Ένα ταξίδι, μια ιστορία – Κυριάνα Χρίστου

Η Κυριάνα Χρίστου ταξίδεψε στις Σεϋχέλλες, και μας περιγράφει τις εμπειρίες της.

Του Ζανέττου Λουκά

Προορισμός:

Ο κύριος λόγος που ακολούθησα το επάγγελμα της αεροσυνοδού είναι για να ανακαλύψω καινούριους προορισμούς και να ζήσω όσες ταξιδιωτικές εμπειρίες μπορώ. Ως λάτρης της θάλασσας και της φύσης αποφάσισα να περάσω τις διακοπές μου σε ένα μικρό νησί στον ινδικό ωκεανό, τις Σεϋχέλλες και συγκεκριμένα το νησί Mahe.

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό;

Το ταξίδι για Σεϋχέλλες ήταν εύκολο καθώς είναι μόλις 4 ώρες πτήση από Abu Dhabi όπου διαμένω. Από Κύπρο είναι λίγο μακρύτερο το ταξίδι αφού υπάρχει στάση είτε Dubai είτε Doha. Παρόλα αυτά μπορώ να εγγυηθώ ότι αυτό το ταξίδι αξίζει τον κόπο!

Τι διαφορετικό είχε ο συγκεκριμένος προορισμός από τους υπόλοιπους; 

Προσεγγίζοντας τις Σεϋχέλλες η θέα ήδη είναι αρκετή ώστε να ερωτευτείς αυτό το νησί. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι συνδυασμός του βουνού, το απέραντο πράσινο και τα τιρκουάζ νερά που προσφέρει. Γι’ αυτό και πολλά ζευγάρια προτιμούν τις Σεϋχέλλες είτε για να παντρευτούν είτε για μήνα του μέλιτος. Είναι φανερό ότι οι κάτοικοι διατηρούν την φύση και παρόλο που το νησί είναι ένας τουριστικός προορισμός δεν χάνετε ο απλός και φυσικός χαρακτήρας του νησιού.

Αξέχαστη θετική εμπειρία;

Αξέχαστη εμπειρία όταν ενοικιάσαμε αυτοκίνητο και κάναμε τον γύρο του νησιού. Ξεκινήσαμε το πρωί για το Anse Major trail το οποίο σε φτάνει σε μια μυστική παραλία που μπορείς να ανακαλύψεις μόνο με τα πόδια. Στην κορυφή η θέα μοιάζει κυριολεκτικά παράδεισος. Στην συνέχεια κάναμε στάση στην πρωτεύουσα Victoria (η πιο μικρή πρωτεύουσα του κόσμου με μόλις 20 km!) και σε μερικές απίστευτες παραλίες (αγαπημένη η Anse Royal) Η καλύτερη στιγμή της ημέρας όμως ήταν βλέποντας το μαγικό sunset στο sunset beach! 

Υπήρξε κάποια δυσάρεστη εμπειρία;

Όχι δεν υπήρξε κάτι δυσάρεστο όμως προτείνω για κάποιον που θέλει να κάνει αυτό το ταξίδι να σιγουρευτεί ότι έχει συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα online forms εντός ημερών πριν την άφιξη του στις Σεϋχέλλες και να κλείσει το απαραίτητο pcr τεστ για αποφυγή προβλήματος στο αεροδρόμιο.

Τι μας προτείνεις να επισκεφθούμε τα ποιο πάνω μέρη;

Προτείνω όλα τα πιο πάνω μέρη που ανέφερα όπως και επίσης η επίσκεψη στο National Botanical Gardens όπου εκεί μπορείς να δεις τις τεράστιες χελώνες Aldabra (έως και 100 χρονών!) Απαραίτητο να δοκιμάσεις φρέσκο νερό καρύδας στην παραλία, να πιείς ρούμι Takamaka φτιαγμένο στις Σεϋχέλλες και να δοκιμάσεις το παραδοσιακό φαγητό Creole. Υπάρχουν και παραλίες για διάφορα θαλάσσια σπορ και κατάδυση. Για κάποιον που έχει χρόνο προτείνω να ανακαλύψει και τα γειτονικά νησιά Praslin και La Digue. Υπάρχουν δύο τρόποι να τα επισκεφτείς. Με βάρκα που παίρνει γύρο στην ενάμιση ώρα ή με πτήση με τα μικρά αεροπλάνα που διαρκεί μόνο 20 λεπτά. Δυστυχώς ο χρόνος δεν με επέτρεψε να πάω αφού είχα τόσα πολλά να δω στο νησί Mahe όμως είμαι ευγνώμων που μπορώ με τη δουλειά μου να επιστρέψω σε 2 εβδομάδες και να εξερευνήσω και τα υπόλοιπα νησιά.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news