Ένα ταξίδι, μια ιστορία – Της Ανδριανής Κοσιή

Η Ανδριανή Κοσιή ταξίδεψε στο πανέμορφο Κάπρι της Ιταλίας, και μας περιγράφει τις εμπειρίες της.

Προορισμός:

Ένας προορισμός, ο οποίος μου έμεινε χαραγμένος στο μυαλό είναι αναμφίβολα οι καλοκαιρινές μου διακοπές στο Κάπρι, πριν 2 χρόνια. Το νησί βρίσκεται ανοιχτά της Χερσονήσου του Σορρέντο, στην περιφέρεια της Καμπανίας, στην Επαρχία της Νάπολης. Αν και είναι μια σταλιά, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του κόσμου, καθώς όποιος είχε την χαρά να το επισκεφτεί, μαγεύεται από την απίστευτη φυσική ομορφιά του.

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό; 

Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσεις στον συγκεκριμένο προορισμό. Ο πρώτος και ευκολότερος είναι αεροπορικώς, από Νάπολη και από εκεί με πλοίο μπορείς να περάσεις στο Κάπρι. Η διαδρομή διαρκεί 40 λεπτά. Γι’ αυτούς που θέλουν να θαυμάσουν περισσότερα τοπία μπορούν να φτάσουν αεροπορικώς στη Ρώμη και από εκεί να μεταβούν με τρένο ή με αυτοκίνητο στο Ποσιτάνο με τελικό προορισμό το Κάπρι.

Τι διαφορετικό είχε ο συγκεκριμένος προορισμός από τους υπόλοιπους;

Το Κάπρι ξεχωρίζει σε πολλά πράγματα. Θα ξεκινούσα από τη φυσική ομορφιά του, όπως προανέφερα. Οι καταπράσινες πλαγιές που συνδέονται με την θάλασσα προσφέρουν την τέλεια θέα. Ένα άλλο βασικό στοιχείο του Κάπρι, είναι η ιταλική φινέτσα, η οποία το χαρακτηρίζει, όπου μπορεί κανείς να την απολαύσει, περπάτώντας στα στενά σοκάκια.

Αξέχαστη θετική εμπειρία;

Όλο το ταξίδι αποτέλεσε μια θετική εμπειρία, που δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Ένα όμως από τα “highlights” του ταξιδιού που θεωρώ must, αν αποφασίσετε να πάτε, είναι η βαρκάδα που κάναμε γύρω από το νησί όπου θαυμάσαμε τα ειδυλλιακά του τοπία, όπως τη φημισμένη Fontelina.

Υπήρξε κάποια δυσάρεστη εμπειρία; 

Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε κάποια δυσάρεστη εμπειρία. Σίγουρα δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την αφόρητη ζέστη που ζήσαμε, γι’ αυτό δεν θα πρότειναν να το επισκεφτείτε τον μήνα Αύγουστο.

Τι μας προτείνεις να επισκεφθούμε εάν και εφόσον πάμε στο Κάπρι

 Για τους καλοφαγάδες υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε εστιατόρια. Εδώ, θα σας προτείνω δύο μέρη, τα οποία πρέπει να επισκεφτείτε, αν βρεθείτε στο νησί. Θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου που είναι το ‘ Da Paolino’. Αυτό που με γοήτευσε εκτός από το υπέροχο του φαγητό είναι ότι ολόκληρος ο χώρος αποτελείται από λεμονιές, κάτι που κάνει την ατμόσφαιρα μαγευτική. Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στο νησί είναι το Il Riccio, που όλοι το επισκέπτονται για το φημισμένο ‘dessert room’ το οποίο μπορεί επάξια να χαρακτηριστεί ως ο “επίγειος παράδεισος των γλυκών”!