της Αθήνας. Στο πλάνο μου υπήρχε το ενδεχόμενο μιας αλλαγής στη ζωή μου. Αυτό, βέβαια, συνεπαγόταν ένα μεγάλο ρίσκο για εμένα, αφού θα σήμαινε τον αποχωρισμό μου από ανθρώπους που αγαπούσα και αγαπώ. Εν τέλει, κατέληξα να βρίσκω μια… νέα ζωή που δεν περίμενα αλλά όπως λέει και ένα άσμα… «τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις».

Τι σου αρέσει περισσότερο στην Κύπρο;

Η σταθερότητα που βρίσκω ως ανήσυχο πνεύμα (γέλια). Πολλές φορές δεν χρειάζεται να αναλύσεις τί σου ταιριάζει… ίσως είναι καρμικό και νιώθω πιο ελεύθερος και δημιουργικός στην Κύπρο. Παράλληλα, η αύρα των ανθρώπων με έκανε να γίνω «ένα» με τη μισή μου πατρίδα. Είναι ένας μικρόκοσμος που μπορείς πιο εύκολα να «συνδεθείς» με όποιον και όσα σου ταιριάζουν.

Είσαι Content Supervisor στο περιοδικό Hello! Cyprus, συντάκτης και συνεργάτης στο «Με αγάπη Χριστιάνα» και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Klik Fm. Πίστευες πριν χρόνια ότι θα έκανες όλα αυτά που κάνεις σήμερα;

Φυσικά και όχι. Αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ ποιος και πού θα είμαι στα 30. Ζούσα το σήμερα και δεν κυνηγούσα τίποτα. Έχοντας ως εφόδια την δουλειά και την τρέλα και θέλοντας να ζω στιγμές με ανθρώπους που με αγαπούν και αγαπώ, πορεύομαι στο άγνωστο και όπου βγει. Ούτε τώρα σκέφτομαι τον εαυτό μου στα 35 και 40. Δεν με ενδιαφέρει και πιστεύω ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη παγίδα που μπορείς να πέσεις.

Τί αγαπάς περισσότερο απ’ αυτά που κάνεις;

Και τα τρία έχουν τη γλύκα τους. Και δεν θέλω να μου λείψει κάτι. Είμαι συνέχεια στον … αέρα. Στην εκπομπή είμαι ο… τρελός και άτακτος εαυτός μου. Όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, φροντίζω να μη χάνω το χαμόγελο και την ενέργειά μου. On air περνώ απίστευτα καλά. Στο ράδιο, λόγω της διαδραστικότητας με τον κόσμο, νιώθω πιο επικοινωνιακός. Εξάλλου πάντα λάτρευα να χορεύω, να τραγουδώ και να σχολιάζω με τους φίλους μου. Στον Klik FM έτσι νιώθω και περνώ υπέροχα. Το digital, όπως ξέρεις, είναι η μεγάλη μου αγάπη. Εκεί εκτόνωσα την δημιουργικότητά μου και ήταν το μέσο που με έκανε να σταθώ στα πόδια μου επαγγελματικά. Στο φινάλε της ημέρας μπορεί να κάνω πολλά, αλλά επειδή τα αγαπώ και τα ζω στον υπέρτατο βαθμό, δεν κουράζομαι. Αντιθέτως μου δίνουν ενέργεια.

Θα σε ενοχλούσε αν αύριο τελείωναν όλα και άρχιζες κάτι καινούριο;

Φυσικά και θα με ενοχλούσε. Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι κάτι που αγαπώ. Γι’ αυτό κι έχω αφιερώσει ακόμη και τον προσωπικό μου χρόνο σε όλο αυτό. Τώρα, το κάτι καινούργιο, αν έκρυβε την ίδια δημιουργικότητα, ένταση και πάθος όσο αυτά που έχω, τότε δεν θα με φόβιζε. Αντιθέτως θα με εξίταρε. 

Ποια τα επαγγελματικά σου πλάνα για το μέλλον;

Δεν κάνω μακροπρόθεσμα πλάνα. Πάω και όπου βγει. Θέλω να συνεχίσω να είμαι δημιουργικός και αφοσιωμένος σε όσα κάνω, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να σχεδιάζω το μέλλον. Και το πιο ουσιαστικό για τη ζωή μου…δεν θέλω.

Yπάρχει ελεύθερος χρόνος για προσωπική ζωή; 

Ακόμη κι αν ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια πλέον, πάντα θα βρω τον τρόπο για την προσωπική μου ζωή. Αρκεί να βρεθούν οι συνιστώσες και ο άνθρωπος που θα σου «ενεργοποιήσει» την… προσωπική ζωή στο ερωτικό κομμάτι. Στον φιλικό τομέα προσπαθώ να βλέπω σχεδόν καθημερινά τους φίλους μου, έστω και αργά τα μεσάνυχτα, μετά από 15ωρο δουλειάς. Είναι η προσωπική μου τόνωση και ένας τρόπος να δώσω αλλά και να πάρω αγάπη και στιγμές.

Πως περνάς τις ελεύθερες σου ώρες, όταν τα φώτα, οι κάμερες και τα μικρόφωνα κλείνουν; 

Φίλοι, διασκέδαση, νυχτοπερπατήματα και όσο προλαβαίνω να δω το ανιψάκι μου, που δεν το βλέπω όσο ιδανικά θα ήθελα. Είναι ίσως ένα λάθος που έχω κάνει και προσπαθώ να διορθώσω.

Με το τέλος της πανδημίας ο κόσμος άρχισε πάλι να ταξιδεύει. Έχεις κάποια πλάνα για ταξίδια; 

Πήγα ήδη ένα tour στο Αιγαίο και σκοπεύω να πάω στο Ιόνιο Πέλαγο (Λευκάδα, Κέρκυρα). Αν και ξέρω ότι λατρεύεις τα ταξίδια στο εξωτερικό εγώ ψηφίζω Ελλάδα και πάλι Ελλάδα.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news