Ένα ταξίδι, μία ιστορία

Της Βέρας Κοσμά

Η Γεωργία Κάρουλλα ταξιδεύοντας στο Μεξικό πέρασε από κακτόδαση, ζούγκλες, λευκές παραλίες, χωριά ινδιάνων, σύγχρονες μεγαλουπόλεις αλλά και αποικιακές πόλεις. Μια διαφορετική εμπειρία την οποία αξίζει ο καθένας μας να ζήσει!

Προορισμός:

Μεξικό. Ίσως από τις πιο παρεξηγημένες χώρες του κόσμου.
Η εμπειρία μου λέει ότι τα θετικά υπερτερούν.
Ένας άλλος κόσμος, μια άκρως διαφορετική κουλτούρα που αξίζει να γευτείς στο έπακρον. Τρομερές αντιθέσεις γεμάτες χρώμα και ιστορία. 

Πως φτάνεις στον συγκεκριμένο προορισμό;

Φτάσαμε στη πόλη του Μεξικού μέσω Φλόριντας. Όμως, μπορείς από Κύπρο να φτάσεις στο Μεξικό με ενδιάμεσο σταθμό κάποια ευρωπαϊκή πόλη όπως το Μόναχο.

Τι διαφορετικό είχε το Μεξικό από τους υπόλοιπους προορισμούς;

Τον κάθε προορισμό ο καθένας τον ζει διαφορετικά. Θα πρότεινα να μην πας σε τουριστικά μέρη αφού σ ́αυτά δεν είχε δείγματα Μεξικού όσο αλλού.

Είχα την τύχη να μείνω μέρες στη χώρα με αποτέλεσμα να περάσω από κακτόδαση, ζούγκλες, λευκές παραλίες, χωριά ινδιάνων, σύγχρονες μεγαλουπόλεις αλλά και αποικιακές πόλεις.
Άνθρωποι ευγενείς και αυθεντικοί, μέρες γεμάτες χρώμα και μουσική. 

Θετική εμπειρία;

Σίγουρα αξέχαστη εμπειρία. Κατά κύριο λόγο γιατί την έζησα με ανθρώπους που γνώρισα πρώτη φορά στο αεροδρόμιο του Μεξικού. Όλοι μας ανυπόμονοι να αντικρίσουμε το άγνωστο. Κατά δεύτερο και συνάμα σχετικό λόγο επειδή ήταν μια συνταγή που τα είχε όλα. Η κούραση που δεν μας επηρέασε ποτέ, αφού κάθε μέρα είχε και μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι ένας πολιτισμός που σίγουρα δε μοιάζει με άλλον και αυτό από μόνο του είναι μία εμπειρία. Αυτό που θα θυμάμαι είναι το πόσο χαρούμενοι και ακομπλεξάριστοι ήταν όλοι. Πόσο σημαντικό είναι τελικά να ζεις σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με ευγενείς ανθρώπους.

Αρνητική εμπειρία;

Κάτι που δεν θα ξεχάσω είναι ένα βράδυ στην Τουλούμη. Ενώ διασκεδάζαμε εισέβαλαν στρατιώτες στο χώρο ψάχνοντας για έμπορο ναρκωτικών. Το περίεργο ήταν ότι μόνο εμείς πανικοβληθήκαμε. Μάλλον όπως μας ενημέρωσαν θεωρείται φυσιολογικό.

5 συγκεκριμένοι χώροι που μας προτείνεις να επισκεφθούμε όταν και εφόσον πάμε στο Μεξικό…

Τουλούμη, Coco Bongo Show&Disco Cancun, Οικισμός Μάγια, Chichen Itza+Sacred Cenote, πλατεία Οαχάκας.